Chec din brânză de vaci și ciocolată

Chec din brânză de vaci și ciocolată

Un chec cu ciocolată absolut delicios - aromat, moale, ușor umed și un gust foarte fin și deosebit. Sigur o să-l aprecieze toată lumea, este cam periculos pentru că nu prea te poți opri la o felie și se termină repede :)

Recomand să-l încercați neapărat, este unul din cele mai reușite checuri cu ciocolată gustate vreodată.

Ingrediente

Brânză de vaci
400 g
   
Unt
100 g
   
Ouă
3 buc
   
Zahăr
1.5 pahare
pahar=250ml
Făină albă calitate superioară
1.5 pahare
   
Cacao pudră
4 linguri
   
Praf de copt
2 lingurite
   
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Brânza se trece printr-o sită metalică - dacă nu aveți sită, o pasați bine cu un blender/robot.

Dacă nu aveți și blender, să cumpărați brânzică mai fină, nu din aceea grunjoasă.

Chec din brânză de vaci și ciocolată - Pas 1
Pas 2

Adăugați ouăle și zahărul în bolul cu brânză - amestecați cu un tel.

Chec din brânză de vaci și ciocolată - Pas 2
Pas 3

Untul topit și răcorit puțin se adaugă în compoziția de brânză, amestecați.

Chec din brânză de vaci și ciocolată - Pas 3
Pas 4

Urmează cacao și uleiul, amestecați.

Chec din brânză de vaci și ciocolată - Pas 4
Pas 5

Și ultima este făina cu praful de copt - amestecați bine, trebuie să vă iasă un aluat mai des și gros.

Chec din brânză de vaci și ciocolată - Pas 5
Pas 6

Turnați compoziția într-o tavă de chec așternută cu hârtie de copt.

Eu am folosit forma de chec din silicon "Coroniță" de la Tupperware și nu am mai folosit hârtie de copt.

Chec din brânză de vaci și ciocolată - Pas 6
Pas 7

Coaceți checul timp de 35-40 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 grade. Testați cu scobitoarea.

Chec din brânză de vaci și ciocolată - Pas 7
Pas 8

Îl scoateți din formă și lăsați să se răcorească.

Chec din brânză de vaci și ciocolată - Pas 8
Pas 9

Pofticioșii pot să taie din el și cât este cald :)

Bun, bun - sigur o să-l aprecieze toată familia.

Poftă Bună!

Chec din brânză de vaci și ciocolată - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 35 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (11 voturi)
Colecții: Chec-uri, Brânză, Dulciuri

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Draculina969
Draculina969 25 Jan 2013, 09:01

foarte interesant...cred ca merge pusa si niste nuca...eu la prajiturele mai fac uneori o smecherie..pun in loc de cacao nequic sau brumi...yum yum

cat despre copt,tot pe rotund fac si eu checurile...in dry cooker...scot manerul si tapetez..chiar daca e teflonat...sa fiu sigura:P

multumim pt reteta!:*

dana s
dana s 25 Jan 2013, 11:27

Lena draga, eu am o problema cu branza de vaci, poate si pentru ca trebuie sa folosesc din cea dietetica (Milli). Lasa apa si raman niste zgrunturi mici, de te intrebi din ce e facuta(?!) Stiu ca tu folosesti tot Milli , dar probabil din cea nedegresata. Ce ai folosit aici?

lena
Elena (lena) dana s 25 Jan 2013, 14:12

Merge si Milli dietetica, doar s-o pasezi bine sau s-o trecit prin sita.

Aici am folosit niste branza de tzara, care nu era chiar perfecta la textura si gust, am facut reteta tocmai ca sa n-o arunc.

Folosesc si Milli grasa si dietetica, depinde la ce imi trebuie.

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 27 Jan 2013, 17:34

Buna lena, am incercat reteta asta azi, e minunata. Pe deasupra i-am pus glazura de ciocolata si a iesit super. 

Poza mea pentru rețetă:
sorina
sorina 28 Jan 2013, 15:16

Am incercat-o si ........ s-a evaporat. EX-CE-LEN-TA!!!!

