Ingrediente
●
Broccoli
350 g
merge si broccoli congelat daca nu aveti proaspat
●
Iaurt cremos
100 g
alegeti iaurt intre 2-4% grasime, sa fie cremos si mai gros - eu cumpar Oly 2%
●
Ceapa rosie
0.25 buc
un sfert de ceapa sau 2 fire de ceapa verde
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Preparam sosul primul:
- amestecati iaurtul cu usturoiul pisat, potriviti de sare si lasati la o parte pana sunt gata legumele.
Pas 2
Rosiile le taiati bucatele mici sau cubulete, puneti in farfuria in care veti servi salata.
Pas 3
Foarte important sa fierbeti corect broccoli, sa nu-l faceti terci pentru ca nu va mai avea nici un farmec in salata:
- puneti la fiert o oala cu apa
- cand incepe sa fiarba, adaugati sarea si broccoli desfacut buchetele
- lasati 3-4 minute sa fiarba
- apoi obligatoriu dupa acest timp le scoateti intr-un bol cu apa rece si mai schimbati de 2-3 ori apa pana se racesce complet broccoli
Asa veti avea niste broccoli crocant, frumos si gustos, nu un terci moale si scarbos. Legumele au proprietatea sa se mai gateasca in continuate chiar daca le scoateti din apa in care au fiert, deci trebuie obligatoriu racite repede sa fie al dente.
Pas 4
Puneti broccoli-ul peste rosii.
Pas 5
Distribuiti sosul de iaurt peste legume.
Pas 6
Puneti si ceapa taiata marunt sau solzisori.
Salata este gata de servit, ar fi bine s-o amestecati chiar atunci cand va apucati s-o mancati.
Pofta Buna!
Cantitate:
600 g
(2 portii)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)