Biscuiti cu nuca de cocos si ovaz(de post)

Biscuiti cu nuca de cocos si ovaz(de post)

Absolut fenomenali acesti biscuiti - aromati, crocanti la exterior, fragezi si moi inauntru - singura intrebare a sotului dupa ce a mancat vreo 5 dintr-o inghititura a fost - "Mai faci si maine?"

As zice ca sunt printre cei mai reusiti biscuiti pe care i-am incercat pana acum, un tandem perfect de ingrediente sanatoase si gust extraordinar - si cea mai tare faza este ca se fac in cam 15 minute, plus 10-15 minute la cuptorul preincalzit.

Eu sunt mare fan si utilizator a fulgilor de ovaz, plini de vitamine, fibre, minerale - si caut intotdeauna modalitati cat mai gustoase de a le introduce in alimentatia familiei si mai ales a Sofiei. Azi dimineata inainte sa mearga la gradi, a savurat 2 biscuiti si sunt cu inima impacata ca a mancat sanatos copilul.

Deci neaparat sa-i incercati!

Apropo, in loc de nuca de cocos puteti pune fulgi de migdale si esenta de migdale, azi urmeaza sa fac si varianta asta...

Ingrediente

Faina integrala de grau
70 g
sau faina alba
Nuca de cocos
60 g
razuita uscata
Fulgi de ovaz
75 g
fulgi mai mari integrali
Ulei de floarea soarelui
6 linguri
sau 100g unt moale
Miere
1 linguri
Bicarbonat de sodiu
1 lingurite
stins cu 2 linguri de otet sau suc de lamaie
Zahar
50 g
Apa
7 linguri

Pasi de urmat

1

Intr-un bol amestecati faina, fulgii de ovaz, nuca de cocos si zaharul.

2

Amestecati uleiul cu mierea.

3

Adaugati bicarbonatul stins cu otet, amestecati putin.

4

Turnati acest amestec in bolul cu faina.

5

Adaugati si apa, amestecati cu mainile bine - va fi un aluat destul de faramicios, usor lipicios.

6

Singura problema la acesti biscuiti este ca nu puteti sa-i  formati simplu cu mainile - din cauza aluatului faramicios.

Dar se rezoolva daca modelati biscuitii intr-o lingura de inghetata(dar si una simpla mai adanca). Puneti cate putin si presati bine sa fie plina lingura pana la margini.

7

Apoi usor impingeti si observati ca aluneca bine si iese din lingura.

Autorul retetei zice sa intoarceti lingura si sa scuturati biscuitii in tava, la mine nu a mers, doar scosi alunecand din lingura.

8

Aici toti biscuitii gata de pus la cuptor.

Mi-au iesit fix 18 bucati - recomand sa faceti din start portie dubla, pentru ca se topesc tare repede din farfurie.

9

Se coc la cuptor preincalzit timp de 10-15 minute, sau pana se rumenesc frumos. Aveti grija ca se fac destul de repede si mai ales la fund.

10

Lasati sa se raceasca bine apoi savurati.

Desi aluatul crud este destul de faramicios, biscuitii se tin bine si sunt taman buni.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 grame (18-20 bucati)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (17 voturi)

Comentarii

arissa
arissa 29 mar 2013, 12:51

Buna Lena,am o intrebare te rog. Biscuitii merg folositi rasniti ca baza pentru un cheesecake?Caut o reteta de biscuiti dietetici,digestivi care sa ii folosesc si la cheesecake.Multumesc anticipat,Anca.

lena
Elena (lena) arissa 29 mar 2013, 12:54

Da, dar sa pui mai putina apa - cam 3 linguri. Asa vor fi si mai crocanti.

igorbt
Igor Butuc (igorbt) 29 mar 2013, 17:34

Absolut senzationali acesti biscuiti! Partea proasta e ca s-au terminat repede si abia astept sa imi mai faci :)

Nota mea pentru reteta:
Cori
Cori 30 mar 2013, 16:04

A, super! Gata imi iau caietul si o notez, urmeaza cat de curand.

Nika
Nika 31 mar 2013, 09:44

Familia mea e innebunita dupa acesti biscuiti si de fiecare data cind ii cumparam din comert imi ziceau "de ce nu afli receta sa-i faci tu ?" ( eu iubesc la nebunie sa fac dulciu) ,iata  ca  datorita tie ,Lena , am facut ieri acesti biscuiti .Sunt f. gustosi  ,nici nu am apucat sa le fac o poza ca sau si terminat. Multumesc  de receta :*

Toni
Toni 31 mar 2013, 21:33

Minunati biscuiti! Lena, esti preferata mea!

Luna
Luna 02 apr 2013, 17:29

Ca intotdeauna  tot ce gasesc aici este minunat, si acesti biscuiti astazi ii prepar, la sigur va voi spune cit de gustosi sunt!

Draculina969
Draculina969 07 apr 2013, 16:43

nu am strop de miere in casa si nici nu am de unde sa iau la ora asta...in loc de ulei eu voi pune 100g margarina..pot sari peste miere?

lena
Elena (lena) Draculina969 07 apr 2013, 17:38

Da, sigur ca poti.

Draculina969
Draculina969 07 apr 2013, 18:11

multumesc de raspuns:*

m-am apucat deja sa fac alti biscuiti "roz"...am inventat eu pe loc o reteta fara zahar...eu am mania caloriilor...

30g margarina,2 banane,zmeura congelata,menta,fulgi de ovaz si putina faina neagra...o sa postez reteta pe site daca imi iese:D

Draculina969
Draculina969 07 apr 2013, 21:06

oh doamne,a fost un dezastru culinar:))

compozitia a fost foarte gustoasa...as fi mancat-o si asa....dar in cuptor nu stiu ce s-a intamplat...se faceau cricanti doar pe margini si la mijloc tot moale...am renuntat la idee...am restul compozitiei in frigider...desi nu cred ca se mai poate face ceva...

lena
Elena (lena) 07 apr 2013, 21:14

Da, bananele si zmeura au inmuiat compozitia, poti sa faci un fel de briose sau chec :)

Draculina969
Draculina969 07 apr 2013, 21:43

m-am gandit la asta...sa vad daca reusesc maine sa fac ceva....

aveam pofta de biscuiti si ma gandeam ca esti ocupata in perioada asta,sincer nu ma asteptam sa imi raspunzi asa repede:*

asa ca,inteligenta de mine, s-a gandit sa fie creativa:))

si mi-am intins nervii la maxim cu aluatul ala:))

draga Lena,promit sa nu ma mai abat de la site-ul tau niciodata!:)

tot ce am facut dupa retetele tale mi-a iesit perfect!

multumesc:*

lena
Elena (lena) 07 apr 2013, 21:49

Te pup, incerc sa raspund la toate intrebarile de pe site, cam in aceeasi zi de obicei.

Sunt mici reguli la biscuiti, daca pui mai multe chestii lichide nu mai sunt crocanti, si tot asa la fiecare tip de dulce, cate o regula de baza.

Stii ca si micile "dezastre" culinare te invata ceva, si pe viitor chiar o sa reusesti sa le faci bine. Sa nu-ti fie frica de experimente, la inceput schimba chestii mici in reteta, cu timpul deja le poti varia cum iti place.

Si eu azi am stricat ceva, dar am invatat si experimentat

Draculina969
Draculina969 07 apr 2013, 22:42

eu mereu modific cate ceva...pt ca incerc sa scot cat mai putine calorii.. indiferent ce gatesc de pe site, imi notez ingredientele si gramajul si calculez caloriile...fie pe suta de grame,fie pe portie...am reusit sa scot cremes intelligent la aproximativ 70 calorii pe portie si o groaza de chestii asemanatoare:D

te pup si noapte buna!:*

Cori
Cori 06 mai 2013, 10:27

Vai, Lena sunt indragostita maxim de reteta asta, este extraordinara! Cred ca nu trece o saptamana fara sa fac 2-3 tavi de biscuiti si de fiecare data mai schimb cate ceva, mai adaug fel de fel. In primul rand am marit cantitatile, fac din 200 g faina intgrala, 200 g fulgi de ovaz ... si apoi variatii pe tema, mai adaug diverse stafide, nuci, prune uscate tocate, ananas confiat, fulgi de migdale, pudra de roscove ...

De multa vreme cautam o reteta buna in genul asta. Iti multumesc tare mult, Lena

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 06 mai 2013, 10:35

Ultima data cand am facut, adica in vinerea mare, pt ca tineam post si ne era mare pofta de ceva dulce, am folosit nuca de cocos cruda si rasa la robot si au iesit super buni si asa.

Poza mea pentru reteta:
roroxiroxana
roroxiroxana 24 mai 2013, 22:16

e a doua oara cand le fac....si de fiecare data am patit la fel...si anume pe fund se rumenesc dar ei sunt prea moi...sunt nevoita sa-i intorc si pe partea cealalta ca sa nu-i ard dar sa se faca totodata. Am respectat indicatiile intru-totul. Asadar....e normal sa-i dau deoparte cand se rumenesc pe fund? se intaresc la racire? Sau....cum?

lena
Elena (lena) 24 mai 2013, 22:44

Da, sunt copti si se vor intari la racire, dar daca vrei neaparat sa fie rumeni si deasupra ridica tava de cuptor la nivelul maxim din cuptor, mai sus.

Cristina Maria
Cristina Maria 05 nov 2013, 22:14

Buna!

Tocmai am facut aceasta reteta, din start in portie dubla, si sunt deliciosi. Parintii mei inca "se cearta" care sa manance mai multi. Multumesc Lena! Chiar cautam o reteta de biscuiti cu fulgi de ovaz, preferatii mei la micul dejun.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 05 nov 2013, 22:16

Ce frumosi sunt Cristina, ti-au iesit perfect! Ma bucur mult ca v-au placut si sa aveti pofta buna!

tiki
tiki 14 dec 2013, 23:05

Buna seara. Cand am citit ca ies putine,m-am bucurat sa nu mananc mult.Dar nici chiar asa. Cand am ajuns la a 6-a am vazut ca nu mai am "material",si atunci am facut 6 si cu lingura normala. F.bine a mers cu lingura de inghetata,mai ales ca pe fund are o sarma care gliseaza la strangerea de coada (hahaha) si iese f,fain aluatul.Probabil lingura mea de inghetata e mai adanca...??? Dar biscuitii,  splendizi, se topesc in gura,aromati.Mai fac precis ca merge f.repede.I-am pus pe "raftul" de sus in cuptor,am facut exact reteta,cu faina integrala si - in poza - parca sunt chiftele..Multumesc. Pupici si noapte buna.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
rov
rov 22 ian 2014, 11:43

Le-am facut, cu gandul sa le dau bibetzului meu, care tocmai a facut un an si vrea numai paine/biscuiti/pufuleti, etc. M-am bucurat, ca au iesit bine. N-am avut faina integrala de grau, si am pus de ovaz (asa s-a intamplat sa am) si le-am dat forma cu o capsula de medicamente de la nebulizatorul cu aerosoli.

Am totusi, o nelamurire: la comentariile de la reteta de granola am inteles ca mierea la cuptor devine toxica, iar aici reteta e cu miere (?). Plus ca mi s-au parut cam prea dulci pentru copil. Pana la urma nu i-am mai dat si lui...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 22 ian 2014, 14:31

Da, in cantitati mici nu are importanta, nu trebuie abuzat.

Inlocuiesti mierea cu sirop de agave, zahar si poti sa-i dai si lui.Pui mai putin dulce, dupa gust data viitoare.

rov
rov 27 ian 2014, 18:21

Am refacut reteta cum ai sugerat, si au iesit intr-adevar mai "baby friendly"... :D

Am pus tot faina integrala de ovaz, am pus doar 35 g de zahar brun si o lingura de sirop de agave. Interesant e ca aluatul a devenit "lucrabil" cu mana. Biscuitii copti sunt insa ceva mai fragezi decat in reteta originala.

anca avr
anca avr 28 ian 2014, 14:13

niste biscuiti deliciosi dar eu am adaugat si scortisoara ,sunt perfecti la o cana de cafea fierbinte intr-o dimineata friguroasa de iarna,te pup

Galia
Galia 04 feb 2014, 22:27

Sunt incantata, deliciosi biscuitii !

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Veronica BB
Veronica (Veronica BB) 05 mar 2014, 20:32

Nu am avut timp sa-i modelez asa ca i-am turtit ca pe chiftele si i-am ,, aruncat'' in tava . Am pus si stafide si sunt foarte buni !    Notele de la cei care au mancat sunt urmatoarele : cu multumiri pentru reteta !

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
elena niculescu
elena n (elena niculescu) 14 mar 2014, 16:01

foarte buni biscuitii!!!!!!!!!!!!

