Tarta cu gem si nuci(de post)

Tarta cu gem si nuci(de post)

Nu ma satur sa testez in continuare aluatul de la Galeta cu mere, acum va propun o super varianta cu acelasi aluat dar in forma de tarta.

Desi este o varianta destul de banala si simpla, a avut un mare succes la toti care au gustat-o - este putin crocanta, frageda, caramelizata, cu gust de capsuni(am folosit gem de capsuni aici) si nuci.

Ingrediente

Faina alba
2 pahare
Apa clocotita
0.5 pahare
Ulei de floarea soarelui
0.5 pahare
Praf de copt
1 lingurita
Sare
0.5 lingurite
Dulceata
400 ml
sau gem
Nuci tocate
1 pahar
Gris de grau
3 linguri

Pasi de urmat

Pas 1

Preparati aluatl conform cu pasii 1-5 din Reteta de Galeta cu mere.

Lasati sa se odihneasca 30 minute.

Tarta cu gem si nuci(de post) - Pas 1
Pas 2

Dupa acest timp mai framntati putin aluatul cu faina pe masa, lasati-l 15 minute sa se odihneasca dupa care il impartiti in 2 bucati - una mai mare si alta mai mica(cam 1 sfert si 3 sferturi de aluat).

Tarta cu gem si nuci(de post) - Pas 2
Pas 3

Bila mai mare de aluat o intindeti intr-o foaie de marimea tavii de tarta pe care o aveti, asa ca sa ridicati si bordurile. Tava mea are 30cm in diametru, cu degetele mai intindeti si nivelati aluatul ca sa se aranjeze bine in tava si pe pereti.

Peste aluatl presarat grisul si turnati dulceata sau gemul - intindeti atent cu o furculita pe toata suprafata.

Tarta cu gem si nuci(de post) - Pas 3
Pas 4

Peste gem presarati nucile tocate nu foarte marunt.

Tarta cu gem si nuci(de post) - Pas 4
Pas 5

Bila mai mica de aluat o intindeti intr-o foaie subtire si taiati dungi subtiri din ea pentru a face modelul de deasupra la tarta.

Tarta cu gem si nuci(de post) - Pas 5
Pas 6

Le aranjati ca in poza, sau dupa cum va place.

Tarta cu gem si nuci(de post) - Pas 6
Pas 7

Coaceti tarta la cuptor preincalzit la 200 grade timp de aproximativ 40 minute, pana se rumeneste frumos.

Tarta cu gem si nuci(de post) - Pas 7
Pas 8

Lasati sa se racoreasca putin si optional puteti s-o decorati cu zahar pudra.

Tarta cu gem si nuci(de post) - Pas 8
Pas 9

Puteti s-o serviti si calda si rece, este absolut delicioasa in ambele variante.

Pofta Buna!

Tarta cu gem si nuci(de post) - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 700 g (8-10 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 45 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 28

Carmen Silvia
Carmen Silvia 06 Oct 2018, 13:56

Si mini tartele ! imi plac chiar mai mult, doar ca trebuie sa mesteresti ceva mai mult, dar rezultatul e pe masura !

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Carmen Silvia 06 Oct 2018, 14:29

Ce frumoase! Multumesc si sa le mancati cu pofta, chiar buna ideea cu mini-tarte 😉😘

Carmen Silvia
Carmen Silvia 06 Oct 2018, 13:55

Ai dreptate cu acest aluat foar bun si usor de facut ! Ieri am facut tarta iar astazi am facut mini tarte pentru a le lua in deplasare . Foarte bune si fara prea mult zahar, doar cel din gem. Multumesc de minunatele retete!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
eduardu
Eduardu (eduardu) 13 Mar 2018, 22:12

A iesit foarte buna,dar cred ca in varianta cu unt si lapte aluatul ar fi mult mai fraged si pufos! Oricum ne multumim ca savuram ceva bun si in post. Urmeaza sa testez si celelante retete de post,sunt puse acolo ca o provocare! Multumim!

Poza mea pentru reteta:
Emanuela0809
Emanuela (Emanuela0809) 02 Feb 2017, 15:38

O rețetă ft delicioasa. Multumesc de rețetă!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
NaTa07
NaTa07 26 Apr 2016, 13:13

foarte gustos nici nu mai stiu ce sa zic toate recetele se primesc super delicioase in toata ziua fac cite ceva de aici Lena iti multumesc !! 

Poza mea pentru reteta:
Egen
Egen 13 May 2015, 22:02

In loc de ulei de floare soarelui i-am adaugat ulei de cocos si unt de cacao. A iesit efectul ala de foietaj. A iesit foarte gustoasa. 

Poza mea pentru reteta:
natinati
natinati 12 Dec 2013, 17:33

Am incercat si eu reteta, nu ca tin post ci pentru ca era frigiderul gol, iar ingredientele de aici sint foarte simple. Numai ca ulei aveam numai de la mama de la tara, facut proaspat la oloinita, deci cu un miros specific care si s-a simtit la produsul final. Dar a iesit buna si crocanta. Merci de reteta!

Poza mea pentru reteta:
LORINDA
LORINDA 10 Dec 2013, 21:14

Am revenit cu poza. eu am pus alune maruntite in loc de nuci si dulceata de cirese amare in loc de dulceata de capsuni

Poza mea pentru reteta:
Nelly.Bo
Nelly.Bo 10 Dec 2013, 16:07

Multumesc! Aceasta este a doua cu dulceata de afine si coacaze cu nuci! Incep sa devin profesionista! 

Poza mea pentru reteta:
Nelly.Bo
Nelly.Bo 09 Dec 2013, 22:27

Am revenit si cu poza, am incercat si mai devreme, dar nu a vrut sa se incarce... A iesit foarte buna si crocanta! Delicioasa!!!

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile