Ingrediente
●
Cafea
250 ml
cafea naturală fiartă la ibric
●
Zahăr
1 pahar
pahar de 250 ml
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
●
Nuci tocate
0.5 pahare
eu am pus migdale
●
Fructe uscate(stafide, caise, prune, etc)
0.5 pahare
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Fierbeți cafeaua, lăsați-o 10 minute apoi o strecurați (250ml) într-un bol sau cană mai mare.
Adăugați 1 pahar de zahăr, 2 linguri de miere și amestecați bine cu o lingură până se dizolvă complet zahărul.
Pas 2
Turnați amestecul de cafea în bolul în care veți face aluatul.
Adăugați nucile.
Pas 3
Urmează fructele uscate - eu am pus caise uscate și stafide negre.
Apoi puneți bicarbonatul (nu se stinge) și sarea - amestecați bine.
Pas 4
Apoi adăugați făina și amestecați bine cu un tel.
Pas 5
Trebuie să vă iasă un aluat ca o smântână mai groasă.
Pas 6
Turnați-l într-o tavă de chec așternută cu hârtie de copt sau într-o formă rotundă de 26 cm.
Îl puneți la cuptor pentru 1 oră la temperatura de 180 grade.
Pas 7
Dacă la un moment dat în timpul coacerii se rumenește prea tare să puneți o folie de aluminiu peste el, ca să nu-l ardeți.
Dar timpul de copt să-l țineți la maxim, fiind cu miere și bicarbonat trebuie să se coacă mai mult decât checurile clasice.
Pas 8
Am făcut acest chec de 2 ori, prima dată nu am avut bicarbonat și am pus praf de copt. A ieșit complet altfel, bunicel dar nu a crescut foarte bine și a fost mai alb, îl vedeți în poză.
Deci mierea și bicarbonatul sunt obligatorii împreună!
Pas 9
Aici cu miere și bicarbonat - vedeți și culoarea mai maronie specifică copturilor cu miere, este și mai crescut decât cel cu praf de copt.
Lăsați să se răcorească bine apoi serviți.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(1 chec mediu)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)