Nota mea pentru reteta:
mena29
Mihaela (mena29) 17 mar 2014, 08:59

Deliciosi!

Poza mea pentru reteta:
lucianahdu
Luciana Huidiu (lucianahdu) 28 mar 2014, 15:08

Am facut acesti biscuiti acum 10 minute.La inceput eram cam pesimista...ovaz,cocos..ce gust sa aiba.Eh,au iesit dumnezeiesti:X:X:X.Mi s-au cam dezintegrat in tava dar sunt ffff buni!Multumesc!!

Ana-Maria13
Ana-Maria13 02 apr 2014, 12:06

Buna ziua, Lena! Am incercat reteta ta, dar din cauza ca mi s-a parut ca nu s-a legat compozitia, pentru ca nu am cu ce sa masor exact cantitatile in grame...am mai adaugat cateva curmale si le-am bagat la blender cat sa se inchege. Au iesit...fara cuvinte! Delicioaseee! Abia astept sa mai fac inca o tava...dubla :) Data viitoare fac poza :) 

Multumesc mult pentru ajutorul pe care mi-l oferi cu retetele tale! Sunt noua intr-ale gatitului si ma inspir din retetele tale :) Cu drag, Ana!

Amber
Amber 20 mai 2014, 15:43

Deliciosi! Am dublat cantitatile si am adaugat un ou in loc de miere, plus un pumn de stafide hidratate in rom. Au iesit foarte buni :) Multumesc mult pt reteta

gabriela22
gabriela22 19 iun 2014, 21:22

Buna ziua, Lena!:* Am facut biscuitii astia si au iesit foarte buni, dar foarte consistenti, poate putin cam uscati. Ma gandeam sa ii fac iar, dar sa renunt la nuca de cocos si sa adaug ciocolata de post. Crezi ca risc le stric textura dacapun ciocolata? Sau poti sa imi dai un sfat ca sa nu mai iasa asa consistenti (uscati) in reteta originala? Sunt amatoare, de asta te rog sa imi dai un sfat.

lena
Elena (lena) 20 iun 2014, 08:41

Mai bine nu scoti fulgii de cocos de tot, inlocuieste doar 25% din ei cu ciocolata. S-ar putea sa se modifice structura, ciocolata se topeste la copt si sa nu curga.

raluca57
raluca57 16 sep 2014, 14:07

I-am făcut. Sunt delicioși. Am pus ulei de cocos. O bunătate!!!

Natty2277
Natty2277 04 nov 2014, 09:48

Am o intrebare - oare pot sa pun unt de cocos in loc de ulei/unt normal? Si sirop de artar in loc de zahar?

De asemenea am vazut ca nu se pun pe hartie de copt- nu se lipesc de tava?

Nu se aplatizeaza cu mana? Se lasa asa rotunzi si se mai lasa ei la copt?

Multumesc!

lena
Elena (lena) 04 nov 2014, 11:51

Puteti pune unt de cocos, sigur. Cu siropul de artar nu sunt sigura.

In rest urmati instructiunile si va fi bine.

Natty2277
Natty2277 04 nov 2014, 19:15

I am facut sunt foarte buni!

denilu
denilu 05 feb 2015, 15:11

Buna, Lena! Am facut si eu acesti biscuiti mai devreme. Sunt foarte buni. Nu este prima oara cand ii fac.  Ai mei apreciaza foarte mult acesti biscuiti. Atasez si o poza, scuze, sunt putin cam "bronzati". Multumesc pentru reteta!

Poza mea pentru reteta:
NataNatalia
NataNatalia 28 feb 2015, 11:25
 

 Foarte gustosi biscuitii, doar ca eu nu mă prea împac cu fulgii de cocos și nustiu daca as putea încerca data viitoare să-i inlocuesc tot cu fulgi de ovaz, adica 135 gr fulgi de ovăz și fără fulgi de cocos.

PS: Se modeleaza usor cu palmele umede.

Multumim mult pentru recete, foarte gustoase.

Nota mea pentru reteta:
Lenutzanutza
Lenutzanutza 17 mar 2015, 21:04

Multumesc frumos de aceasta reteta , forte deliciosi 

Poza mea pentru reteta:
Alinastr
Alinastr 18 mar 2015, 13:42

Buna Lena!as putea sa pun praf de copt in loc de bicarbonat?...nu prea ador bicarbonatul in prajituri.dak da,cat ar trebui sa pun?multumesc mult!:)

lena
Elena (lena) 18 mar 2015, 13:56

Da, puteti, puneti aceeasi cantitate.

Alinastr
Alinastr 19 mar 2015, 13:07

Multumesc frumos pt raspuns...astazi vreau sa-i fac:)

ioanac
ioanac 30 mar 2015, 20:14

Buna Lena. Am facut biscuitii, sunt tare tare buni. Doar ca parca sunt putin amarui si ma gandesc ca am facut ceva gresit. Ai idee ce ar pitea fi? Mi-au iesit mai mari, doar 12 biscuiti per portie. Multumesc mult! 

lena
Elena (lena) 30 mar 2015, 21:04

S-ar putea fulgii de ovaz sau faina sa fie amare.

ioanac
ioanac 30 mar 2015, 21:24

Hmm, da, multumesc. Probabil fulgii, am luat ce am gasit ca vroiam sa incerc reteta cat mai repede. Multumesc mult.

DorinaB
DorinaB 05 iun 2015, 00:51

Lena esti o minune, demult vroiam reteta cu biscuiti de ovas, "'ofiseanie"", cum ii spune la noi, am maruntit mai bine fulgii si am adaugat si o multime de seminte(dovleac, floarea soarelui, migdale, susan) maruntite sa se primeasca ca cei din comert, dar am pus mai putin zahar,  imi plac la nebunie!!! Cind le maninc stiu ca primesc o portie de sanatate si fibre!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
DorinaB
DorinaB 05 iun 2015, 00:52

O portie repetata cu stafide!!!! Buni, buni, si iar buni!!!

Poza mea pentru reteta:
Alinastr
Alinastr 10 iun 2015, 22:34

Buna Lena!Acum am terminat de fc biscuitii astia...sunt extraordinar de buni!!!:)...toate retele tale care le-am incercat,mi-au iesit f bn:)Multumesc k existi!

Nota mea pentru reteta:
diprinces
diprinces 27 iul 2015, 19:35

Sunt foarte buni...

Poza mea pentru reteta:
Alionutza
Alionutza 26 aug 2015, 17:56

Buna! Am incercat si eu acesti biscuiti super gustosi si sanatosi! Am gatit 2 variante: 1 - cu nuca de cocos, susan si cacao, 2 - susan si seminte de floarea-soarelui. Doar un lucru m-a intristat... la a 2-a varianta biscuitii s-au lipit foarte tare de hirtia de copt. De ce oare?

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 27 aug 2015, 12:40

Cred ca nuca de cocos face aluatul mai dens si uscat, si nu se lipeste asa de hartie.

denilu
denilu 13 oct 2015, 17:23

Am si eu o intrebare. Daca as vrea sa adaug niste seminte de floarea-soarelui (am cam multe si incerc sa termin punga), ce ar trebuie sa modific, sa inlocuiesc ca sa iasa la fel de buni? Multumesc.

lena
Elena (lena) denilu 13 oct 2015, 21:37

Puneti gramaj combinat cu nuca de cocos. Adica cate grame de seminte puneti atat scadeti din nuca de cocos.

retzetar de fericire
retzetar de fericire 28 oct 2015, 02:08

Maine dimineata ii pregatesc. Am cântărit deja faina si zaharul. Portie dubla, dupa sfat... Am pus faina de cocos 30% si faina de canepa 15%, restul faina alba, caci integrala nu aveam decat de secara si nu se comporta la fel cu cea de grau.

As dori sa stiu la cate grade trebuie sa incalzesc cuptorul. 180? Nu sunt expert in biscuiti... mai degraba incepatoare.

Multumesc anticipat.

M.

retzetar de fericire
retzetar de fericire 28 oct 2015, 13:26

Sunt fabulosi! Multumim.

I-am copt 30 min la 180 grade C.

Voi pune reteta pe blogul meu.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 29 oct 2015, 13:37

Imi cer scuze ca nu am raspuns repede, e mai greu in aceasta perioada.

Ma bucur ca v-ati descurcat si v-au placut, multa pofta!

Dancris06
Dancris06 31 ian 2016, 16:21

Bună.  Am o întrebare. Se poate pune miez de nuca măcinat în loc de fulgi de cocos? În acest caz micșorez cantitatea de ulei? Mult unesc. 

lena
Elena (lena) Dancris06 31 ian 2016, 17:08

Teoretic se poate face tot ce va place cu orice reteta. Anume aici fulgii de cocos fac biscuitii deosebiti, aromati, pufosi crocanti.

Incercati si experimentati.

Crista
Cristina Sabau (Crista) 02 apr 2016, 15:18

As vrea să salvez rețeta, sunt pe versiunea de pe mobil.... si nu am găsit pt a o salva ...nu se poate? Mulțumesc!

Vreau să ii fac azi și eu! 😊

Crista
Cristina Sabau (Crista) 04 apr 2016, 06:27

Am făcut și eu! !!! Subt delicioși! Ne plac f mult. Am făcut 2 porții. ... una rețeta originală si una cu puțină nucă in lic de toată cantitatea de cocos. Dar nu mi s au întărit. ..si nu stiu ubde am greșit :( .... sunt moi.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Andra C
Andra C 31 aug 2016, 14:04

Eu am facut cantitate dubla din start si mi-au iesit 39 de biscuiti pufosi si dulci! Sunt foarte buni, am sa retin reteta, prietenul meu e innebunit dupa ei!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
SilviaBeatleSnape589
Silvia Beatle Snape (SilviaBeatleSnape589) 26 sep 2016, 08:59

buna dimineata! pot folosi unt sau ulei de cocos in locul uleiului de floarea soarelui? multumesc! :-)

ButucElena922
Butuc Elena (ButucElena922) Silvia Beatle Snape (SilviaBeatleSnape589) 26 sep 2016, 09:00

Bineinteles ca puteti.

andreeatutu549
andreea tutu (andreeatutu549) 19 iun 2017, 19:35

La mine au iesit amarui, probabil am pus cam mult bicarbonat( o lingurita cu varf). Cred ca se poate inlocui bicarbonatul cu praful de copt, nu? In rest ca si textura f faini si sanatosi..pacat ca lasa gustul ala de bicarbinat.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) andreea tutu (andreeatutu549) 19 iun 2017, 19:41

Gustul amar cel mai probabil este de la faina de ovaz mai veche, bicarbonatul nu da gust amar, doar posibil un miros specific. Praful de copt este aceladi bicarbonat amestecat cu acid citric.

Carmen Silvia
Carmen Silvia 08 oct 2017, 20:05

foarte buni si asa simplu de facut ! am facut portie dubla pentru mai multa siguranta!

Nota mea pentru reteta:
Nadia.Lisnic
Nadia.Lisnic 16 mar 2018, 16:21

Sunt foarte buni si foarte simplu de facut!!! Lena multumim pentru toate recetele si sfaturile pe care le oferi. Te " port" mereu dupa mine prin bucatarie.

lena
Elena (lena) Nadia.Lisnic 16 mar 2018, 16:36

Merci si eu Nadia 😘😘😘

SimionMagda636
Simion Magda (SimionMagda636) 02 dec 2019, 12:55

M.am cam incurcat la reteta, am preferat sa pun unt in loc de ulei si cand am amestecat totul nu am simtit nevoia sa pun toate lingurile de apa deoarece era deja bine legata compozitia si dupa copt au iesit fragezi inauntru si crocanti pe margine. Nu am facut senzatie cu ei cred ca voi mai incerca. Sa pun mai putin de 100g de unt data viitoare?

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Simion Magda (SimionMagda636) 02 dec 2019, 12:57

Da, incercati, depinde si de faina textura. E bine ca v-ati orientat😉

l.e.
l.e. Elena (lena) 04 ian 2020, 11:24

Eu o sa fac cu stafide, nuca de cocos, migdale, cuisoare(care ii dau un gust deosebit).Am"comanda" de la fiul meu; la 1500gr faina de orz, se pune jumatate de"umplutura"; toate date pe masina de cafea.El si a facut, acum trebuie sa fac eu.Nu stiu daca e musai sa pun bicarbonat, cred ca da. :) 

GlobaOlesea874
Globa Olesea (GlobaOlesea874) 02 ian 2020, 13:16

Buna ziua, spune-ți vă rog la ce temperatura se coc acești biscuiți?

lena
Elena (lena) Globa Olesea (GlobaOlesea874) 02 ian 2020, 13:30

La 200 de grade.