Biscuiti cu nuca de cocos si ovaz(de post)

Biscuiti cu nuca de cocos si ovaz(de post)

Absolut fenomenali acesti biscuiti - aromati, crocanti la exterior, fragezi si moi inauntru - singura intrebare a sotului dupa ce a mancat vreo 5 dintr-o inghititura a fost - "Mai faci si maine?"

As zice ca sunt printre cei mai reusiti biscuiti pe care i-am incercat pana acum, un tandem perfect de ingrediente sanatoase si gust extraordinar - si cea mai tare faza este ca se fac in cam 15 minute, plus 10-15 minute la cuptorul preincalzit.

Eu sunt mare fan si utilizator a fulgilor de ovaz, plini de vitamine, fibre, minerale - si caut intotdeauna modalitati cat mai gustoase de a le introduce in alimentatia familiei si mai ales a Sofiei. Azi dimineata inainte sa mearga la gradi, a savurat 2 biscuiti si sunt cu inima impacata ca a mancat sanatos copilul.

Deci neaparat sa-i incercati!

Apropo, in loc de nuca de cocos puteti pune fulgi de migdale si esenta de migdale, azi urmeaza sa fac si varianta asta...

Ingrediente

Faina integrala de grau
70 g
sau faina alba
Nuca de cocos
60 g
razuita uscata
Fulgi de ovaz
75 g
fulgi mai mari integrali
Ulei de floarea soarelui
6 linguri
sau 100g unt moale
Miere
1 linguri
Bicarbonat de sodiu
1 lingurite
stins cu 2 linguri de otet sau suc de lamaie
Zahar
50 g
Apa
7 linguri

Pasi de urmat

1

Intr-un bol amestecati faina, fulgii de ovaz, nuca de cocos si zaharul.

2

Amestecati uleiul cu mierea.

3

Adaugati bicarbonatul stins cu otet, amestecati putin.

4

Turnati acest amestec in bolul cu faina.

5

Adaugati si apa, amestecati cu mainile bine - va fi un aluat destul de faramicios, usor lipicios.

6

Singura problema la acesti biscuiti este ca nu puteti sa-i  formati simplu cu mainile - din cauza aluatului faramicios.

Dar se rezoolva daca modelati biscuitii intr-o lingura de inghetata(dar si una simpla mai adanca). Puneti cate putin si presati bine sa fie plina lingura pana la margini.

7

Apoi usor impingeti si observati ca aluneca bine si iese din lingura.

Autorul retetei zice sa intoarceti lingura si sa scuturati biscuitii in tava, la mine nu a mers, doar scosi alunecand din lingura.

8

Aici toti biscuitii gata de pus la cuptor.

Mi-au iesit fix 18 bucati - recomand sa faceti din start portie dubla, pentru ca se topesc tare repede din farfurie.

9

Se coc la cuptor preincalzit timp de 10-15 minute, sau pana se rumenesc frumos. Aveti grija ca se fac destul de repede si mai ales la fund.

10

Lasati sa se raceasca bine apoi savurati.

Desi aluatul crud este destul de faramicios, biscuitii se tin bine si sunt taman buni.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 grame (18-20 bucati)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (17 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 73

SimionMagda636
Simion Magda (SimionMagda636) 02 dec 2019, 12:55

M.am cam incurcat la reteta, am preferat sa pun unt in loc de ulei si cand am amestecat totul nu am simtit nevoia sa pun toate lingurile de apa deoarece era deja bine legata compozitia si dupa copt au iesit fragezi inauntru si crocanti pe margine. Nu am facut senzatie cu ei cred ca voi mai incerca. Sa pun mai putin de 100g de unt data viitoare?

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Simion Magda (SimionMagda636) 02 dec 2019, 12:57

Da, incercati, depinde si de faina textura. E bine ca v-ati orientat😉

Nadia.Lisnic
Nadia.Lisnic 16 mar 2018, 16:21

Sunt foarte buni si foarte simplu de facut!!! Lena multumim pentru toate recetele si sfaturile pe care le oferi. Te " port" mereu dupa mine prin bucatarie.

lena
Elena (lena) Nadia.Lisnic 16 mar 2018, 16:36

Merci si eu Nadia 😘😘😘

Carmen Silvia
Carmen Silvia 08 oct 2017, 20:05

foarte buni si asa simplu de facut ! am facut portie dubla pentru mai multa siguranta!

Nota mea pentru reteta:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 04 apr 2016, 06:27

Am făcut și eu! !!! Subt delicioși! Ne plac f mult. Am făcut 2 porții. ... una rețeta originală si una cu puțină nucă in lic de toată cantitatea de cocos. Dar nu mi s au întărit. ..si nu stiu ubde am greșit :( .... sunt moi.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Alionutza
Alionutza 26 aug 2015, 17:56

Buna! Am incercat si eu acesti biscuiti super gustosi si sanatosi! Am gatit 2 variante: 1 - cu nuca de cocos, susan si cacao, 2 - susan si seminte de floarea-soarelui. Doar un lucru m-a intristat... la a 2-a varianta biscuitii s-au lipit foarte tare de hirtia de copt. De ce oare?

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
DorinaB
DorinaB 05 iun 2015, 00:51

Lena esti o minune, demult vroiam reteta cu biscuiti de ovas, "'ofiseanie"", cum ii spune la noi, am maruntit mai bine fulgii si am adaugat si o multime de seminte(dovleac, floarea soarelui, migdale, susan) maruntite sa se primeasca ca cei din comert, dar am pus mai putin zahar,  imi plac la nebunie!!! Cind le maninc stiu ca primesc o portie de sanatate si fibre!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Veronica BB
Veronica (Veronica BB) 05 mar 2014, 20:32

Nu am avut timp sa-i modelez asa ca i-am turtit ca pe chiftele si i-am ,, aruncat'' in tava . Am pus si stafide si sunt foarte buni !    Notele de la cei care au mancat sunt urmatoarele : cu multumiri pentru reteta !

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Galia
Galia 04 feb 2014, 22:27

Sunt incantata, deliciosi biscuitii !

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 14 dec 2013, 23:05

Buna seara. Cand am citit ca ies putine,m-am bucurat sa nu mananc mult.Dar nici chiar asa. Cand am ajuns la a 6-a am vazut ca nu mai am "material",si atunci am facut 6 si cu lingura normala. F.bine a mers cu lingura de inghetata,mai ales ca pe fund are o sarma care gliseaza la strangerea de coada (hahaha) si iese f,fain aluatul.Probabil lingura mea de inghetata e mai adanca...??? Dar biscuitii,  splendizi, se topesc in gura,aromati.Mai fac precis ca merge f.repede.I-am pus pe "raftul" de sus in cuptor,am facut exact reteta,cu faina integrala si - in poza - parca sunt chiftele..Multumesc. Pupici si noapte buna.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Cristina Maria
Cristina Maria 05 nov 2013, 22:14

Buna!

Tocmai am facut aceasta reteta, din start in portie dubla, si sunt deliciosi. Parintii mei inca "se cearta" care sa manance mai multi. Multumesc Lena! Chiar cautam o reteta de biscuiti cu fulgi de ovaz, preferatii mei la micul dejun.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile