Chec din branza de vaci si ciocolata

Un chec cu ciocolata absolut delicios - aromat, moale, usor umed si un gust foarte fin si deosebit. Sigur o sa-l aprecieze toata lumea, este cam periculos pentru ca nu prea te poti opri la o felie si se termina repede :)

Recomand sa-l incercati neaparat, este unul din cele mai reusite checuri cu ciocolata gustate vreodata.

Ingrediente

Branza de vaci
400 g
Unt
100 g
Oua
3 buc
Zahar
1.5 pahar
pahar=250ml
Faina alba calitate superioara
1.5 pahar
Cacao pudra
4 linguri
Praf de copt
2 lingurite
Ulei de floarea soarelui
3 linguri

Pasi de urmat

1

Branza se trece printr-o sita metalica - daca nu aveti sita, o pasati bine cu un blender/robot.

Daca nu aveti si blender, sa cumparati branzica mai fina, nu din aceea grunjoasa.

2

Adaugati ouale si zaharul in bolul cu branza - amestecati cu un tel.

3

Untul topit si racorit putin se adauga in compozitia de branza, amestecati.

4

Urmeaza cacao si uleiul, amestecati.

5

Si ultima este faina cu praful de copt - amestecati bine, trebuie sa va iasa un aluat mai des si gros.

6

Turnati compozitia intr-o tava de chec asternuta cu hartie de copt.

Eu am folosit forma de chec din silicon "Coronitza" de la Tupperware si nu am mai folosit hartie de copt.

7

Coaceti checul timp de 35-40 de minute in cuptorul preincalzit la 200 grade. Testati cu scobitoarea.

8

Il scoateti din forma si lasati sa se racoreasca.

9

Pofticiosii pot sa taie din el si cat este cald :)

Bun, bun - sigur o sa-l aprecieze toata familia.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 35 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (11 voturi)
Colectii: Chec-uri, Branza

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 33

NataliaŞaptefraţ591
Natalia Şaptefraţ (NataliaŞaptefraţ591) 28 feb 2017, 18:15

Am facut in forma de briose ,multumim frumos de reteta foarte gustoase s-au primit👍👍👍🌹🌹🌹

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Pura vida
Pura vida 10 feb 2016, 22:28

Buna! Am facut si eu checul, totusi mi a iesit de o consistenta prea uncuoasa/probabil nu am pus destul de multa faina. Ma incurca paharul/ca unitate de masura.

Oricum la gust a iesit super buna. Am lus carob in loc de cacao.

Lena, imi poti spune cate grame faina?

Multumesc mult!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Pura vida 11 feb 2016, 14:34

Consistenta checului depinde si de cea a branzei de vaci. De aici poate varia si cantitatea de faina, daca branza este mai uscata puneti 150g faina, daca e mai cremoasa si cu zer, puneti 200g.

ETA
ETA 25 ian 2016, 08:54

Acest chec merita refăcut pana voi găsi branza perfecta! Multumesc pentru tot! Multa sanatate tie si familiei tale!

Nota mea pentru reteta:
nicma
nicma 12 iul 2015, 09:15

Am folosit branza de vaci Pilos si pentru ca nu aveam zahar suficient am pus si doua linguri de miere, untul l-am inlocuit cu smantana de pe lapte dulce. A iesit putin mai densa decat arata cel  din poza ta, dar avand i vedere ca nu am respectat reteta, diferenta de textura o pun pe seama mierii.

E foarte gustos si satisface pofta de a manca prajitura cu ciocolata.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ETA
ETA 28 mai 2015, 15:13

Am pregătit acest chec de mai multe ori, noua ne place mult, e potrivită si pentru cei mici, eu pun doar o cana zahăr. Multumim pentru retete! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
alexandra1502
alexandra1502 20 aug 2014, 23:55

Mi-a esit neasteptat de bine, nici nu visam sa imi iese, am glazurato cu cocolata si a iesit fara cuvinte, toata lumea ma laudat. Multumesc Lena pt ideile bune si retetele foarte bine realizate si pe intelesul tuturor, toata aprecierea mea o ai

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tatinela
tatinela 03 mai 2013, 17:29

l-am facut si eu,ft gustos si "ciocolatos" cum ai spus si tu!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
dana s
dana s 03 feb 2013, 17:30

Lena draga, trebuie sa-ti spun ca de fiecare data cand am facut  "prajitura ruseasca" mi-a ramas o cantitate apreciabila din aluatul cu cacao, pentru ca intotdeauna am presarat mai putin peste aluatul de branza. La inceput am facut cu el fursecuri, dar de data asta mi-am permis o improvizatie, asa ca l-am folosit pentru o alta baza de prajitura (intr-o tava mica de english cake). Umplutura a fost si ea improvizata, pentru ca n-am mai folosit la ea unt (am vrut sa evit bomba calorica), ci doar branza, zahar, oua, puding de vanilie, coaja de lamaie si un pumn de stafide. A iesit comestibil, estetic, dar nu la fel de fin ca originalul...

In legatura cu branza, trebuie sa-ti spun ca si Dr.Oetker a scos un sortiment asemanator, la galetuse de 1 kg si de 1/2 kg. Le-am vazut la Real. Sunt ceva mai scumpe decat Pilos, dar trebuie incercat.

Poza mea pentru reteta:
dana s
dana s 03 feb 2013, 11:15

Si inca o poza (pentru ca n-am stiut sa le pun pe amandoua deodata!).

Poza mea pentru reteta:
dana s
dana s 03 feb 2013, 11:13

E vorba de "Prajitura ruseasca cu branza de vaci". Ieri am facut-o cu Pilos-ul de la Lidl si musafirii , care tocmai se intorsesera de la Viena, mi-au spus ca prajitura "mea" rivalizeaza cu succes cu prajiturile dintr-o cofetarie vieneza. Vreau sa stiti insa, ca am tinut branza vreo cateva ore la scurs, pentru ca, asa cremoasa cum e, lasa totusi ceva apa. Apoi trebuie avut grija ca marginile tavii sa fie inalte (eu le inalt intotdeauna, preventiv, cu un "manson " de hartie de copt).Succes cofetareselor si...multumiri Lenei !

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile