Ardei umpluti

Reteta clasica de ardei umpluti, poate cu mici personalizari, dar eu cred ca sunt reusite. Foarte simplu de preparat, chiar si pentru incepatori.

Ingrediente

Ceapa alba
2 buc
sau praz
Morcovi
2 buc
Pasta de tomate
3 linguri
Orez
200 g
Carne tocata de porc
1 kg
sau carne de vita, sau amestec
Ardei gras
1 kg
Foi de vita de vie
30 buc
am pus mai mult, pentru ca de obicei se mai rup
Costita afumata de porc
500 g
Marar verde
5 buc
o legatura
Rosii cubulete din conserva de 300g
300 g
sau cel mai bine bulion de casa
Sare
1 linguri
Piper negru
0.5 lingurite
Cimbru uscat
0.5 lingurite
daca va place

Pasi de urmat

1

Curatati, spalati si taiati marunt ceapa.

2

Apoi curatati, spalati si dati prin razatoare morcovii. Intr-o tigaie turnati putin ulei si puneti la calit ceapa si morcovii(se pun impreuna).

3

Cand se inmoaie usor legumele(nu trebuie sa fie rumene, doar sa lasa usor) se adauga pasta de tomate(sau cateva linguri de bulion de casa). Amestecati bine, mai lasati 2 min si stingeti focul.

4

Peste legume puneti orezul spalat.

5

Apoi adaugati carnea tocata, piper, sare, cimbru, alte mirodenii preferate si amestecati bine ca sa fie o compozitie omogena.

6

Pregatiti ardeii: spalati si curatati atent de cotor(iarna eu folosesc ardei congelati). Spalati foile de vita de vie si le opariti cu apa fiarta(iarna cumpar foi de vita de vie in saramura si le spal bine).

7

Umpleti ardeii cu compozitia de orez, carne si legume - le aranjati atent intr-o caratita de fonta sau ceaun. Printre ardei puneti bucatele de costita afumata si sarmalute facute din foile de vie.

8

Dupa ce ati umplut toti ardeii, umpleti spatiile goale intre ei si stratul superior tot din sarmalute - se vor fierbe mai bine, nu va iesi umplutura din ardei. Daca nu vreti sa va complicati cu sarmalele de vita de vie, puteti sa nu puneti.

9

Peste sarmale turnati rosii cubulete, aranjati firele de marar verde(sau uscat).

10

Turnati apa clocotita, atat cat sa acopere sarmalele si puneti la fiert 1 ora la foc mediu si 1 ora la foc foarte mic(se coc si sunt mult mai bune).

11

Dupa ce s-au copt bine, le lasati putin sa se racoreasca, le serviti calde cu smantana si bucatelele mici de costita.

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kg (6-7 portii sanatoase)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (4 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 31

Pashutza25
Pashutza25 13 iul 2016, 12:50

Niciodata nu am pus atita carne in ardeii umpluti dar de acum incolo doar asa ii voi face.o bunatate tot sa maninci si sa maninci.mersi de retete

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Elenushk
Elenushk 23 dec 2015, 23:31

Oare se poate folosi si orez din ala plic (prefiert)? Nu va fi mult 1ora pt el?Mersi!

lena
Elena (lena) Elenushk 24 dec 2015, 05:58

Se poate folosi, nu va fi mult 1ora.

EEllena
EEllena 01 iul 2015, 13:20

oops... sorry, n-am fost atenta! 

Multumesc, Lena !!! 

tiki
tiki 14 nov 2013, 18:29

Buna seara. Eu fac f.des ardei umpluti, dar nu exact asa. Acuma am respectat reteta si am fost f.incantata de rezultat. In viitor tot asa voi face. Multumesc.

Poza mea pentru reteta:
motanika
motanika 14 nov 2012, 13:41

si varianta ku sarmalute  (inainte de fierbere)

Poza mea pentru reteta:
motanika
motanika 14 nov 2012, 13:39

mmm o minkarika foarte gustoasa !!

Poza mea pentru reteta:
Geea
Geea 01 apr 2012, 19:07

Ardeii umpluti sunt preperatii mei. Eu mai umplu si dovlecei , ceapa , vinete si rosii. Astazi am facut doar cu ardei. ceapa si stevie. Ii servim cu iaurt gras.

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 10 ian 2012, 18:04

Foarte buni ardeii umpluti, nu am incercat asa si cu sarmalute, dar este o idee buna, 2 in 1

Poza mea pentru reteta:
leoaica
leoaica 17 mai 2011, 16:15

baietelului meu ii plac enorm ardeii umpluti. de data aceasta i-am pregatit dupa reteta ta, in combinatie cu sarmalute din foaie de vita. au iesit deliciosi.

felicitari, Lena! 

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 14 sep 2010, 08:55

reteta asta o fac in VAS ROMAN si iese delicioasa..............mai combin asa: ardei, rosii, dovlecei,toate umplute si  sarmalute in foi de vita

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile