Ingrediente
●
Ulei de floarea soarelui
200 g
●
Bicarbonat de sodiu
10 g
1 lingura rasa
●
Fructe uscate(stafide, caise, prune, etc)
1 pahar
sau congelate - visine, coacaze, etc
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Spalati bine portocalele, de pe una din ele radeti coaja intr-un bol.
Apoi stoarceti 100 ml suc din ele si il amestecati cu coaja rasa.
Pas 2
Adaugati bicarbonatul in bolul cu suc, observati ca va face spuma.
Pas 3
Intr-un alt bol masurati si amestecati uleiul si zaharul.
Pas 4
Adaugati sucul de la pasul 2 si apa, amestecati.
Pas 5
Puneti faina, amestecati cu un tel sa nu fie cocoloase. Trebuie sa va iasa un aluat ca o smantana mai groasa.
Pas 6
Adaugati nucile maruntite(eu nu am pus) si fructele - aici am pus stafide negre, caise si coacaze uscate - amestecati.
Pas 7
Turnati aluatul intr-o tava de 28-30cm diametru si dati la cuptor pentru 35-40 minute la 200 grade.
Pas 8
Apoi lasati sa se racoreasca, scoateti din tava si portionati cum va place.
Pas 9
Si o sectiune delicioasa :)
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(12-15 portii)
Timp de preparare:
35 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)