Prajitura cu suc de portocale si fructe(de post)

Prajitura cu suc de portocale si fructe(de post)

O prajiturica simpla, aromata, gustoasa si interesanta, foarte buna pentru perioada de post si nu numai. Aici am folosit fructe uscate, dar se pot folosi si fructe congelate, cred ca ar fi si mai bun.

Ingrediente

Portocale
2 buc
Ulei de floarea soarelui
200 g
Zahar
200 g
Bicarbonat de sodiu
10 g
1 lingura rasa
Apa
100 ml
Faina alba
350 g
Nuci
100 g
optional
Fructe uscate(stafide, caise, prune, etc)
1 pahare
sau congelate - visine, coacaze, etc

Pasi de urmat

1

Spalati bine portocalele, de pe una din ele radeti coaja intr-un bol.

Apoi stoarceti 100 ml suc din ele si il amestecati cu coaja rasa.

2

Adaugati bicarbonatul in bolul cu suc, observati ca va face spuma.

3

Intr-un alt bol masurati si amestecati uleiul si zaharul.

4

Adaugati sucul de la pasul 2 si apa, amestecati.

5

Puneti faina, amestecati cu un tel sa nu fie cocoloase. Trebuie sa va iasa un aluat ca o smantana mai groasa.

6

Adaugati nucile maruntite(eu nu am pus) si fructele - aici am pus stafide negre, caise si coacaze uscate - amestecati.

7

Turnati aluatul intr-o tava de 28-30cm diametru si dati la cuptor pentru 35-40 minute la 200 grade.

8

Apoi lasati sa se racoreasca, scoateti din tava si portionati cum va place.

9

Si o sectiune delicioasa :)

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (12-15 portii)
Timp de preparare: 35 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 20

DanielaIstrate622
Daniela Istrate (DanielaIstrate622) 23 mar 2019, 20:00

Bună seara, de ceva timp obisnuiesc sa pun si pulpa unei banane coapte zdobita cu furculița, se leagă mult mai bine, multumim pentru rețete!

Nota mea pentru reteta:
Mariashka
Mariashka 03 feb 2019, 21:34

Merci, mult!

Mariashka
Mariashka 03 feb 2019, 19:02

Salut, Lena , spune-mi te rog, e posibil sa inlokuiesti uleiul cu unt, daca da cite grame? Merci anticipat

lena
Elena (lena) Mariashka 03 feb 2019, 19:17

Sigur, puneti aceeasi cantitate de unt topit.

anca2015
anca2015 29 mar 2016, 16:03

Buna buna buna !

Am ramas placut impresionata de clatitele cu suc de portocale. Acum si de aceasta prajitura. Siguuur o mai fac. Multumesc!

Nota mea pentru reteta:
olicica bombonica
olicica bombonica 28 feb 2016, 22:24

Lena bună seara am si eu o întrebare de ce se folosește atât de des praf de copt la copturi nu ar fi mai bine bicarbonatul cum se făcea odata e si mai sănătos ce zici?mersi anticipat

lena
Elena (lena) olicica bombonica 28 feb 2016, 22:45

Este mai comod, dar daca te uiti ce contine in plic este la fel bicarbonat amestecat de obicei cu putin acid citric.

TaniaRoman535
Tania Roman (TaniaRoman535) Elena (lena) 09 feb 2019, 00:58

Foloseste bicarbonat cumparat din farmacie,natural,fara E500.

Anca Airinei
Anca Airinei 21 ian 2015, 17:15

Da așa este sunt multe le mijloc. 😊 Ai numai Rețete bune le fac cu încredere!

lena
Elena (lena) 21 ian 2015, 17:08

Caisele congelate lasa apa, cred ca de aici pare mai crud.

Anca Airinei
Anca Airinei 21 ian 2015, 17:01

L-am făcut cu caise congelate. Nu stiu de ce se coace pe margini iar mijlocul rămâne crud!

Elena Ioana
Elena Ioana 14 mar 2014, 19:38

Eu am inlocuit portocalele cu lamaie si am pus suc de mure in loc de apa sa fie un pic acrisoara :)

Poza mea pentru reteta:
alina.bogdan
alina.bogdan 19 apr 2013, 12:25

draga lena, am redus cantitatea de zahar, cantitatea de ulei am redus-o la jumatate si am compensat cu suc de portocale, am inlocuit bicarbonatul cu praf de copt si iesit pufoasa si

Arata toate comentariile