Prajitura cu mac

Demult planificam sa incerc aceasta reteta, mai ales ca am primit-o cadou la Atelier de la cei mai dragi fani si utilizatori ai site-ului... Am fost impresionata in primul rand ca este foarte simplu de preparat si atat de frageda, gustoasa, fina - pentru amatorii copturilor cu mac, sa nu o ratati!

Si nu treceti de pasul cu insiroparea, asta face diferenta intre "Prajitura cu mac" si "Placinta cu mac" - este atat de frageda ca o prajitura, usor o puteti manca si cu lingurita.

Ingrediente

Foi de placinta
1 buc
adica 1 pachet - contine de obicei cam 12-14 foi
Oua
4 buc
Zahar
2 pah
1 pentru umplutura + 1 pentru sirop - paharul are 250g
Ulei de floarea soarelui
1 pah
de 250g
Iaurt
500 g
Praf de copt
20 g
adica 2 plicuri
Esenta de vanilie
2 buc
Mac
200 g

Pasi de urmat

1

In primul rand aveti grija sa decongelati foile de placinta.

Apoi pregatim umplutura:

- intr-un bol puneti ouale, iaurtul, 1 pahar de zahar, uleiul, praful de copt, 1 esenta de vanilie.

2

Amestecati bine compozitia cu un tel si separat intr-un alt bol masurati si puneti 15 linguri din ea.

3

In bolul mare adaugati macul si amestecati bine.

4

Acum trecem la montarea prajiturii.

Numarat foile de placinta si le impartiti in 3 - adica cam cate 4 foi grupate separat.

Intr-o tava adanca puneti primul strat de foi si neaparat intre ele sa nu uitati sa ungeti cu putin ulei.

5

Turnati jumatate din compozitia de mac peste foi.

6

Urmeaza al 2-lea set de foi de placinta, ungeti cu ulei fiecare foaie.

7

Turnati cealalta jumatate din umplutura cu mac, distribuiti pe toata suprafata foilor.

8

Puneti ultimul strat de foi unse cu ulei intre ele.

Deasupra turnati compozitia de iaurt fara mac, cele 15 linguri puse deoparte la inceput.

9

Cu un cutit usor intepati prajitura in cateva locuri.

Dati tava la cuptor preincalzit la 180 de grade si lasati 30-35 de minute. Aveti grija ca se bronzeaza destul de repede, dar o lasati totusi macar 30 de minute sa se faca bine inauntru.

10

Cat timp se coace prajitura faceti siropul:

- intr-o cratita puneti 2 pahare de apa, unul de zahar si esenta de vanilie.

- puneti pe foc si amestecati periodic pana incepe sa fiarba, apoi opriti focul si lasati la o parte.

11

Imediat cum scoateti prajitura din cuptor turnati siropul pe toata suprafata si lasati sa se racoreasca bine.

Eu nu am avut rabdare, cam intr-o ora deja taiam din ea si nu-mi venea sa cred cat de buna poate fi.....

12

Portionati si serviti cu mare placere - a fost f. apreciata de toata lumea...

Daniela tot respectul si mii de multumiri pentru reteta, va pup!

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (10-12 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:
Nota: 5 (3 voturi)
Sursa: Daniela Drig

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 35

adinaionela
adinaionela 01 iul 2016, 15:13

Buna..o intrebare..ce dimensiune are tava ta?? lata cat foaia de placinta?

salviq
salviq 16 mar 2016, 17:15

Pot adăuga și stafide în compoziție? Mulțumesc și felicitări, cu rețetele tale știu că nu dau greș niciodată!

lena
Elena (lena) salviq 16 mar 2016, 17:43

Da, sigur.

friky
friky 12 feb 2016, 14:08

Sarumana, m-ai salvat. Mii de multumiri pentru promtitudine.

Daniela B
Daniela (Daniela B) 28 aug 2015, 22:23

Iata si feliata!

Poza mea pentru reteta:
Daniela B
Daniela (Daniela B) 28 aug 2015, 22:19

E foarte gustos, chiar nu m-am asteptat!!!!!

Poza mea pentru reteta:
Carmen68
Carmen68 24 apr 2015, 13:34

Aici se vede mai bine💕😘

Poza mea pentru reteta:
Carmen68
Carmen68 24 apr 2015, 13:31

Aceasta e la foto de acest dulce ,cred ca asa trebuie sa fie,e foarte gustos😘

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 09 feb 2014, 15:44

Acel curand de mai sus a sosit. Deci ne place tare. Si se vede si mai bine fiind facuta ziua.(poza). Inca o data multumesc.Pupici.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 04 feb 2014, 21:55

Buna. O reteta simpla incat nici nu-ti poti imagina ca poate fi asa buna. Se face si f.repede,tinand cont ca nici nu trebuie macinat macul. Cred ca siropul e cireasa de pe tort. O voi repeta cat de curand. Multumesc.Pupici.Scuze ca poza e facuta seara si......nereusita.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
salomeea
salomeea 09 aug 2012, 21:10

Draga Lena, un multumesc mare ptr reteta....mi-a iesit o prajiturica foarte si foarte gustoasa, cu siguranta am sa o mai fac ptr ca sotul  a cerut bis. 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile