Ingrediente
●
Drojdie uscata
10 g
sau 25g proaspata
●
Ulei de masline
30 ml
sau ulei simplu
●
Faina alba calitate superioara
350 g
●
Cascaval
200 g
alegeti un cascaval mai tare
●
Ierburi de provence
2 lingurite
puteti inlocui cu orice verdeturi va plac - oregano, patrunjel, maghiran, busuioc, etc.
●
Susan
1 lingura
este optional, puteti sa-l omiteti sau inlocui cu mac
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol adanc dizolvati drojdia cu zaharul si apa calda(aveti grija sa nu fie fierbinte), lasati 10-15 minute pana incepe sa faca spuma.
Pas 2
Dupa acest timp adaugati uleiul si sarea, amestecati.
Pas 3
Adaugati faina si framantati aluatul.
Pas 4
Il lasati in bol pentru aproximativ 1 ora sa creasca - isi va mari cam dublu volumul.
Pas 5
Dupa 1 ora il mai framantati putin pe masa presarata cu faina, sa fie neted si frumos.
Lasati-l 10 minute la odihnit.
Pas 6
Intindeti din aluatul de mai sus o foaie mare, cam de 3mm grosime.
Presarati deasupra ierburile uscate.
Pas 7
Apoi taiati foaia de aluat in patrate medii, in mijloc puneti cate putin cascaval dat prin razatoare.
Pas 8
Si rulati fiecare patrat, cat mai strans posibil.
Pas 9
Aranjati rulourile intr-o tava unsa cu putin ulei.
Ale mele au incaput perfect intr-o tava de 28cm diametru.
Pas 10
Ungeti cu ou batut si presarati deasupra susan, lasati 30 minute sa creasca la temperatura camerei.
Pas 11
Observati ca dupa ce creste se vor inchide chiar si eventualele goluri intre rulouri.
Pas 12
Coaceti 35-40 de minute la cuptor preincalzit la 150-180 grade.
Daca se rumeneste prea repede puneti o folie de aluminiu deasupra, dar lasati tot timpul la cuptor.
Dupa ce este gata, acoperiti tava cu un prosop de bucatarie si lasati 10 minute.
Pas 13
Aveti grija sa nu lasati paine mai mult de 10 minute in tava, se va aburi prea tare si sa nu fie umeda.
O scoateti din tava pe un platou si lasati sa se mai racoreasca - este delicioasa si calda si rece, noi am rupt bucatele de rulouri din ea.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
35 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (7 voturi)