Paine aromata cu cascaval

Paine aromata cu cascaval

Nici nu stiam cum sa-i spun corect, de fapt este ceva mediu intre paine si placinta pufoasa cu miros de ierburi. Modul de asamblare si servire este foarte comod si interesant, bineinteles ca se poate si taia felii, noi am preferat sa rupem fiecare rulou separat.

Merge perfect pe langa o ciorba, dar si ca atare, eventual cu o salata pe langa - este pufoasa, frageda, aromata cu gauri de la cascavalul topit.

Ingrediente

Apa calda
250 ml
Drojdie uscata
10 g
sau 25g proaspata
Zahar
1 linguri
Sare
1 lingurite
Ulei de masline
30 ml
sau ulei simplu
Faina alba calitate superioara
350 g
Cascaval
200 g
alegeti un cascaval mai tare
Ierburi de provence
2 lingurite
puteti inlocui cu orice verdeturi va plac - oregano, patrunjel, maghiran, busuioc, etc.
Oua
1 buc
Susan
1 linguri
este optional, puteti sa-l omiteti sau inlocui cu mac

Pasi de urmat

1

Intr-un bol adanc dizolvati drojdia cu zaharul si apa calda(aveti grija sa nu fie fierbinte), lasati 10-15 minute pana incepe sa faca spuma.

2

Dupa acest timp adaugati uleiul si sarea, amestecati.

3

Adaugati faina si framantati aluatul.

4

Il lasati in bol pentru aproximativ 1 ora sa creasca - isi va mari cam dublu volumul.

5

Dupa 1 ora il mai framantati putin pe masa presarata cu faina, sa fie neted si frumos.

Lasati-l 10 minute la odihnit.

6

Intindeti din aluatul de mai sus o foaie mare, cam de 3mm grosime.

Presarati deasupra ierburile uscate.

7

Apoi taiati foaia de aluat in patrate medii, in mijloc puneti cate putin cascaval dat prin razatoare.

8

Si rulati fiecare patrat, cat mai strans posibil.

9

Aranjati rulourile intr-o tava unsa cu putin ulei.

Ale mele au incaput perfect intr-o tava de 28cm diametru.

10

Ungeti cu ou batut si presarati deasupra susan, lasati 30 minute sa creasca la temperatura camerei.

11

Observati ca dupa ce creste se vor inchide chiar si eventualele goluri intre rulouri.

12

Coaceti 35-40 de minute la cuptor preincalzit la 150-180 grade.

Daca se rumeneste prea repede puneti o folie de aluminiu deasupra, dar lasati tot timpul la cuptor.

Dupa ce este gata, acoperiti tava cu un prosop de bucatarie si lasati 10 minute.

13

Aveti grija sa nu lasati paine mai mult de 10 minute in tava, se va aburi prea tare si sa nu fie umeda.

O scoateti din tava pe un platou si lasati sa se mai racoreasca - este delicioasa si calda si rece, noi am rupt bucatele de rulouri din ea.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 35 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (7 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 19

corina cafy
Corina Ok (corina cafy) 29 iun 2017, 01:21

Pur si simplu delicios...am facut-o in tava dretunghiulara...dar la fel de buna...multumim pt retetele oferite ...toate cate le-am facut au iesit senzationale

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
AnaVitalieLapicus613
Ana Lapicus (AnaVitalieLapicus613) 26 oct 2016, 17:11

Pur si simplu delicios!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
MariaSiGabrielMegelea189
Maria Si Gabriel Megelea (MariaSiGabrielMegelea189) 26 oct 2016, 13:47

Pufoasa si gistoasa

Poza mea pentru reteta:
Melanie
Melanie 01 feb 2015, 14:40

F gustoasa aceasta pâine! Mi-a ieșit 👏 ! Lena, bine ai facut ca ai menționat sa fie mai uscat cașcavalul pentru ca intr-adevăr nu s-a scurs din rulouri si gustul e mai intens. Ieri am facut pâinea sarbeasca si am primit critici iar azi m-am revanșat! Mi-a ieșit si cea de ieri bine, dar i-a deranjat pe ai mei gustul de unt. De fapt cred ca am ffolosit un unt de calitate mai slaba si asta a fost problema!

Poza mea pentru reteta:
In-na
In-na 04 iul 2014, 18:42

mmm.... o gustosenie...
sunt super de gustoase!!! merciiiiiii
 

Poza mea pentru reteta:
Nataly N
Nataly N 14 nov 2013, 19:23

s-a primit si la minefoarte gustos a fost..

Poza mea pentru reteta:
elizagabriela
elizagabriela 02 nov 2013, 15:14

Am facut si eu painica si e super...doar k am scapat km multe ierburi dar gustoasa intr-adevar....Multumiri pt reteta:)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
LicaStar
Lica (LicaStar) 24 oct 2013, 22:28

Am facut si eu painica aceasta in asta dupa-amiaza si vai... cat de usor se face, dar gustul e super... Eu am pus la jumatate de aluat cascaval si la cealalta jumatate - branza de vaci, sare si ou. Sincer, mi-au placut mai mult bucatile umplute cu branza, e mai pe placul meu, dar si cele cu cascaval au un gust deosebit. Foarte reusita reteta! Multumesc, Lena!(n-am mai apucat sa fac poza, cand sa scriu si eu comentariul... n-a mai ramas nimic)

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 20 oct 2013, 21:53

Suparata foc. Le-am facut si eu,dar nu le vedeti. Fiindca nu mi s-au desprins una de alta. Frumoase, gustoase, dar nu stiu ce s-a intamplat si nu am vrut sa le tai asa ca le-am rupt... Cred ca le-am facut prea subtiri ? O sa le mai fac pana imi iese. Pa.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) tiki 21 oct 2013, 11:19

Iaka na, lasa supararea si cauta greseala, stii regula

Cred ca a fost aluatul mai moale si de asta s-au prins intre ele mai tare, sa le faci putin mai groase si aluatul mai dens.

claela
claela 20 oct 2013, 14:51

Cam asa mi-au iesit mie...sunt minunate.

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile