Cheescake cremos cu piersici

Un tort absolut perfect, am improvizat putin pana a ajuns in "halul" acesta, dar este varianta perfecta - cred ca l-am facut de vreo 3 ori pana am ajuns sa fie dupa gustul nostru - dar de fiecare data nu apucam sa fac poza finala :)

Si aici poza nu este perfecta dar cat de cat reprezentativa. Multumiri multe Nataliei, datorita ei am descoperit gustul si reteta de cheescake.

Am completat gustul de cheescake cu o crema de smantana, foarte fresh - si la final pentru aroma si decor am pus felii de piesici din compot. In sezonul de capsuni, se pun felii de capsuni in loc de piersici si atunci chiar ca nu mai rezista nimeni la asa un desert delicios.

Recomand cu incredere, este un tort foarte foarte bun, cred ca unul din cele mai reusite pe care le-am mancat vreodata.

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
200 g
Praf de copt
1 buc
1 plic de 10g
Unt
75 g
Zahar
275 g
75 pt blat si 100g pt crema de branza + 100g pt crema de smantana
Esenta de vanilie
2 buc
2 fiole
Oua
5 buc
1 pt aluat si 4 pt crema
Crema de branza philadelphia
500 g
sau Almette cu smantana
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
200 ml
Amidon alimentar
2 linguri
Smantana 20% grasime
500 g
Gelatina
1 buc
1 plic pentru 500ml lichid
Compot de piersici
2 buc
Pentru a acoperi bine tot tortul aveti nevoie de 2 borcane de 700ml - mai raman resturi dar sigur va trebuie 2 borcane.
Gelatina - tort gele de la dr.oetker
1 buc
luati din acela simplu fara colorant

Pasi de urmat

1

Se amesteca faina cu praful de copt, 75g de zahar si 75g de unt.

2

Apoi adaugati 1 ou, esenta de vanilie si framantati aluatul.

3

Iese un aluat moale si putin lipicios pe care il vom folosi la blatul pt cheescake.

4

Se unge cu unt o tava rotunde de 26-28cm, cu peretii detasabili de preferat - sa va fie pe urma usor sa scoateti tortul din tava.

5

Aluatul se intinde in tava, presand usor cu degetele, in plus se face si o bordura cam de  3 cm.

6

Acum preparam crema: Se bate mai intai smantana pentru frisca, sa se intareasca - aveti grija sa fie rece bine altfel nu se face.

7

Albusurile se separa de galbenusuri (acestea se adauga la amestecul de branza, 100g de zahar, amidon si esenta de vanilie).

8

Albusurile se bat spuma tare.

9

Crema de branza, galbenusurile, esenta de vanilie, amidonul si zaharul(100g) se amesteca bine cu mixerul. Si aici aveti cele 3 compozitii - de branza, frisca si albusurile.

10

Acum incorporam aceste 3 compozitii - mai intai adaugati frisca la crema de branza, amestecati bine.

11

Si apoi albusurile batute spuma - amestecati atent cu o paleta, cu miscari de sus-jos.

12

Turnati compozitia peste aluatul din tava si o dati la cuptor la un foc moderat spre mic - cam 160-170 grade.

13

O verificati daca este gata scuturand usor compozitia, sa vedeti daca mai sunt portiuni lichide. Cand se prinde toata atunci este gata. O scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca complet.

14

In acest timp pregatiti crema de smantana - se bate smantana cu 100g de zahar si dupa preferinta 1 esenta de vanilie. Separat dizolvati gelatina in putin apa calda, dupa ce se dizolva complet o adaugati la smantana batuta si o puneti la frigider sa se prinda usor.

15

Dupa ce s-a racit tarta cu branza si smantana putin s-a prins - turnati aceasta din urma peste umplutura de branza, aveti grija sa nu iasa peste margini, desi smantana dupa ce se prinde usor cu gelatina nu mai este asa curgatoare. O intindeti uniform si dati la frigider pana se prinde foarte bine crema de smantana.

16

Feliati frumos piersicile din compot.

17

Le aranjati uniform si estetic peste tort (dupa ce s-a prins bine smantana).

18

Apoi preparati gelatina Tort-Gelee de la Dr.Oetker conform instructiunilor de pe plic - mai bine folositi aceasta pentru a face suprafata tortului mai lucioasa. Daca o faceti cu gelatina simpla va curge, nu se prinde pe suprafata.

19

Turnati compozitia de Tort-Gelee peste piersici si dati la frigider inca putin sa se intareasca complet - desi aceasta se intareste imediat ce o turnati peste fructe.

20

Si aici vedeti o felie din tort, poza facuta in graba pentru ca tortul efectiv dispare de pe farfurii in 2 minute :)

Este foarte fresh, aromat, moale si placut, va recomadn cu incredere.

Poate pare mai complicat dar sa stiti ca nu este - doar am incercat sa dau cat mai detaliat pasii sa aveti tortul perfect.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 bucata (10 portii)
Timp de preparare: 180 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Publicata:
Nota: 5 (4 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 20

semiramida
Tatiana Chihai-Turcan (semiramida) 16 iul 2013, 13:50

Lena iarasi eu cu aceeasi intrebare, cu ce inlocuiesc in R.M.  crema de brinza Philadelphia? pot pune brinza de casa?

lena
Elena (lena) Tatiana Chihai-Turcan (semiramida) 16 iul 2013, 17:28

Nu merge cu branza de casa - mi se pare ca aveau cei de la President ceva crema de branza. Cauta o branzica foarte fina si cremoasa, foarte bun si Almette cu smantana de la  Hochland.

Mery75
Mery75 30 dec 2010, 15:51

AM REUSIT TORTUL. MERSI PT RETETA SI LA MULTI ANI

Mery75
Mery75 28 dec 2010, 10:44

lena daca iau trisca lichida si o bat in loc de smantana dulce nu ar merge? chiar nu gasesc din aia?

lena
Elena (lena) Mery75 28 dec 2010, 10:49

Pai frisca lichida (doar daca ai in vedere pe cea naturala, nu din prafuri) si este smantana dulce, oricum incearca sa faci cu ce gasesti. Sa ne spui daca ai reusit.

Mery75
Mery75 27 dec 2010, 21:24

Salut Lena. Daca nu gasesc smantana dulce cu ce pot inlocui? Pentru cheescake cu piersici.

lena
Elena (lena) Mery75 27 dec 2010, 21:26

Cred ca ar merge sa pui mai multa branzica, bineinteles ca nu va fi al fel de pufos, dar gustul nu se schimba f.mult.

Karen
Karen 20 dec 2010, 11:17

Delicios!!! la mine tocmai e sezonul capsunilor (locuiesc in NZ) si  imi doream un  asemenea desert mai ales ca aici e ,,moda,, cheescake evident nu le iese asa....romanesc!!!!!!!

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 20 dec 2010, 08:50

hanna, amidonul nu se poate inlocui cu faina, nu are aceleasi roluri.

lena, un tort senzational!

Nota mea pentru reteta:
marceluta
marcela (marceluta) 19 dec 2010, 23:15

Ce super chiar azi am cumparat un borcan cu piersici enorme ,maine o fac sigur ,multumim pentru aceste retete minunate.

papushyk
ionela (papushyk) 19 dec 2010, 20:06

poi sa stii ca il fac chiar de craciun,si apoi ii voi da nota :D te anunt io cum a iesit,daca imi iese din prima :)

claudia1976
claudia1976 19 dec 2010, 18:04

Arata foarte bine . Felicitari !

Nota mea pentru reteta:
larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 19 dec 2010, 15:05

immm supert prajiturica sigur e gustoasa

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile