Bruschete cu rosii

La prima vedere ce poate fi interesant in paine cu rosii - dar, daca sunt rosii aromate de sezon, stropite si asezonate cu ulei de masline, busuioc si usturoi - si toate astea pe o felie de paine crocanta si aromata...

Deci, da, stie italianu ce-i bun si simplu, bineinteles si sanatos - din asa ingrediente simple si banale sa creezi unul din cele mai populare si delicioase aperitive din lume. Le-am savurat cu mare placere, va recomand neaparat sa incercati reteta in sezon de rosii bune si gustoase.

Ingrediente

Paine (bagheta)
1 buc
puteti lua integrala, alba sau de secara, oricare va place
Rosii
4 buc
Busuioc
3 buc
3 fire - pt asezonat si eventual inca unul pt ornat
Usturoi(catei)
5 buc
Ulei de masline extravirgin
40 ml
Sare
0.5 lingurite
dupa gust puneti

Pasi de urmat

1

Principalul ingredient fiind rosiile, alegeti rosii de sezon, foarte bine coapte si aromate.

Iarna cred ca s-ar potrivit mai bine rosiile cherry, ca sunt mai dulci.

2

Rosile se taie felii - in 4 de obicei - si se curata bine de seminte, miezul moale si prea zemos. Trebuie sa ramana pulpa mai ferma si mai tare.

Presarati putina sare pe fiecare felie.

3

Asterneti cu un prosop de hartie sau servetele o farfurie si puneti feliile de rosii cu taietura in jos, sa se scruga bine de zeama timp de 20-30 de minute.

4

In acest timp pregatim painea - se taie felii subtiri si se pune intr-o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt. Stropiti cu putin ulei de masline si dati la cuptor pentru 5-7 minute, pana incep sa se rumeneasca marginile.

Cand e gata, o scoateti din cuptor si lasati putin sa se racoreasca.

5

Dupa ce s-au scurs bine de zeama, taiati cubulete mici feliile de rosii.

Peste rosii adaugati 4 catei de usturoi taiati marunt( 1 catel de usturoi pastrati pentru a unge paine, vedeti mai jos).

6

Busuiocul se toaca marunt - jumatate din cantitate adaugati in rosii, restul pastrati pentru ornat.

In amestecul de rosii turnati 2-3 linguri ulei de masline, amestecati si potriviti de sare dupa gust.

7

Fiecare felie de paine se freaca bine cu usturoi.

8

Foarte important! - Amestecul de rosii se pune pe feliile de paine chiar inainte de servire, daca o faceti din timp si le lasati - painea se inmoaie prea tare si nu mai au nici un farmec. Pastrati separati amestecul de rosii, separat feliile de paine prajita si chiar inainte de servire le montati.

Pofta Buna!

Cantitate: 300 grame (8-10 felii)
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (2 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

tiki
tiki 04 aug 2014, 20:08

Buna. Minunate aceste bruschete, dar rau ca nu te mai poti opri din mancat. Am facut zilele trecute fix asa, painea prajita, frecata cu usturoi si peste am pus o lingurita de ulei din borcanul de rosii  uscate si deasupra rosii uscate taiate marunt. Wowwww,o bunatate. Aceasta reteta merita nota 100. Sa faceti neaparat ca nu cred ca exista cineva sa nu-i placa. Pupici.

Nota mea pentru reteta:
Katrin
Katrin 05 aug 2014, 09:28

Si noi am facut aseara bruschete. Eu doar frec painea cu usturoi, nu pun si in umplutura, ca iese prea iute. Si ca verdeata pun oregano uscat. Si parca nu au super ingrediente, dar sunt atat de gustoase bruschetele, incat eu cu greu ma opresc din mancat :) 

tiki
tiki 05 aug 2014, 20:28

La mine vad ca e saptamana bruschetelor. Am cumparat ieri o legatura de busuioc, l-am spalat si l-am pus la uscat. Am facut cu busuioc aceste bruschete, dar ornarea cu patrunjel, ca nu mai arata bine busuiocul. Nu mai comentez ca am facut-o mai sus. .Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Pisina
Cristina (Pisina) 07 aug 2014, 20:33

Foarte gustoase si usor de preparat (dar si de impresionat pe cei dragi). Multumim!