Budinca rapida de branza(din 3 ingrediente!)
Eu i-as spune cea mai fina prajitura cu branza, dar totusi este budinca dupa compozitie... O reteta extraordinara, foarte rapida, simpla, chiar banala dar un rezultat spectaculos - toata lumea o admira si dispare in 2 secunde din farfurie.
Laptele condensat(cel foarte dulce si gros) din compozitie il puteti cumpara sau gati acasa, retete sunt multe pe net, doar dati o cautare pe google.
Amidonul este optional, in varianta fara amidon parca nu se tine budinca foarte ferm, dar la gust nu este nici o diferenta.
Si o ultima precizare, ingredientele sunt pentru o tava de 20-22 cm diametru, daca aveti tava clasica de pandispan de 26-28 cm dublati cantitatile.
Ingrediente
●
Lapte condensat
380 g
1 cutie(din aceea metalica)
●
Branza de vaci
500 g
pentru budinca mai fina recomand sa alegeti branzica mai moale
●
Amidon alimentar
2 linguri
optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Bateti bine ouale cu un tel sau mixer.
Pas 2
Adaugati laptele condensat, amestecati bine.
Pas 3
Puneti branza, amestecati bine cu mixerul/robotul.
Pas 4
Adaugati si amidonul daca il aveti, amestecati bine sa nu fie cocoloase.
In varianta super-rapida toate ingredientele se pun o data in robot si se mixeaza bine pana devine o compozitie cremoasa si fina.
Pas 5
Turnati budinca intr-o tava de 20cm diametru(puteti folosi si o tava de chec), asternuta cu hartie de copt.
Puneti la cuptor preincalzit la 200 grade, pentru 30-40 minute.
Pas 6
O lasati pana incepe sa se rumeneasca frumos deasupra.
Budinca va creste la coacere dar dupa ce se raceste se va lasa - este normal asa sa fie.
Pas 7
Se serveste complet rece, fierbinte sau calda s-ar putea desface - dar o puteti manca cu lingura :)
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(5-6 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)