Prajitura aromata cu mere si banane(de post)
Daca am mentionat cuvantul "aromata" chiar in titlul retetei sa stiti ca asa si este - prajitura este ca o mica bomba cu aroma de banane(merele se simt mai putin din cauza aromei mai intense de banane).
Este moale, frageda, pufoasa, aromata, vegetariana(de post), adica fara colesterol - deci perfecta si chiar va recomand s-o incercati, pe langa multe alte retete de post asta chiar este deosebit de buna.
Dupa preferinte puteti sa-i mai adaugati in compozitie nuci, stafide, etc.
Ingrediente
●
Banane
3 buc
sau 2 banane mai mari
●
Faina de ovaz
60 g
sau fulgi de ovaz macinati in rasnita de cafea
●
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
●
Esenta de vanilie
1 buc
dupa preferinte puteti adauga scortisoara, nuci, stafide
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Merele si bananele se curata de coaja si se maruntesc bine intr-un blender sau robot.
Daca nu aveti blender merele le dati prin razatoarea marunta, bananele le pisati.
Pas 2
Intr-un bol amestecati zaharul cu faina de grau, de ovaz si grisul.
Pas 3
Adaugati pasta de mere si banane, uleiul, amestecati cu un tel sa nu fie cocoloase.
Pas 4
Adaugati bicarbonatul de sodiu(nestins), vanilia, scortisoara si orice mai vreti voi, amestecati bine.
Pas 5
Turnati aluatul intr-o tava de cuptor(a mea a fost rotunda de 28 cm), asternuta cu hartie de copt.
Am avut tava de silicon si nu am asternut nimic.
Pas 6
O coaceti la cuptor preincalzit la 200 grade timp de 40 minute, sa treaca testul scobitorii.
Nu va creste spectaculos, nu va faceti griji, asa si trebuie. Lasati sa se racoreasca bine in tava.
Pas 7
Dupa care o portionati cum va place.
Pas 8
Eu am taiat bucatele mai mici si le-am aranjat pe un platou.
Pas 9
Optional puteti s-o pudrati si cu zahar.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(10-12 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)