Prajitura aromata cu mere si banane(de post)

Prajitura aromata cu mere si banane(de post)

Daca am mentionat cuvantul "aromata" chiar in titlul retetei sa stiti ca asa si este - prajitura este ca o mica bomba cu aroma de banane(merele se simt mai putin din cauza aromei mai intense de banane).

Este moale, frageda, pufoasa, aromata, vegetariana(de post), adica fara colesterol - deci perfecta si chiar va recomand s-o incercati, pe langa multe alte retete de post asta chiar este deosebit de buna.

Dupa preferinte puteti sa-i mai adaugati in compozitie nuci, stafide, etc.

Ingrediente

Banane
3 buc
sau 2 banane mai mari
Mere
3 buc
Faina alba
100 g
Zahar
120 g
Gris de grau
160 g
Faina de ovaz
60 g
sau fulgi de ovaz macinati in rasnita de cafea
Ulei fara miros
125 ml
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
Esenta de vanilie
1 buc
dupa preferinte puteti adauga scortisoara, nuci, stafide

Pasi de urmat

Pas 1

Merele si bananele se curata de coaja si se maruntesc bine intr-un blender sau robot.

Daca nu aveti blender  merele le dati prin razatoarea marunta, bananele le pisati.

Prajitura aromata cu mere si banane(de post) - Pas 1
Pas 2

Intr-un bol amestecati zaharul cu faina de grau, de ovaz si grisul.

Prajitura aromata cu mere si banane(de post) - Pas 2
Pas 3

Adaugati pasta de mere si banane, uleiul, amestecati cu un tel sa nu fie cocoloase.

Prajitura aromata cu mere si banane(de post) - Pas 3
Pas 4

Adaugati bicarbonatul de sodiu(nestins), vanilia, scortisoara si orice mai vreti voi, amestecati bine.

Prajitura aromata cu mere si banane(de post) - Pas 4
Pas 5

Turnati aluatul intr-o tava de cuptor(a mea a fost rotunda de 28 cm), asternuta cu hartie de copt.

Am avut tava de silicon si nu am asternut nimic.

Prajitura aromata cu mere si banane(de post) - Pas 5
Pas 6

O coaceti la cuptor preincalzit la 200 grade timp de 40 minute, sa treaca testul scobitorii.

Nu va creste spectaculos, nu va faceti griji, asa si trebuie. Lasati sa se racoreasca bine in tava.

Prajitura aromata cu mere si banane(de post) - Pas 6
Pas 7

Dupa care o portionati cum va place.

Prajitura aromata cu mere si banane(de post) - Pas 7
Pas 8

Eu am taiat bucatele mai mici si le-am aranjat pe un platou.

Prajitura aromata cu mere si banane(de post) - Pas 8
Pas 9

Optional puteti s-o pudrati si cu zahar.

Pofta Buna!

Prajitura aromata cu mere si banane(de post) - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10-12 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)
Sursa: 1veg.ru

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

TeodoraCandrea
TeodoraCandrea 05 Dec 2013, 16:33

buna!faina de ovaz este obligatorie::))nu se poate inlocui cu cea alba?

lena
Elena (lena) TeodoraCandrea 05 Dec 2013, 16:35

Este in loc de oua, cred ca merge si fara ea, s-ar putea doar prajitura sa fie mai sfaramicioasa.

TeodoraCandrea
TeodoraCandrea 05 Dec 2013, 16:38

am inteles,multumesc!imi lipseste din casa,de asta a intrebat!

daca imi iese,anunt!seara frumoasa!

TeodoraCandrea
TeodoraCandrea 05 Dec 2013, 20:09

a iesit,si-nca delicioasa!as face o poza,dar nu mai am la ce!::)))

multumesc pt reteta!:*sunteti,dintre toti bucatarii iscusiti de pe net,de departe,favorita mea!

lena
Elena (lena) 05 Dec 2013, 20:19

Multumesc Teodora! Ma bucur mult si sa aveti pofta buna!

Lubita
Lubita Iancu (Lubita) 06 Dec 2013, 19:48

Eu am facut o prajitura doar cu banane si a fost senzationala;voi incerca si varianta cu mere si banane,cred ca este delicioasa!!

Multumesc Lena si SARBATORI FRUMOASE!!!

valivida
valivida 09 Dec 2013, 03:02

Multumesc ! pentru aceasta gaselnita. Pe mine chiar ``m-ai`` prins cu aceasta prajitura.Am mai adaugat si niste merisoare uscate. Pentru mine prajitura se `compara` cu blatul de la Medovik. Multumesc Lena inca o data si iti doresc sa ai parte de cat mai mult timp pentru ce-ti este aproape de suflet !!! 

valivida
valivida 09 Dec 2013, 03:03

Sorry, am uitat de nota !!!

Nota mea pentru reteta:
dana68
dana68 15 Dec 2013, 07:35

bun gasit tuturor! am reusit sa-mi fac si eu cont la voi,ca de citit va citesc de mult timp......mai cochetez si eu cu bucataria si cand ma incurc pe undeva.......fug repete la....LALENA.ro!  

va multumesc ca existati!! invatam impreuna!
dar ce voiam sa spun.....am fa cut si eu prajiturica asta si este fff interesanta! pufoasa si gustooasa.....
 
 
 
dana68
dana68 15 Dec 2013, 07:37

asta e un tort fluture facut sapt trecuta.....simplu si bun!

Poza mea pentru reteta:
dana68
dana68 15 Dec 2013, 07:38

...un cataif........

Poza mea pentru reteta:
dana68
dana68 15 Dec 2013, 07:39

..o pizza..........sotul meu zice ca fac cea mai buna pizza.........o fi subiectiv?!..........

Poza mea pentru reteta:
Ekaterinka
Ekaterinka 02 Mar 2017, 10:40

exceptional de buna!dupa multe ghinioane in prepararea prajiturilor de post (placinta cu dovleac,tarta cu gem)in sfarsit aceasta prajitura mi a iesit bestiala

Nota mea pentru reteta:
Ekaterinka
Ekaterinka 03 Mar 2017, 10:49

deci prajitura asta a devenit preferata mea!am facut-o si ieri si azi si nu ma mai satur :))

lena
Elena (lena) Ekaterinka 03 Mar 2017, 10:58

Ma bucur mult, pofta mare! :)