Salata de rosii cu broccoli

Salata de rosii cu broccoli

Daca aveti ceva ganduri ca mancati prea multa salata de rosii si mai putin din alte legume in acest sezon, va recomand sa adaugati in salata de rosii niste buchetele de broccoli fiert corect. Noua ne place mult aceasta varianta, mai ales ca este sanatoasa si dietetica.

Sosul de iaurt cu usturoi este exact ce trebuie, se potriveste perfect cu legumele si va face s-o savurati cu cea mai mare placere. Recomand si la pranz si la cina cu un peste sau carne, delicios si fara probleme cu silueta si sanatatea.

Ingrediente

Broccoli
350 g
merge si broccoli congelat daca nu aveti proaspat
Rosii
300 g
Iaurt cremos
100 g
alegeti iaurt intre 2-4% grasime, sa fie cremos si mai gros - eu cumpar Oly 2%
Usturoi(catei)
2 buc
Sare
0.5 lingurite
Ceapa rosie
0.25 buc
un sfert de ceapa sau 2 fire de ceapa verde

Pasi de urmat

1

Preparam sosul primul:

- amestecati iaurtul cu usturoiul pisat, potriviti de sare si lasati la o parte pana sunt gata legumele.

2

Rosiile le taiati bucatele mici sau cubulete, puneti in farfuria in care veti servi salata.

3

Foarte important sa fierbeti corect broccoli, sa nu-l faceti terci pentru ca nu va mai avea nici un farmec in salata:

- puneti la fiert o oala cu apa

- cand incepe sa fiarba, adaugati sarea si broccoli desfacut buchetele

- lasati 3-4 minute sa fiarba

- apoi obligatoriu dupa acest timp le scoateti intr-un bol cu apa rece si mai schimbati de 2-3 ori apa pana se racesce complet broccoli

Asa veti avea niste broccoli crocant, frumos si gustos, nu un terci moale si scarbos. Legumele au proprietatea sa se mai gateasca in continuate chiar daca le scoateti din apa in care au fiert, deci trebuie obligatoriu racite repede sa fie al dente.

4

Puneti broccoli-ul peste rosii.

5

Distribuiti sosul de iaurt peste legume.

6

Puneti si ceapa taiata marunt sau solzisori.

Salata este gata de servit, ar fi bine s-o amestecati chiar atunci cand va apucati s-o mancati.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 600 grame (2 portii)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

HDorina
HDorina 26 iul 2013, 13:41

Draga mea Lena o reteta de Linzer postezi? Eu fac Linzer dar as vrea sa vad si de la tine o reteta cu imagini. Tu oricum esti foarte buna in tot ce faci si ma inspiri foarte mult. Multumesc anticipat.

Nataly
Nataly 27 iul 2013, 15:05

O salata foarte usoara, gustoasa, as spune chiar satioasa dupa parerea mea si repede de facut . A mers de minune la cina cu un gratar de peste. Eu la sosul de iaurt cu usturoi am pus si un praf de curry pentru o aroma mai orientala

.

tiki
tiki 01 apr 2014, 22:14

Buna. Sa nu credeti ca e facuta acuma cu rosiile acestea fara nici un gust. Nu,.... e facuta vara trecuta,dar tot constat ca nu le-am postat. Ce as mai manca acuma o portie, dar nu mai este mult.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: