Pui "à la Provence"

Pui "à la Provence"

O mâncare de pui pe care deja am îndrăgit-o cu toată familia, aroma care se lasă în toată casa este atât de apetisantă că tot nu veți avea răbdarea să gustați din ea.

Amestecul de Ierburi de Provence puteți să-l luați și gata făcut la magazin, sau combinați voi singuri mirodeniile: cimbru, rozmarin, maghiran, busuioc, oregano - sau măcar 3 din ele.

Ingrediente

Carne de pui
1 kg
eu am luat pulpe dezosate și fără piele - puteți găti și bucăți de pui întreg
Ceapă albă
2 buc
   
Roșii cubulețe din conservă de 300g
1 buc
sau 6-7 roșii cubulețe
Măsline fără sâmburi
150 g
   
Usturoi (cățeii)
6 buc
   
Ardei gras roșu
0.5 buc
opțional
Vin alb demisec
40 ml
   
Ulei de măsline extravirgin
2 linguri
   
Ierburi de provence
2 lingurite
   
Chimen
0.5 lingurite
opțional
Sare, piper
1 lingurita
după gust

Pași de urmat

Pas 1

Pregătiți toate ingredientele - eu am luat măsline kalamata cu sâmburi (pentru a scoate sâmburii se presează măslinele cu un cuțit întors și observați că sâmburii vor ieși foarte ușor).

Pui "à la Provence" - Pas 1
Pas 2

Într-un bol adânc puneți roșiile din conservă, ardeiul și ceapa tăiate cubulețe.

Pui "à la Provence" - Pas 2
Pas 3

Adăugați măslinele fără sâmburi, 5 căței de usturoi tăiați mărunt, 1 linguriță de ierburi de provence, 1 lingură ulei de măsline, vinul și 1 linguriță sare.

Amestecați bine și potriviți de sare dacă mai este nevoie.

Pui "à la Provence" - Pas 3
Pas 4

Carnea de pui se spală bine și se amestecă cu 1 cățel de usturoi tăiat mărunt, 1 linguriță de sare, puțin piper negru, chimen, 1 linguriță de ierburi de provence, 1 lingură de ulei de măsline.

Pui "à la Provence" - Pas 4
Pas 5

Acum avem 2 boluri, primul cu legume, altul cu carne.

Într-o tavă de cuptor adâncă punem jumătate din compoziția de legume.

Pui "à la Provence" - Pas 5
Pas 6

Peste legume puneți uniform bucățile de carne.

Pui "à la Provence" - Pas 6
Pas 7

Și peste carne distribuiți uniform cealaltă jumătate din cantitatea de legume.

Pui "à la Provence" - Pas 7
Pas 8

Acoperiți tava cu capac sau o folie de aluminiu și puneți la cuptor preîncălzit la 200 grade, pentru 60 de minute.

Pui "à la Provence" - Pas 8
Pas 9

După acest timp scoateți folia și mai lăsați 30 minute în cuptor.

Pui "à la Provence" - Pas 9
Pas 10

Trebuie să scadă bine zeama de roșii, să nu fie ca o apă.

Când este gata, scoateți din cuptor și lăsați să se răcorească 10 minute.

Pui "à la Provence" - Pas 10
Pas 11

Serviți cu garnitura preferată - noi am pus orez și varză murată :)

Poftă Bună!

Pui "à la Provence" - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 04 Feb 2013, 23:58

L-am si facut azi, e super puiiul acesta, aroma deosebita si carnea frageda cum nu am mai mincat. Merci Lena, esti un gigant al bucatariei. 

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 05 Feb 2013, 11:47

si o foto reprezentativa 

Poza mea pentru rețetă:
alinaa
alinaa 07 Feb 2013, 14:35

O noua metoda de a prepara puiul. Il voi prepara pt cina, deja am un pui dezghetat, imi trebuie doar ierburile. Revin cu impresii.  

tantica
tantica 10 Feb 2013, 22:12

am sa fac si eu cred ca e bun

Lia1
Lia1 20 Jul 2013, 22:25

L-am gatit alaltaieri si vin cu niste precizari ...

Nu exagerati cu ierburile, trebuie puse cantitativ ca in reteta, adica amestecate intr-o ceasca si pus exact 2 lingurite nu cum am pus eu din ochi direct 4 mirodenii si cred ca am scapat cam mult.

Eu nu agreez deloc chimenul in mancaruri, doar la saleuri. Prin urmare l-am inlocuit cu chimion adica "cumin". Instruita fiind de pe alt site ca acest cumin nu e totuna cu chimenul, mi l-am procurat de curand de la un magazin arabesc (ei ii zic "camun")  si tin sa afirm ca intr-adevar are alt gust si miros fata de chimen, va spun cu certitudine. Chimenul e mult prea intepator, are si alt gust.

Sare trebuie pusa foooaarte putina si numai pe carne pt ca maslinele lasa destula sare. La mine a fost cam sarata.

Altfel, e o reteta buna. Bravo!