Pui "Marengo"

Pui "Marengo"

Reteta pregatita la Atelierul 1 a fost un succes, surprinzator chiar si pentru mine, atat de simpla este reteta.

O sa vedeti ca avand ingrediente simple si rapide faceti o delicatesa care sigur o s-o mai repetati periodic si pentru familie si pentru musafiri.

Ingrediente

Pulpe de pui dezosate si fara piele
1 kg
puteti folosi orice carne, chiar si de porc
Faina alba calitate superioara
200 g
Pasta de tomate
100 g
Bulion de rosii
100 g
Smantana
100 g
Usturoi
3 buc
3 catei de usturoi pisati
Sare
1 lingurita
Piper negru
0.25 lingurite

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol puneti bulionul de rosii, pasta de rosii si smantana.

Pui "Marengo" - Pas 1
Pas 2

Adaugati usturoiul, sarea si piperul - amestecati toate sa fie un sos aromat si gustos.

Pui "Marengo" - Pas 2
Pas 3

Carnea se spala si se trece prin faina.

Pui "Marengo" - Pas 3
Pas 4

Adaugati sosul peste pulpele pregatite cu faina - amestecati bine totul, sa ajunga sos pe fiecare bucata de carne.

Pui "Marengo" - Pas 4
Pas 5

Puneti carnea cu tot cu sos intr-un vas adanc de cuptor.

Pui "Marengo" - Pas 5
Pas 6

Acoperiti vasul cu capac sau folie de aluminiu si il puneti la cuptor preincalzit, la 180-200 de grade pentru 30-35 de minute.

Pui "Marengo" - Pas 6
Pas 7

Dupa acesti timp scoateti capacul sau folia si mai alsati 10 minute la cuptor.

Pui "Marengo" - Pas 7
Pas 8

Serviti carnea cu orice garnitura preferati, noi am avut niste couscous simplu.

Pofta Buna!

Pui "Marengo" - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 17

Melanie
Melanie 13 Dec 2015, 13:01

Delicios! De ce nu mai pot incarca poze?

Nota mea pentru reteta:
anca2015
anca2015 02 Sep 2015, 22:32

O reteta pe care o voi repeta. Imi place ca a iesit fraged atat puiul, cat si porcul :)

Nota mea pentru reteta:
The1with2hearts
The1with2hearts 29 Jan 2015, 12:27

Asa ma gandeam si eu sa fac...si tocmai mi-ai confirmat!Am sa incerc aceasta reteta>Sigur o sa iasa buna!Am urmat multe retete de pe site-ul tau si intotdeauna au iesit super!Multumesc.

AMV
Adriana (AMV) 11 Apr 2012, 22:17

L-am facut si eu. In loc de pasta de tomate si bulionul pe care nu le aveam am folosit un sos, abia astept verdictul la degustare.

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 23 Dec 2011, 23:39

Alta reteta grozava de la atelier, care mi-a placut mult si am facut-o.  Merci

Poza mea pentru reteta:
lacra06
lacra06 14 Dec 2011, 22:09

nu m-am asteptat sa fie atat de bun. cu siguranta am sa mai fac aceasta reteta.

Nota mea pentru reteta:
Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 02 Dec 2011, 18:30

Meniul de maine cuprinde aceasta reteta. Sunt sigur ca o sa le fac o mare surpriza alor mei

Nota mea pentru reteta:
rody
rody 02 Dec 2011, 16:30

Lena, eu am pregatit din toamna bulion din rosii si ardei kapia. Am folosit la pui si a esit super delicios!  Pupici  Lena  

Nota mea pentru reteta:
Dana Ep.
Dana Ep. 01 Dec 2011, 21:22

Am facut astazi aceasta reteta, insa cu pulpa de porc. A iesit delicioasa! Am mancat cu orez.

Nota mea pentru reteta:
Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 30 Nov 2011, 08:01

Pare interesant. Cred ca in urmatoarele zile am sa o prepar.

Arata toate comentariile