Ingrediente
●
Ardei gras
700 g
sau combinat cu gogoșari
●
Ardei iute
100 g
puneți după gust și preferințe
●
Ulei de floarea-soarelui
200 ml
plus ulei pentru prăjit vinete
●
Sare
2 linguri
după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Vinetele se taie rondele mai groase.
Pas 2
Și se rumenesc în ulei pe ambele părți.
Pas 2
Se lasă la răcit apoi se toacă cubulețe medii.
Pas 4
La vinetele tocate se adaugă usturoiul pisat sau dat prin robot/blender.
Pas 5
Frunzele de țelină și ardeiul iute se toacă foarte mărunt, eu le-am mărunțit cu robotul.
Pas 6
Urmează ceapa tăiată julien subțire.
Pas 8
Adăugați la compoziția de legume oțet, ulei, sare și zahăr.
Pas 9
Amestecați bine cu mâinile și mai potriviți după gust de sare și zahăr.
Pas 10
Salata se pune în borcane bine presată și se păstrează doar la frigider timp de 2-3 luni.
Pas 11
Merge perfect cu orice mâncare, recomand s-o încercați.
Poftă Bună!
Cantitate:
5 kg
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)