Kanape-uri "Shuba"

Kanape-uri  "Shuba"

O interesante improvizatie cu ingredientele Salatei "Shuba", si prima sugestie pentru masa festiva din acest an. Combinatia de hering marinat cu legume si paine neagra este perfecta, in plus sunt niste kanape-uri frumoase si colorate. Vi le recomand neaparat - gustoase, frumoase si deosebite, vor infrumuseta cu siguranta orice masa de sarbatoare...

Ingrediente

Paine neagra
1 buc
alegeti paine cu miezul mai dens, sa nu fie prea poroasa
Matias(file de hering marinat)
3 buc
cel de la Ocean Fish este extraordinar
Sfecla rosie
1 buc
Cartofi
3 buc
Maioneza
2 linguri
Ceapa rosie
1 buc
Verdeata (marar, patrunjel)
1 legatura
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust

Pasi de urmat

Pas 1

Sfecla si cartofii se fierb, se racoresc si se curata.

Apoi sfecla se da prin razatoare mica si se amesteca cu 1 lingura de maioneza si putina sare. Dupa gust puteti adauga si usturoi pisat.

Kanape-uri  "Shuba" - Pas 1
Pas 2

La fel si cartofii.

Kanape-uri  "Shuba" - Pas 2
Pas 3

Paine se taie felii si apoi o portionati in bucatele mici taiate patrate/romburi sau ca mine - le-am taiat cu un inel de inox.

Kanape-uri  "Shuba" - Pas 3
Pas 4

Aranjati feliile de paine pe platoul de servit.

Puneti pe fiecare 1 lingurita din compozitia de cartofi.

Kanape-uri  "Shuba" - Pas 4
Pas 5

Apoi cate 1 lingurita din pasta de sfecla.

Kanape-uri  "Shuba" - Pas 5
Pas 6

Puneti deasupra feliile de hering si ornati cu feliute de ceapa rosie.

Kanape-uri  "Shuba" - Pas 6
Pas 7

Putina verdeata si gata - avem un aperitiv frumos, gustos si deosebit!

Pofta Buna!

Kanape-uri  "Shuba" - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 90 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

dianaluiza
dianaluiza 14 Dec 2012, 10:15

ai uitat sa spui ca se orneaza si cu feliutze din hering..oricum imaginile arata asta...foarte bine arata

lena
Elena (lena) 14 Dec 2012, 10:21

A, da, corectez imediat :)

anamz
anamz 14 Dec 2012, 10:33

Superb , pt.anul asta cazuse din meniu salata boeuf si ma gandeam la shuba  iar varianta ta  cu knnape-uri e perfecta ,o sa fie ceva diferit si mai atractiv inclusiv pt. a mea fata de 6 ani la care design-ul primeaza chiar si la  banala felie de paine cu unt. Merci frumos Lena  si sarbatori fericite in avans .

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 14 Dec 2012, 13:08

Arata super, si cred ca trebuie sa fie ft gustoasa, combinatie de cartofi cu hering o iubesc tare tare... 

elena niculescu
elena n (elena niculescu) 03 May 2014, 07:59

oare sfecla fiarta se poate congela? as putea pune sfecla cruda (

 data prin razatoare mica si amestecata cu maioneza)?  foarte interesanta reteta!

lena
Elena (lena) elena n (elena niculescu) 03 May 2014, 08:40

Nu am congelat niciodata sfecla fiarta, nu stiu daca este bine.

Anume la aceasta reteta as recomanda sfecla fiarta, nu cruda.

elena niculescu
elena n (elena niculescu) 03 May 2014, 14:33

multumesc pt raspuns. cu siguranta voi incerca reteta