Brioșe (sau chec) cu spanac

Brioșe (sau chec) cu spanac

Așa brioșe (sau chec) cu spanac sigur o să placă la toată lumea mică sau mare - ușor puteți spune că de fapt sunt brioșe cu "fistic", apoi după degustare și apreciere dezvăluiți spanacul.

Se poate folosi spanac verde proaspăt (dar curățat și opărit dinainte), aici eu am folosit din spanac congelat, de care vă spuneam în Rețeta de pui cu spanac, că tot caut metode să-l mai folosesc cumva mai interesant. Foarte important aici să pasați bine spanacul, și atunci toți vor fi uimiți doar de culoarea verde frumoasă a brioșelor.

Am mai făcut și un tort din acest aluat, am copt 2 foi de pandișpan cu spanac și cremă de frișcă, vedeți ultimele poze pentru detalii. La fel se poate face și un chec rapid și ieftin.

Deci, recomand - se fac foarte repede, simplu și încă o metodă delicioasă de a introduce spanacul în meniul familiei. La noi spanacul deocamdată merge doar în salată, cu pui și în brioșe/tort.

Ingrediente

Ouă
3 buc
   
Zahăr
1 pahar
   
Ulei de floarea-soarelui
150 ml
   
Spanac congelat
250 g
sau proaspăt, dar spălat și opărit
Făină albă
300 g
   
Praf de copt
2 lingurite
   
Esență de vanilie
1 buc
sau alte arome vă plac - lămâie, migdale, etc.

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol se bat ouăle, se adaugă zahărul și se amestecă bine cu un tel sau mixer.

Brioșe (sau chec) cu spanac - Pas 1
Pas 2

Amestecând continuu se incorporează și uleiul.

Brioșe (sau chec) cu spanac - Pas 2
Pas 3

Spanacul decongelat se pasează într-un blender. Cu cât mai bine îl pasați cu atât mai frumoasă va fi coptura.

Brioșe (sau chec) cu spanac - Pas 3
Pas 4

La compoziția de ouă, zahăr și ulei se adaugă spanacul pasat, amestecați.

Brioșe (sau chec) cu spanac - Pas 4
Pas 5

Și ultima se adaugă făina, praful de copt și aromele - făina adăugați câte puțin, trebuie să vă iasă un aluat ca o smântână groasă.

Brioșe (sau chec) cu spanac - Pas 5
Pas 6

Am umplut formele de brioșe cam pe jumătate cu această compoziție și le-am copt la 200 grade timp de aproximativ 30 de minute.

Brioșe (sau chec) cu spanac - Pas 6
Pas 7

După ce se răcoresc le serviți cu mare plăcere - ai mei așa și au făcut:)

Brioșe (sau chec) cu spanac - Pas 7
Pas 8

Cum vă spuneam, din acest aluat se poate face și chec, sau niște foi de pandișpan. Din care puteți face un tort cu spanac ("fistic") sau prăjitură cu spanac ("cu fistic").

Dintr-o porție de aluat iese un pandișpan pentru o foaie.

Brioșe (sau chec) cu spanac - Pas 8
Pas 9

Deci am copt 2 foi din 2 porții de aluat(se dublează cantitatea de ingrediente din rețetă).

Am tăiat vârfurile bombate, ca să fie foile mai drepte. Resturile se folosesc la ornat și mâncat.

Brioșe (sau chec) cu spanac - Pas 9
Pas 10

Am umplut cu cremă de frișcă și am însiropat blatul cu ceai cu miere și esență de migdale.

Brioșe (sau chec) cu spanac - Pas 10
Pas 11

Ornat frumos cu frișcă și presărat fărâmituri din blaturile tăiate - un fel de "fistic" mărunțit fals.

Păcat că în poze nu se vede bine culoarea frumoasă de verde...

Brioșe (sau chec) cu spanac - Pas 11
Pas 12

Aici o secțiune ca dovadă.

Foarte bun, simplu și de efect.

Poftă Bună!

Brioșe (sau chec) cu spanac - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 35 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (5 voturi)
Colecții: Chec-uri, Dulciuri

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

AMV
Adriana (AMV) 25 Feb 2013, 15:50

Pare foarte interesant.. Dupa ce terminam checul cu gris tocmai facut,  incerc niste briose.

alinaa
alinaa 25 Feb 2013, 20:48

arata super. cu siguranta merita incercat, mai ales ca nici in familia mea nu prea se mananca spanacul.crezi ca daca as adauga mucatele ( sau pepite ) de ciocolata ar continua la fel de gustos si sanatos?

lena
Elena (lena) alinaa 25 Feb 2013, 22:23

Da, daca va place puteti sa puneti.

violeta.nuky
violeta.nuky 27 Feb 2013, 12:43

Lena, iti multumesc pentru aceasta reteta.Sincer iti spun ca, la inceput am fost putin reticenta,gandindu-ma ce gust o sa aiba briosa cu spanac si cu zahar.Dar, mi s-a parut foarte simpla si cum aveam in congelator spanac cumparat, am zis sa incerc.Si bine am facut.Au fost o minunatie,sotul o mancat doar una ca a trebuit sa le duc parintilor mei dulcele.Dupa ce a mancat toata lumea,le-am spus ca este cu colorant natural=spanac si mi s-a cerut sa mai repet briosele.Deci, cu siguranta ca o sa le fac de nspemii de ori.Merci inca o data si sa aveti o zi frumoasa.

timotei
timotei 01 Mar 2013, 04:08

Leam facut azi ,sunt foarte bune la gust.Numai ca eu  din greseala am scapat un pic mai multa faina si sunt putin innecacioase.La mine in familie tot nu prea se maninca spanakul da aici nici nu se simte cu toate ca am pus un pic mai mult.Ca sa se  paseze mai bine spanacul am pus la blender mai intii spanakul dupa care am adaugat ouale si dupa aia zaharul ,si spanakul sa facut aproape praf .Copii cind au vazut culoarea verde spuneau ca am pus castraveti de are culoarea asta frumoasa,da si eu iam lasat sa creada ca am pus castraveti si nu spanak.

timotei
timotei 01 Mar 2013, 04:10

raisa
Raisa Miruna (raisa) 22 Aug 2013, 22:54

Super! M-am oprit la reteta asta pt ca am mai facut o data din greseala prajitura verde (singurii fulgi de cocos de la mega image erau cu colorant albastru, combinat cu galbenul oualor...) si mi-a placut ideea, dar de data asta cu colorant natural! Chiar au iesit bune si se simte spanacul doar daca te straduiesti sa detectezi fierul pe limba, altfel nimeni nu isi da seama. Eram ingrijorata ca blenderul meu are lamele tocite si ramasese putin fibros spanacul, dar au iesit ca in pozele tale si au un gust bun. Multumesc!

Nota mea pentru rețetă:
Manancbine
Manancbine 18 Nov 2013, 15:26

Culoarea verde face acest desert sa para mai natural. In bucataria asiatica este data de pandan, pudra din frunze comestibile de palmier. Dar ce facem cu aceasta cantitate de zahăr la copii? Trebuie sa găsim împreuna o soluție mai sănătoasă. Eu am găsit un sirop de artar, culoarea este închisă. Dar ar fi o alternativa. Idei? 

lena
Elena (lena) Manancbine 18 Nov 2013, 15:29

Pui mai putin, mai adaugi indulcitori naturali - de gen stevie si ies bine.

Lacri27
Lacri27 21 Oct 2014, 18:30

Xylitol pun in loc de zahar. Cica se obtine prin fermentarea cocenilor de porumb...

Daca am spanac proaspat il toc pur si simplu sau il pun intai in apa clocotita si-l scurg? Ce ma sfatuiti?

Multumesc!

Manancbine
Manancbine 21 Oct 2014, 22:50

Multumesc fetelor, l am incercat si foarte bun!!

lena
Elena (lena) 22 Oct 2014, 19:01

Lacri, xylitolul nu se adauga in ceva care se prepara termic, se foloseste doar in preparate reci, asa stiam eu.

Ref la spanac - il opariti si tocati, asta-i tot.

Lacri27
Lacri27 22 Oct 2014, 19:21

Multumesc pentru raspuns! Pe site-urile de profil ( care fac reclama/vand xylitol) acesta este recomandat pentru tratamente termice, respectiv prajituri. Eu am luat-o de buna...

Abia astept sa fac acest chec in weekend. Asta-seara il facem pe cel cu ceai si gem. :)

O seara placuta!

RuxandraIrina
RuxandraIrina 03 Nov 2014, 17:39

Le-am facut de Halloween! Foarte bune! Multumim pentru reteta. Nu m-as fi gandit sa folosesc spanacul la dulciuri. Data viitoare incerc sa fac sub forma de tort. 

Poza mea pentru rețetă:
Anastasia T
Anastasia T 25 Jul 2015, 19:40

sunt minunate, gustoase si verzi!

Nota mea pentru rețetă:
Olghina.18
Olghina.18 07 Feb 2016, 15:39

Super aceasta reteta.... Vazut ca fetitei mele ii place mult spinacul nu am ezitat sa încerc ☺️... Eu am făcut sup forma de chec....

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Anna Aniuta
Anna Aniuta 04 Mar 2016, 17:38

Super bune! Am pus doar 3/4 din cantitarea de zahar si oricum mi-au parut dulci, o sa pun mai putin data viitoare. Dar sa fi vazut cum le minca fetita mea! A zis ca sint the best muffins ever! Inca o reteta in lista favoritelor!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
timotei
timotei 29 May 2016, 02:48

Nu au reusit sa sa raceasca ca repede au disparut.

Poza mea pentru rețetă:
carab?manuela995
carabă manuela (carab?manuela995) 19 May 2019, 09:29

Checul cu 'fistic' este foarte bun! Nu m-am așteptat la așa gust. Spanacul l-am pus in blender cu un mar roșu,cu tot cu coajă....este delicios langa o cana cu ceai!

Felicitari Lena pt inspirație!!!!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: