Ingrediente
●
Unt
100 g
sau margarină
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Se separă albușurile de gălbenușuri. Primele le bateți spumă tare și lăsați deoparte.
Pas 2
Untul moale (la temperatura camerei) îl mixați bine cu zahărul.
Pas 3
Apoi adăugați gălbenușurile câte unul și mixați bine după fiecare.
Pas 4
Apoi adăugați făina, mixați bine, laptele, iarăși mixați și la urmă albușurile bătute spumă. Amestecați bine.
Pas 5
Așa arată aluatul pentru Cremeș înainte să-l puneți în tavă.
Pas 6
Turnați aluatul într-o formă de chec așternută cu hârtie de copt. Dacă nu aveți formă de chec folosiți o altă tavă adâncă, doar aveți grijă la cantitatea de aluat, dacă este tava mai mare folosiți o cantitate dublă de ingrediente.
Pas 7
Puneți prăjitura la cuptor aproximativ o oră, până se rumenește bine. Apoi o scoateți și lăsați să se răcească bine.
Pas 8
Apoi o răsturnați pe un platou sau un fund și serviți cu plăcere:) Noi nu am rezistat mai mult de 30 de min până s-a răcorit puțin. Și să fiu sinceră mi-a plăcut mai mult când a fost caldă.
Pas 9
Am presărat-o cu puțină scorțișoară și să știți că prăjitura pe cât este de deșteaptă, este și la fel de rapidă la mâncat :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(6 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
5 (25 voturi)