"Shaorma" de pui
Fiind prin trecere pe la măcelărie, am văzut această mâncare de carne la caserolă, de vânzare, am zis să încerc că tot îmi plac aromele și gusturile noi. Ei, după ce am gustat-o nu m-am liniștit până nu am luat rețeta și ingredientele necesare. Mi-a reușit să o fac și chiar sunt foarte bucuroasă că am descoperit încă un mod delicios de a găti carnea de pui sau vițel - au apreciat-o toți care au gustat-o, chiar și cei mai mofturoși. Servit cu un orez aromat cu unt, sigur va fi un succes!
Ingredientele esențiale pentru a face mâncarea cât mai deosebită sunt: sosul de rodii, pasta de ardei (dulce sau picantă) și amestecul de 7 mirodenii oriental. Toate le găsiți la magazinele cu specific arăbesc, nu sunt scumpe și pe parcurs o să le folosiți și la alte rețete.
Dar, fiind la țară, nu am avut posibilitatea să fac cu ele și am improvizat puțin, a ieșit la fel foarte bun - bineînțeles nu perfect, dar tot delicios. Deci am folosit sos de roșii, sau ketchup (am pus în loc de sos de rodii și pasta de ardei) și am găsit prin magazin pe acolo un amestec pentru pui indian.
Ingrediente
●
Piept de pui
1 kg
sau carne de vițel
●
Pastă de ardei roșu
3 linguri
dulce sau iute, depinde cum vă place
●
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
●
Amestec arabesc de 7 condimente
1 lingurita
●
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pieptul de pui se spală bine, dacă este cazul se curăță de oase și piele.
Fileurile le tăiați felii cât mai subțiri, pe lățime.
Pas 2
Și fiecare felie o tăiați fâșii cât mai fine. Ideea este să aveți carnea tăiată julienne cât mai subțire.
Pas 3
Puneți toată carnea tăiată într-un bol mai mare, să aveți loc de amestecat și alte ingrediente în el.
Pas 4
Ceapa o tăiați fâșii subțiri.
Pas 5
La fel și ardeii, le adăugați peste carne.
Pas 6
Așa arată pasta de ardei și sosul de rodii pe care le folosesc. Le găsiți la orice magazin cu specific oriental, arăbesc, kasap-halal.
Pas 7
Peste carne și legume turnați sosul de roșii, oțetul, sarea, mirodeniile, etc.
Pas 8
Acolo merg și uleiul, pasta de ardei - deci toate ingredientele.
Pas 9
Amestecați bine toată compoziția, chiar cu mâinile - ca fiecare bucățică de carne să fie acoperită cu sos.
Pas 10
Perfect este să lăsați carnea la marinat de la 1 oră până chiar și peste noapte. Dacă nu aveți timp o faceți imediat.
Pas 11
Se prepară banal - într-o tigaie încinsă puneți toată compoziția și periodic amestecați.
Pas 12
Eu o las cam 25-30 de minute la foc mediu, până se face bine carnea și se mai evaporă apa.
Pas 13
Și cam atât, se servește cu orez și orice salată preferată.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(7-8 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)