Ingrediente
●
Drojdie uscată
2 linguri
sau 25g de drojdie proaspătă
●
Ulei de măsline
50 ml
sau simplu, de floarea soarelui
●
Rahat colorat
200 g
sau orice altă umplutură vă place - gem, fructe, ciocolată, etc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol amestecați cam jumate din cantitatea de apă, 1 lingură de făină, drojdia și 1 lingură de zahăr.
Lăsați cam 10-15 minute să dospească puțin.
Pas 2
Apoi adăugați la maia restul de apă, zahărul, sarea, uleiul - amestecați bine cu un tel.
Pas 3
Adăugați făina, amestecați și frământați aluatul.
Pas 4
Va ieși un aluat moale, puțin lipicios - dar încercați să nu adăugați prea multă făină în plus.
Îl scoateți pe o masă presărată cu făină și frământați vreo 5-10 minute.
Pas 5
Lăsați la dospit aproximativ 30-40 de minute, acoperit cu un prosop sau folie alimentară de plastic.
Pas 6
Dacă respectați toți pașii, aluatul trebuie să crească frumos, cam de 2-3 ori.
Pas 7
Îl scoateți din bol, frământați puțin și tăiați în 3 bucăți egale din care formați 3 bile de aluat.
Le lăsați 10 minute să se odihnească.
Pas 8
Fiecare bilă de aluat o întindeți într-o foaie rotundă, cam de 3-4mm grosime, tăiați în 8 felii uniforme.
Pas 9
Puneți umplutura pe margini și rulați strâns cornurile.
Pas 10
Le aranjați într-o tavă antiadezivă sau așternută cu hârtie de copt și lăsați să crească cam 15-20 de minute.
În acest timp dați drumul la cuptor la 180 grade, să se încălzească bine.
Pas 11
Se coc timp de 15-20 de minute - foarte repede, așa că stați pe lângă bucătărie, să nu le ardeți.
Lăsați să se răcorească bine.
Pas 12
Eu am făcut 16 cornuri din primele 2 bile de aluat.
La a 3-a am avut chef să fac o ruladă rapidă cu mac și cacao - foarte reușită!
Cum am făcut - am întins foaia de aluat, am presărat pe ea 2 linguri de mac uscat, 2 linguri de zahăr și 1 lingură cacao. Și am rulat strâns, lăsat să crească cam 20 de minute și copt la 180 grade.
Pas 13
Și aici cornurile - foarte reușite, le recomand nu doar în post - se fac cu ingrediente banale dar sunt deosebit de pufoase și moi.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(24 bucăți)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (16 voturi)