Ingrediente
●
Telemea de vaca
300 g
sau de oi si neaparat sa fie maturata, altfel se cam topeste - nu este grav dar nu este chair ce trebuie
●
Smantana
1 pahar
sau amestec de smantana cu iaurt, chefir, lapte batut, etc
●
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Ma intati pregatiti toate ingredientele, pentru ca procesul efectiv de gatit este destul de rapid si trebuie sa le aveti la indemana pe toate gata.
Deci, branza telemea se da prin razatoarea mare sau se faramiteaza cu o furculita.
Pas 2
Ouale se bat bine cu un tel sau furculita.
Pas 3
Apoi adaugati la oua amestecul de smantana, bateti bine.
V-am spus ca atunci cand nu am nimic din lactate prin frigider pun numai apa si este tot foarte buna.
Pas 4
Ceapa se curata, spala si se taie marunt.
In tigaie incalziti uleiul si puneti ceapa la calit - amestecati periodic.
Pas 5
Cand se rumeneste usor ceapa, adaugati branza pregatita - da, nu este o greseala, branza se pune la prajit impreuna cu ceapa. Amestecati bine.
Pas 6
Nu va speriati daca pe parcurs branza se va topi, depinde cat de maturata este si cat de grasa. Lasati cam 5 min branza la calit impreuna cu ceapa.
Pas 7
Apoi urmeaza amestecul de oua, il turnati in tigaie si amestecati incet si continuu.
Pas 8
Veti observa pe parcurs ce amestecati ca aceasta compozitie se ingroasa treptat.
Pas 9
Dupa ce se ingroasa compozitia, devine ca o omleta mai moale, puteti s-o mai lasati 5-10 min la foc mediu sa se mai coaca. De obicei de sare nu trebuie potrivita, pentru ca branza este suficient de sarata.
In plus daca va place si aveti puteti adauga putin curry pt culoare (asta nu-i dupa reteta bunicii:) sau ierburi uscate, dara fara aroma puternica, ceva gen patrunjel.
Se serveste cu mamaliga calda si putin mujdei.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(4 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)