Salata "Vinegret"

Salata "Vinegret"

O salata pe care o stiu de acasa, de la mama - de obicei se facea iarna, in post sau pentru o cina usoara. Este foarte buna, sanatoasa, vitaminoasa si se prepara destul de repede si simplu.

Ingrediente

Cartofi roz
4 buc
cartofi de dimensiune medie
Morcovi
2 buc
Sfecla rosie
2 buc
2 bucati mai mari sau 3-4 mai mici
Ceapa alba
1 buc
Castraveti murati
5 buc
Mazare verde la conserva
2 buc
cutii mici, nu mai stiu ce gramaj au
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Sare
1 linguri
Piper negru
0.5 lingurite

Pasi de urmat

1

Cartofii si morcovii se spala bine se se pun la fiert. Cand incep sa fiarba, faceti focul mic si lasatii cam 40-45 de min. Cand sunt gata, ii clatiti bine cu apa rece, curatati de coaja si lasati sa se racoreasca bine. La fel faceti si cu sfecla rosie, doar ca trebuie sa fiarba mai mult - 1-2 ore, in functie de marimea legumelor.

2

Aici vedeti  toate legumele curatate si racorite.

3

Si incepeti pe rand sa taiati cubulete legumele - mai intai cartofii.

4

Apoi morcovii.

5

La fel si sfecla rosie.

6

Ceapa se taie marunt.

7

La fel si castravetii murati (nu in otet).

8

Toate legumele de mai sus le puneti intr-o cratita mai mare, in care sa le puteti amesteca.

9

Mazarea se scurge de apa si se adauga la restul ingredientelor. Adaugati uleiul, sarea si piperul dupa gust.

10

Gustati si vedeti daca mai este nevoie de sare si piper. Aveti grija sa nu exagerati cu amestecatul, ca se fac legumele terci si mov de la sfecla.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme (7-8 portii sanatoase)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (4 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 31

CorinaHonceriu859
Corina Honceriu (CorinaHonceriu859) 03 dec 2018, 07:44

Multumesc frumos!

CorinaHonceriu859
Corina Honceriu (CorinaHonceriu859) 28 nov 2018, 14:38

Buna ziua! Am avut si eu placerea de a manca aceasta salata dementiala, pe cand am fost in vizita la niste rude din Floresti, dar asta s-a intamplat demult, prin 1990 si nu-mi aduc aminte toate ingredientele, astfel incat am cautat pe net reteta. Am gasit-o, doar ca pe unele site-uri apare si varza murata la ingrediente. Se pune sau nu si varza murata? Si inca o intrebare: otet nu se pune deloc? Multumesc!

lena
Elena (lena) Corina Honceriu (CorinaHonceriu859) 28 nov 2018, 14:43

Otet nu se pune deloc, varza murata este optionala, dupa preferinte 😉

TanDi
TanDi 24 nov 2017, 13:18

Fac aceasta salata mai ales in post, iar copiii o mananca foarte bine. O stiu din copilarie, de la bunica mea, doar ca ea ceapa o calea foarte putin, cat sa devina moale si amesteca separat sfecla rosie taiata cu ceapa calita cu ulei, ca sa sa nu se coloreze celelalte legume. Dar intr-adevar, nu stiu cum ii reusea, la mine se coloreaza oricum.

Mihaela Moldova
Mihaela Moldova 06 mai 2017, 22:28

Salut, Lena. Mama m-a invatat un truc. Cubuletele de sfecla le amesteci aparte cu putiiiin ulei pina cind stralucesc :) Asa nu o sa pateze sfecla celelalte legume din salata.

Te pup, moldoveanca draga

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Mihaela Moldova 06 mai 2017, 23:18

Faceam si eu asa, dar la mine oricum le coloreaza :)

Te pup si eu!

timotei
timotei 23 mai 2015, 19:35

Poza mea pentru reteta:
Jana
Jana 30 dec 2014, 21:57

buna Lena. Desi cunosc aceasta salata de mica, am mai aflat un mic secret - legumele, si in special sfecla, se curata foarte bine dupa ce sunt trecute prin apa rece. Multumesc, esti un magician la bucatarie ;)

Nota mea pentru reteta:
crismi
crismi 07 mar 2012, 16:58

Foarte-foarte buna aceasta salata, mai ales in zilele de post. Eu nu am pus mazare, ca nu prea sunt amatoare.

Poza mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 10 feb 2012, 20:53

Atat de sanatoasa si necesara! Am mancat-o din nou cu pofta!

Poza mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 30 ian 2012, 00:54

M-ai inspirat pentru o seara ruseasca. Am preparat si aces vinigret decorat ca Salata "Floarea Soarelui", a avut mare efect si s-a dat din mana in mana, asa cum vezi in poza.  Foarte foarte bun! Foarte colorat, a fost ca o adevarata floare pe masa. Multumesc pentru idee!

Poza mea pentru reteta:
Galia
Galia 04 nov 2010, 22:06

Chiar in aceasta seara am facut salata, imi era o pofta de sfecla rosie ...am fost si laudata pt  (citez) "o atat de gustoasa salata"

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile