Ingrediente
●
Maioneză
250 g
sau alternativă mai bună, o maioneză rapidă preparată din 200ml ulei de măsline și 100ml lapte de soia - vedeți metoda în pași
●
Pesmet alb/galben
2 linguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Dacă veți folosi maioneză din comerț treceți peste acești 3 pași, dar eu nu prea folosesc din aia - am văzut o metodă interesantă și rapidă de maioneză din ulei de măsline. Se prepară în 2-3 min, la gust nu mi-a plăcut extraordinar, pt că are un gust puțin amar de la uleiul de măsline, dar în aluat este foarte bună.
Deci măsurați 100ml de lapte de soia natural, apoi peste el turnați 200 ml de ulei de măsline, puneți și un vârf de cuțit de sare.
Pas 2
Folosiți un blender vertical pentru a mixa maioneza. Îl puneți în paharul cu lapte și ulei, nu îl mișcați și îl lăsați la fundul vasului apăsând pe butonul de viteză maximă. Când observați că se ridică laptele deasupra, începeți să mixați mai intens mișcând și mixerul de sus în jos. Așa continuați până se îngroașă compoziția.
Pas 3
Apoi turnați într-un bol maioneza și după preferință puteți adăuga puțin muștar și suc de lămâie.
Pas 4
La maioneză se adaugă iaurtul și se amestecă bine.
Pas 5
Apoi la compoziția de iaurt și maioneză se adaugă ouăle, amestecați bine cu un tel.
Pas 6
Adăugați zahărul, sarea, făina și praful de copt. Amestecați bine să nu fie cocoloașe.
Pas 7
Ungeți cu unt o tavă de cuptor, rotundă sau dreptunghiulară, nu prea are importanță - eu am folosit una cu diametrul de 28 de cm. Apoi presărați bine cu pesmet pereții și fundul tăvii.
Pas 8
Varza o tăiați cât mai mărunt și subțire, un pic o frecați cu mâinile cu puțină sare și o puneți într-un strat uniform în tavă. La mine s-a umplut tava cam pe jumate cu varză.
Pas 9
Turnați aluatul peste varză și întindeți cu o lingură ca să acopere toată suprafața.
Pas 10
Puneți tava la cuptor, la temperatură medie, și lăsați 40-45 de min până se rumenește bine. Apoi o scoateți și lăsați să se răcorească bine.
Pas 11
Veți observa că este mai umflată fierbinte și pe parcurs ce se răcește se mai lasă. Noi am mâncat caldă și rece, a fost foarte bună în ambele cazuri. Recomand cu încredere!
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(12 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (9 voturi)