Mihaela Morar
Mihaela Morar 28 Jan 2013, 15:39

foarte bun si gustos :) Multumesc, Lena; cu ocazia asta am incercat pentru prima oara dry cooker la prajituri :p

m4r1n4
m4r1n4 31 Jan 2013, 15:47

1. am folosit branza de vaci de la Lidl, cremoasa, 30% grasime; 2. nu am mai pus ulei; 3. am pus mai putin zahar; 4. stiind cum sunt retetele tale, am facut portie dubla

Nota mea pentru rețetă:
dana s
dana s 31 Jan 2013, 18:05

Asa, asa, bravo...Si eu am descoperit de curand branzica asta. Pilos se cheama si e la galetuse de 1 kg. E extraordinara, e o branza-crema, care se poate folosi la torturile fine de branza. Maine incerc cu ea prajitura lui Lena cu cocolosul de aluat cu cacao presarat pe suprafata prajiturii. Mi-a iesit extraordinar cu Milli, dar cu branza asta va fi o capodopera. Vreau sa va spun insa ca 30% este procentul de grasime in substanta uscata. Daca va uitati la "lipide", procentul e 6,5%, ceea ce e chiar acceptabil... Lena draga, avem liber la torturi de branza !

m4r1n4
m4r1n4 31 Jan 2013, 20:02

mie mi s-a parut destul de grasa si de-aia am zis ca are 30%. oricum, folosesc de foarte mult timp branza asta si sunt incantata de aspect si gust. la ce prajitura faci referire? spor

dana s
dana s 03 Feb 2013, 11:13

E vorba de "Prajitura ruseasca cu branza de vaci". Ieri am facut-o cu Pilos-ul de la Lidl si musafirii , care tocmai se intorsesera de la Viena, mi-au spus ca prajitura "mea" rivalizeaza cu succes cu prajiturile dintr-o cofetarie vieneza. Vreau sa stiti insa, ca am tinut branza vreo cateva ore la scurs, pentru ca, asa cremoasa cum e, lasa totusi ceva apa. Apoi trebuie avut grija ca marginile tavii sa fie inalte (eu le inalt intotdeauna, preventiv, cu un "manson " de hartie de copt).Succes cofetareselor si...multumiri Lenei !

Poza mea pentru rețetă:
dana s
dana s 03 Feb 2013, 11:15

Si inca o poza (pentru ca n-am stiut sa le pun pe amandoua deodata!).

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 03 Feb 2013, 12:00

Dana, nota 10 , extraordinar ti-a iesit si trebuie sa fac o vizita la Lidl :)

dana s
dana s 03 Feb 2013, 17:30

Lena draga, trebuie sa-ti spun ca de fiecare data cand am facut  "prajitura ruseasca" mi-a ramas o cantitate apreciabila din aluatul cu cacao, pentru ca intotdeauna am presarat mai putin peste aluatul de branza. La inceput am facut cu el fursecuri, dar de data asta mi-am permis o improvizatie, asa ca l-am folosit pentru o alta baza de prajitura (intr-o tava mica de english cake). Umplutura a fost si ea improvizata, pentru ca n-am mai folosit la ea unt (am vrut sa evit bomba calorica), ci doar branza, zahar, oua, puding de vanilie, coaja de lamaie si un pumn de stafide. A iesit comestibil, estetic, dar nu la fel de fin ca originalul...

In legatura cu branza, trebuie sa-ti spun ca si Dr.Oetker a scos un sortiment asemanator, la galetuse de 1 kg si de 1/2 kg. Le-am vazut la Real. Sunt ceva mai scumpe decat Pilos, dar trebuie incercat.

Poza mea pentru rețetă:
tatinela
tatinela 03 May 2013, 17:29

l-am facut si eu,ft gustos si "ciocolatos" cum ai spus si tu!!!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tanicelu
tanicelu 07 Sep 2013, 10:53

un chec delicios!!! am avut brinza uscata si am adaugat cam o jumatate de cana de lapte si vreo 3 linguri de smintina. cu aparatul de pisat cartofi am maruntit-o si apoi am inceput procedurile conform retetei. s-a primit foarte bun si vi-l recomand cu incredere! multumesc Lena. ne faci viata mai dulce si sanatoasa

Nota mea pentru rețetă:
carmen 66
carmen 66 20 Oct 2013, 12:30

Am facut checul cu branza de vaci si ciocolata de mai multe ori si a iesit super bun.Ultimele doua dati cand l-am facut ,dupa ce a crescut in cuptor si am facut testul cu scobitoarea  si a fost gata ,,dupa ce am inchis cuptorul checul s-a lasat in mijloc si nu stiu motivul.Poate ma poti ajuta lena .

Multumesc mult

lena
Elena (lena) 20 Oct 2013, 16:29

S-ar putea sa fi fost branzica mai moale/lichida, atunci sa adaugi inca putina faina - asta il tine si il face mai ferm.

carmen 66
carmen 66 21 Oct 2013, 10:48

Am folosit aceeasi branza  de vaci Pilos.Compozitia a fost densa.Oare cuptorul sa fie de vina?Nu-mi explic motivul  pt ca am facut acest chec de nenumarate ori si a iesit perfect folosind aceleasi ingrediente.Am observat ca temperatura la cuptor o fixez  mare ,dar ea scade in intensitate.

