Tort "Raffaello"

Sa va prezint acum vedeta mesei de Craciun, aceasta reteta de Tort Raffaello - s-a lins, efectiv fiecare felie de pe farfurii, sotul a declarat-o favorita si preferata de acum incolo. Retete de tort am facut eu ceva, si va dati seama ca asa o declaratie este chiar importanta :)

Blatul moale si pufos cu aroma fina de cocos, crema Ganache de ciocolata alba, in siropul pt blat am adaugat putina esenta de migdale. Am ornat deasupra chiar cu bomboane Raffaello, dar este optional, mai de efect.

Crema Ganache de ciocolata alba este de avut in vedere, a devenit preferata mea dupa lucrul cu aceasta reteta, simpla si foarte de efect, are un gust ffff.bun.

Delicios, fraged si cu siguranta va place chiar si celor mai mofturosi musafiri,  MI-NU-NAT!

Ingrediente

Oua
6 buc
Zahar
120 g
Zahar pudra
3 linguri
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
Nuca de cocos
30 g
+ 100g pentru ornat - am in vedere nuca de cocos uscata si razuita
Faina alba
100 g
Esenta de vanilie
1 buc
+ esenta de migdale, optional
Praf de copt
1 lingurite
Ciocolata alba
600 g
Smantana dulce pentru frisca(32-35%)
600 ml
Bomboane raffaello
230 g
o cutie mare

Pasi de urmat

1

Primul vom face blatul, ar fi bine sa-l faceti din timp ca sa aveti mai putina treaba la asamblarea tortului.

Dar va apucati sa-l coaceti macar cu 5-6 ore inainte de ornare si umplere cu crema.

Pregatiti ingredientele - separati albusurile de galbenusuri, amestecati faina cu 30g de nuca de cocos si praful de copt, etc.

2

Albusurile se bat spuma tare, apoi treptat adaugati si incorporati in ele 60g de zahar si la final, zaharul pudra.

Spuma de albus trebuie sa fie alba, lucioasa si tare.

3

Galbenusurile se bat cu restul de 60g de zahar pana se fac spuma, apoi incorporati in ele cele 2 linguri de ulei, adaugati vanilia, mixati bine.

4

Adaugati albusurile spuma la compozitia de galbenusuri, amestecati atent cu o spatula.

5

Apoi adaugati amestecul de faina+cocos+praf de copt, amestecati incet si atent pana nu mai sunt cocoloase.

6

Turnati aluatul intr-o tava asternuta cu hartie de copt, tava mea a fost cu borduri detasabile, de 28cm in diametru.

7

Se coace la cuptor preincalzit la 160-180 de grade, timp de 30 de minute - pana se rumeneste si trece testul scobitorii.

La copt se mai umfla, dupa ce o scoateti din cuptor s-ar putea sa se mai dezumfle putin, este normal.

8

Lasati sa se raceasca complet in tava timp de 2-3 ore.

Inainte de a taiat blatul ar fi bine sa-l puneti la congelator timp de 60-90 de minute, asa se va taia mai usor si mai frumos.

9

Se taie blatul in 3 foi uniforme.

10

Crema ar fi bine s-o porniti din timp, macar cu 5-6 ore inainte, are nevoie sa raceasca foarte bine compozitia inainte de mixare.

Deci, se toarna smantana dulce intr-o cratita si se inchide focul cand incepe sa fiarba. Adaugati in smantana fierbinte ciocolata alba si lasati 1-2 minute.

11

Amestecati bine cu telul pana ciocolata se dizolva complet in smantana.

Lasati sa se raceasca complet si s-o tineti macar 2-3 ore la frigider, sa fie rece bine.

12

Cand aveti blaturile gata taiate si vreti sa asamblati tortul atunci va apucati sa bateti si crema.

Luati oala cu amestecul de smantana si ciocolata alba din frigider si mixati bine la viteza maxima.

13

Este gata cand se ingroasa bine si se tine tare.

14

Asamblam tortul - fiecare foaie se insiropeaza bine (sirop din 200ml apa+1 lta zahar+ 0.5 lingurita aroma de migdale, sau lapte+aroma de migdale, etc).

15

Apoi se unge din abundenta cu crema - am pus cate 3-4 linguri bune pe fiecare foaie.

16

La urma bineinteles, ungeti uniform bordurile si deasupra, cu o lingura/cutit/spatula.

17

Presarati cu nuca de cocos razuita.

18

Si ornati optional cu bomboane Raffaello.

Lasati tortul sa se patrunda bine 6-7 ore inainte de servire, la frigider.

19

Si o felie delicioasa, pacat ca poza nu reflecta si gustul, dar va asigur ca este superb!

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kilograme (8-10 portii)
Timp de preparare: 240 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 240 min
Publicata:
Nota: 5 (19 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 93

ZinaLîsovCogîlnicean912
Zina Cogîlnicean (ZinaLîsovCogîlnicean912) 07 ian 2017, 21:25

Ajutor. Nu mi se întărește crema nici cum. Cum o pot salva(((( de altfel ramin mîine pentru cina fără tortul promis

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Zina Cogîlnicean (ZinaLîsovCogîlnicean912) 07 ian 2017, 21:26

Adaugati 1-2 plicuri de gelatina dizolvata in lapte si lasati putin crema la rece sa se prinda usor.

ZinaLîsovCogîlnicean912
Zina Cogîlnicean (ZinaLîsovCogîlnicean912) Elena (lena) 07 ian 2017, 21:35

Mulțumesc o să încerc. Doar ca nu am la moment în casa gelatina((( ohh atît de mult îmi doream sa se primească. Nustiu unde am greșit. Am urmat întocmai pașii. 😥😕

lena
Elena (lena) Zina Cogîlnicean (ZinaLîsovCogîlnicean912) 07 ian 2017, 21:49

Sau smantana dulce nu a fost suficient e grasa sau nu a fost rece bine crema.

EsteraLindström124
Estera Lindström (EsteraLindström124) 31 dec 2016, 19:15

...mi s-a taiat crema de doua ori si am renuntat. prima data cand nu-mi reuseste o reteta. 

EsteraLindström124
Estera Lindström (EsteraLindström124) Estera Lindström (EsteraLindström124) 31 dec 2016, 20:13

Am folosit frisca lichida si cred ca am batut-o prea mult. Ca sa nu raman fara tort in noaptea de revelion am facut o crema tiramisu si gata, dar nu ma las, data viitoare sper sa-mi reuseasca . Un an nou fericit si plin de retete bune iti doresc Lena! 

lena
Elena (lena) Estera Lindström (EsteraLindström124) 01 ian 2017, 12:30

Da, sigur ati batut prea mult frisca. Multumesc mult de felicitari!

Maria-AndreeaPătru301
Maria (Maria-AndreeaPătru301) 31 dec 2016, 11:15

Si poza

Poza mea pentru reteta:
Miruna T.
Miruna (Miruna T.) 06 dec 2016, 17:04

Superb tortul, l-am incercat si eu :)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Nicole2880
Nicole Nicole (Nicole2880) 24 iun 2016, 22:23

Am avut ceva de furca cu crema care mi s-a taiat cand am batut-o,dar am pus-o pe bain-marie si am reusit sa o leg ,apoi 30 min in congelator si s-a batut perfect. :)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Vajaian
Ana (Vajaian) 14 mar 2016, 15:21

Excelent tortul,musafirii au ramas foarte încântați 😊😊😊😊

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Eugenia coceban
Eugenia coceban 06 mar 2016, 19:15

Suuuper tortul doamna Lena! 👍🏻😘

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
natinati
natinati 22 feb 2016, 18:47

Am facut si  noi acest tort la sarbatorile de iarna. A iesit super gustos, poza in sectiune n-a fost de unde  - s-a mincat in doi timpi si trei miscari!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Olghina.18
Olghina.18 17 feb 2016, 23:08

Pur si simplu SUPERB !!!! Mulțumim mult si pentru aceasta rețeta Draga Lena 💋💋💋💋

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Viorica S
Vio (Viorica S) 24 ian 2016, 14:56

Lena Iti multumesc ca ai impartasit aceasta reteta , mia reusit tortul cu smintina care am mentionat, am avut emotii dar mia reusit urmind pas cu pas pregatirea. Am vrut foarte mult sa pun Si poze de la fiecare stagiu dar cu parere de rau am doar de la blat pca am fost preocupata cu mai multe de pregatit pentru petrecere . Cea mai reusita Si delicioasa reteta de tort pentru mine pina in prezent, oaspetilor lea placut mult , am fost complimentata si miau cerut Si reteta . Delicios si usor de pregatit , multumesc mult Lena, continua sa faci ceea ceti place 😉👍

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile