Prăjitură "Cremeș inteligent"

Prăjitură "Cremeș inteligent"

O prăjitură care se prepară în timp record, dar foarte, foarte bună - moale, fină, plăcută... recomand s-o faceți neapărat. Am luat rețeta de pe blogul Laurei, unul din blogurile cele mai gustoase cu multe rețete foarte bune și utile. Pe alte site-uri i se mai spune Prăjitura Inteligentă, dar am zis că seamănă la gust atât de bine cu Cremeș, că ar fi mai bine să fie Cremeș Inteligent :)

Ingrediente

Unt
100 g
sau margarină
Zahăr
8 linguri
   
Ouă
4 buc
   
Făină
5 linguri
   
Lapte de vacă
500 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

Se separă albușurile de gălbenușuri. Primele le bateți spumă tare și lăsați deoparte.

Prăjitură "Cremeș inteligent" - Pas 1
Pas 2

Untul moale (la temperatura camerei) îl mixați bine cu zahărul.

Prăjitură "Cremeș inteligent" - Pas 2
Pas 3

Apoi adăugați gălbenușurile câte unul și mixați bine după fiecare.

Prăjitură "Cremeș inteligent" - Pas 3
Pas 4

Apoi adăugați făina, mixați bine, laptele, iarăși mixați și la urmă albușurile bătute spumă. Amestecați bine.

Prăjitură "Cremeș inteligent" - Pas 4
Pas 5

Așa arată aluatul pentru Cremeș înainte să-l puneți în tavă.

Prăjitură "Cremeș inteligent" - Pas 5
Pas 6

Turnați aluatul într-o formă de chec așternută cu hârtie de copt. Dacă nu aveți formă de chec folosiți o altă tavă adâncă, doar aveți grijă la cantitatea de aluat, dacă este tava mai mare folosiți o cantitate dublă de ingrediente.

Prăjitură "Cremeș inteligent" - Pas 6
Pas 7

Puneți prăjitura la cuptor aproximativ o oră, până se rumenește bine. Apoi o scoateți și lăsați să se răcească bine.

Prăjitură "Cremeș inteligent" - Pas 7
Pas 8

Apoi o răsturnați pe un platou sau un fund și serviți cu plăcere:) Noi nu am rezistat mai mult de 30 de min până s-a răcorit puțin. Și să fiu sinceră mi-a plăcut mai mult când a fost caldă.

 

Prăjitură "Cremeș inteligent" - Pas 8
Pas 9

Am presărat-o cu puțină scorțișoară și să știți că prăjitura pe cât este de deșteaptă, este și la fel de rapidă la mâncat :)

Poftă Bună!

Prăjitură "Cremeș inteligent" - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 5 (25 voturi)
Colecții: Prăjituri, Dulciuri

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 125

luminitaiasi
luminitaiasi 05 Jul 2019, 15:44

Ffff buna. Cremoasa. Am mai incercat rețeta o data, cu mult timp in urmă. Ceva nu mersese ca la carte. De data asta a ieșit f buna. Am folosit crema de vanilie deasupra, după o reteta "împrumutată" tot de aici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
IoanaAB
IoanaAB 31 Oct 2018, 18:29

Multumesc mult pt raspunsul rapid. Apreciez ! 🤗😘

O seara minunata iti doresc ❤️

Nota mea pentru rețetă:
IoanaAB
IoanaAB 31 Oct 2018, 18:11

Buna Lena, la ce temperatura sa o pun ? 160 este bine ?

Multumesc !

lena
Elena (lena) IoanaAB 31 Oct 2018, 18:26

Da, si 180 se poate.

go4everest
Corina (go4everest) 31 May 2016, 19:54

Multumesc mult pentru reteta, Lena. E incredibila prajitura!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Melanie
Melanie 03 Apr 2015, 15:34

F buna si fina! Nu am mai facut de mult acest desert.  Eu am constatat ca se intareste mai bine daca folosesc lapte de 3,5%. Si eu a o tin la frigider pt ca se consuma mai bine rece. 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
irinamaria
Irina (irinamaria) 01 Aug 2013, 00:03

Aici cu caramel sauce (seamana la gust cu crema de zahar ars).

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
vicusha
vicusha 14 May 2012, 18:07

La mine nu stiu de ce s-a primit nu foarte inalta, am fost nevoita sa suprapun doua bucati sa fac o poza mai reusita, oricum a fost gustoasa

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
aacteea
aacteea 29 Feb 2012, 16:28

i Aici dupa ce am dat " juriului " ptr degustat :-)

Poza mea pentru rețetă:
aacteea
aacteea 29 Feb 2012, 16:27

Asa arata imediat dupa ce am scos prajitura din cuptor, rapida si economica...te scoate din incurcatura ( cel putin pe mine m-a ajutat ). Multumesc Lena !!!

Poza mea pentru rețetă:
aacteea
aacteea 29 Feb 2012, 16:24

Am facut prajitura, a fost foarte buna chiar daca prajiturile cu ciocolata raman pe primul loc. Toata lumea a fost incantata de ea. O mica nelamurire am, partea de sus a fost un pic tare, crema ok si partea de jos asemanatoare cu pandispanul ( oarecum ). Asa trebuia sa iasa ??

Poza mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile