Chec dietetic cu fructe uscate

Chec dietetic cu fructe uscate

Recomand la toți această rețetă, este nu numai dietetic dar și foarte gustos și sățios. Încercați cu încredere!

Ingrediente

Ceai negru/verde f.tare
150 ml
eu am folosit amestec de ceai verde și negru cu flori de iasomie
Fructe uscate(stafide, caise, prune, etc)
350 g
sau 200g fructe uscate + 150g nuci
Zahar
75 g
eu am pus zahăr brun
Oua
2 buc
   
Faina alba calitate superioara
250 g
sau 150g făină + 100g fulgi de ovăz sau tărâțe de grâu
Praf de copt
1 buc
1 plic

Pași de urmat

Pas 1

Pregați infuzia de ceai - turnați 200ml de apă clocotită peste 1-2 lingurițe de ceai, lăsați 10-15 min.

Chec dietetic cu fructe uscate - Pas 1
Pas 2

Spălați fructele uscate, eu am pus stafide, prune și caise uscate.

Chec dietetic cu fructe uscate - Pas 2
Pas 3

Fructele mai mari le tăiați bucățele mici, apoi turnați peste ele 150ml de infuzie de ceai fierbinte - să se mai înmoaie puțin. Lăsați încă 10 min, timp în care pregătiți restul ingredientelor.

Chec dietetic cu fructe uscate - Pas 3
Pas 4

Se bat ouăle cu zahărul.

Chec dietetic cu fructe uscate - Pas 4
Pas 5

Peste ouă adăugați infuzia de ceai cu fructe.

Chec dietetic cu fructe uscate - Pas 5
Pas 6

Apoi adăugați făina amestecată cu praful de copt și fulgii de ovăz/tărâțe, dacă este cazul.

Amestecați bine cu telul.

Chec dietetic cu fructe uscate - Pas 6
Pas 7

Turnați aluatul într-o formă unsă cu unt sau așternută cu hârtie de copt (recomand această variantă).

Chec dietetic cu fructe uscate - Pas 7
Pas 8

Lăsați checul la cuptor, la foc moderat aproximativ 45-60 min - până se rumenește.

Chec dietetic cu fructe uscate - Pas 8
Pas 9

După ce se răcorește îl scoateți din forma de chec și lăsați să se mai răcească.

Chec dietetic cu fructe uscate - Pas 9
Pas 10

Checul este delicios și foarte sățios - la mine de la ceaiul de iasomie avea și o aromă ușoară de flori....

Poftă Bună!

Chec dietetic cu fructe uscate - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10 porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

etinc3lle
luminita (etinc3lle) 07 Aug 2009, 17:32

am o intrebare: o ruda foarte draga e diabetica, oare as putea prepara checul fara zahar?

lena
Elena (lena) luminita (etinc3lle) 07 Aug 2009, 17:43

Aceasta reteta o am de la cineva care face checul pentru sotul care este diabetic. Cred ca este bun pentru ei, se poate de incercat inlocuirea zaharului cu indulcitor - sigur va fi la fel de bun.

Sanatate Multa!

etinc3lle
luminita (etinc3lle) 07 Aug 2009, 18:38

merci mult, lena, chiar caut de mult o reteta simpla si buna pentru uinchiul meu care imi e drag ca tata

adrianaC
adrianaC 02 Dec 2009, 19:28

Am facut acest chec cu fulgi de ovaz (100gr). Nu stiu daca din cauza ovazului dar as zice ca nu - aluatul a iesit foarte uscat , abia a ajuns lichidul sa umezeasca faina, nu se lega deloc si nu era in nici un caz ca in pozele tale. Asadar vroiam sa intreb daca e cumva o greseala la ingrediente pentru ca 150ml ceai +2 oua nu sunt suficient lichid ca sa faca un aluat smantanos cu ingredientele uscate. Eu am adaugat cam 100 ml apa si ceai in plus fata de reteta dar aluatul tot a fost un pic mai indesat decat al tau. Una peste alta checul a disparut destul de repede si a fost bun - asa ca multumim pentru reteta.

lena
Elena (lena) 02 Dec 2009, 19:34

Mmmm, o sa mai testez o data reteta, dar cantitatea de ingrediente cam asa este, poate o greseala de 20-30 ml de ceai. Poate ai folosit mai multi fulgi de ovaz(astia se umfla si iai din lichid mai mult decat faina si taratele)? Nu mai tin minte exact, dar cred ca pozele le-am facut cand am facut numai cu faina alba.

Galia
Galia 23 Mar 2010, 15:53

Foarte reusit si acest chec, ce-i drept eu am pus cam multe prune , oricum s-a mancat cat ai clipi

Nota mea pentru rețetă:
Lianulia
Lianulia 11 Feb 2011, 16:02

1. nu mi-a venit sa cred cat de simplu se prepara; 2. data viitoare n-am sa mai folosesc zahar, pentru ca dulceata fructelor confiate este suficienta (apropos ca si intreba cineva daca poate face checul acesta fara zahar - fara probleme).

vasileveronica
vasileveronica 26 Feb 2014, 16:48

Foarte bun si aromat.Am folosit 150g faina alba si 100g faina de ovaz si mi-a iesit aluatul moale ca in reteta.S-a mancat imediat si a fost foarte apreciat...Multumesc Lena pentru efortul de a pune retete pentru toate gusturile!

TabitaIordache254
Tabita Iordache (TabitaIordache254) 18 Dec 2019, 18:12

Am pus checul la cuptor si astept rezultatul. Eu am pus 125 gr faina integrala si 125gr fulgi de ovaz. De asemenea am pus nuci 100 gr si am inlociut zaharul cu 65 ml sirop de agave