Ingrediente
●
Foi de placinta
1 buc
adica 1 pachet - contine de obicei cam 12-14 foi
●
Zahar
2 pahare
1 pentru umplutura + 1 pentru sirop - paharul are 250g
●
Ulei de floarea soarelui
1 pahar
de 250g
●
Praf de copt
20 g
adica 2 plicuri
●
Esenta de vanilie
2 buc
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
In primul rand aveti grija sa decongelati foile de placinta.
Apoi pregatim umplutura:
- intr-un bol puneti ouale, iaurtul, 1 pahar de zahar, uleiul, praful de copt, 1 esenta de vanilie.
Pas 2
Amestecati bine compozitia cu un tel si separat intr-un alt bol masurati si puneti 15 linguri din ea.
Pas 3
In bolul mare adaugati macul si amestecati bine.
Pas 4
Acum trecem la montarea prajiturii.
Numarat foile de placinta si le impartiti in 3 - adica cam cate 4 foi grupate separat.
Intr-o tava adanca puneti primul strat de foi si neaparat intre ele sa nu uitati sa ungeti cu putin ulei.
Pas 5
Turnati jumatate din compozitia de mac peste foi.
Pas 6
Urmeaza al 2-lea set de foi de placinta, ungeti cu ulei fiecare foaie.
Pas 7
Turnati cealalta jumatate din umplutura cu mac, distribuiti pe toata suprafata foilor.
Pas 8
Puneti ultimul strat de foi unse cu ulei intre ele.
Deasupra turnati compozitia de iaurt fara mac, cele 15 linguri puse deoparte la inceput.
Pas 9
Cu un cutit usor intepati prajitura in cateva locuri.
Dati tava la cuptor preincalzit la 180 de grade si lasati 30-35 de minute. Aveti grija ca se bronzeaza destul de repede, dar o lasati totusi macar 30 de minute sa se faca bine inauntru.
Pas 10
Cat timp se coace prajitura faceti siropul:
- intr-o cratita puneti 2 pahare de apa, unul de zahar si esenta de vanilie.
- puneti pe foc si amestecati periodic pana incepe sa fiarba, apoi opriti focul si lasati la o parte.
Pas 11
Imediat cum scoateti prajitura din cuptor turnati siropul pe toata suprafata si lasati sa se racoreasca bine.
Eu nu am avut rabdare, cam intr-o ora deja taiam din ea si nu-mi venea sa cred cat de buna poate fi.....
Pas 12
Portionati si serviti cu mare placere - a fost f. apreciata de toata lumea...
Daniela tot respectul si mii de multumiri pentru reteta, va pup!
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(10-12 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)