Multumesc mult

Masha
Masha 06 Jan 2014, 11:11

Eu aveam niste urda dulce in frigider, asa ca am folosit 200gr de urda in loc de branza, o lingura de nuci macinate si o lingura fulgi de cocos, a iesit o minunatie de chec.

henrietta
henrietta 07 Feb 2014, 17:09

Eu am facuto intro forma de silicon tip trandafir si umpluta cu crema de pudinca un deliciu...multumesc mt idee pt mine pagina ta ramane cea mai simpla si gustoasa...astept retete noi🎉🎉🎉👑

Poza mea pentru rețetă:
alexandra1502
alexandra1502 20 Aug 2014, 23:55

Mi-a esit neasteptat de bine, nici nu visam sa imi iese, am glazurato cu cocolata si a iesit fara cuvinte, toata lumea ma laudat. Multumesc Lena pt ideile bune si retetele foarte bine realizate si pe intelesul tuturor, toata aprecierea mea o ai

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Jana
Jana 21 Aug 2014, 19:36

Lena, multumesc. A iesit foarte bun. Mi-a luat ceva timp si energie sa trec branza prin sita, dar rezultatul a meritat efortul. Data viitoare as incerca cu mai putin zahar, in rest e minunat!

maslinutza
anca (maslinutza) 01 Dec 2014, 00:30

Waw,un gust minunat !!! Exact cum l-ai descris tu.

Nota mea pentru rețetă:
Flori Meier
Flori Meier 07 May 2015, 12:47

Gata si al meu!! Am pus nesquick in loc de cacao si branza ricotta.. Si doar jumatate de pahar de zahar(brun)😀 a iesit minunat! Multumesc Lena pt retetele tale minunate!

Poza mea pentru rețetă:
ETA
ETA 28 May 2015, 15:13

Am pregătit acest chec de mai multe ori, noua ne place mult, e potrivită si pentru cei mici, eu pun doar o cana zahăr. Multumim pentru retete! 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
nicma
nicma 12 Jul 2015, 09:15

Am folosit branza de vaci Pilos si pentru ca nu aveam zahar suficient am pus si doua linguri de miere, untul l-am inlocuit cu smantana de pe lapte dulce. A iesit putin mai densa decat arata cel  din poza ta, dar avand i vedere ca nu am respectat reteta, diferenta de textura o pun pe seama mierii.

E foarte gustos si satisface pofta de a manca prajitura cu ciocolata.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Valib
Valib 21 Nov 2015, 16:09

Multumim pt retetele tale... imi place cel mai mult ca sunt pe gustul tuturor...rapide

.... si ma ajuti sa nu uit mancarurile traditionale rusesti... pana si denumirile le-ai pastrat... gasesc orice pe site-ul tau...

..

Nota mea pentru rețetă:
ETA
ETA 24 Jan 2016, 13:53

Buna Lena! Am facut acest chec de mai multe ori, ne place foarte mult, dar am o problema: uneori mi- a ieșit bine, firimicios, dar alteori prea îndesat, s-a mâncat si așa, dar nu era la fel textura. Ultima data cand a ieșit așa am folosit branza Delaco 4,4%grasime. Amsi pățit cineva la fel? Trimit si o poza! Multumesc!

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) ETA 24 Jan 2016, 17:44

Poate depinde de cat de lichida sau uscata este branza. Nu-mi dau seama din pacate :(

ETA
ETA 25 Jan 2016, 08:54

Acest chec merita refăcut pana voi găsi branza perfecta! Multumesc pentru tot! Multa sanatate tie si familiei tale!

Nota mea pentru rețetă:
Pura vida
Pura vida 10 Feb 2016, 22:28

Buna! Am facut si eu checul, totusi mi a iesit de o consistenta prea uncuoasa/probabil nu am pus destul de multa faina. Ma incurca paharul/ca unitate de masura.

Oricum la gust a iesit super buna. Am lus carob in loc de cacao.

Lena, imi poti spune cate grame faina?

Multumesc mult!

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Pura vida 11 Feb 2016, 14:34

Consistenta checului depinde si de cea a branzei de vaci. De aici poate varia si cantitatea de faina, daca branza este mai uscata puneti 150g faina, daca e mai cremoasa si cu zer, puneti 200g.

NataliaŞaptefraţ591
Natalia Şaptefraţ (NataliaŞaptefraţ591) 28 Feb 2017, 18:15

Am facut in forma de briose ,multumim frumos de reteta foarte gustoase s-au primit👍👍👍🌹🌹🌹

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: