Ingrediente
●
Ceai negru/verde f.tare
150 ml
eu am folosit amestec de ceai verde și negru cu flori de iasomie
●
Fructe uscate(stafide, caise, prune, etc)
350 g
sau 200g fructe uscate + 150g nuci
●
Zahar
75 g
eu am pus zahăr brun
●
Faina alba calitate superioara
250 g
sau 150g făină + 100g fulgi de ovăz sau tărâțe de grâu
●
Praf de copt
1 buc
1 plic
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregați infuzia de ceai - turnați 200ml de apă clocotită peste 1-2 lingurițe de ceai, lăsați 10-15 min.
Pas 2
Spălați fructele uscate, eu am pus stafide, prune și caise uscate.
Pas 3
Fructele mai mari le tăiați bucățele mici, apoi turnați peste ele 150ml de infuzie de ceai fierbinte - să se mai înmoaie puțin. Lăsați încă 10 min, timp în care pregătiți restul ingredientelor.
Pas 5
Peste ouă adăugați infuzia de ceai cu fructe.
Pas 6
Apoi adăugați făina amestecată cu praful de copt și fulgii de ovăz/tărâțe, dacă este cazul.
Amestecați bine cu telul.
Pas 7
Turnați aluatul într-o formă unsă cu unt sau așternută cu hârtie de copt (recomand această variantă).
Pas 8
Lăsați checul la cuptor, la foc moderat aproximativ 45-60 min - până se rumenește.
Pas 9
După ce se răcorește îl scoateți din forma de chec și lăsați să se mai răcească.
Pas 10
Checul este delicios și foarte sățios - la mine de la ceaiul de iasomie avea și o aromă ușoară de flori....
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(10 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)