Tarta cu gem si nuci(de post)

Tarta cu gem si nuci(de post)

Nu ma satur sa testez in continuare aluatul de la Galeta cu mere, acum va propun o super varianta cu acelasi aluat dar in forma de tarta.

Desi este o varianta destul de banala si simpla, a avut un mare succes la toti care au gustat-o - este putin crocanta, frageda, caramelizata, cu gust de capsuni(am folosit gem de capsuni aici) si nuci.

Ingrediente

Faina alba
2 pahare
Apa clocotita
0.5 pahare
Ulei de floarea soarelui
0.5 pahare
Praf de copt
1 lingurite
Sare
0.5 lingurite
Dulceata
400 ml
sau gem
Nuci tocate
1 pahare
Gris de grau
3 linguri

Pasi de urmat

1

Preparati aluatl conform cu pasii 1-5 din Reteta de Galeta cu mere.

Lasati sa se odihneasca 30 minute.

2

Dupa acest timp mai framntati putin aluatul cu faina pe masa, lasati-l 15 minute sa se odihneasca dupa care il impartiti in 2 bucati - una mai mare si alta mai mica(cam 1 sfert si 3 sferturi de aluat).

3

Bila mai mare de aluat o intindeti intr-o foaie de marimea tavii de tarta pe care o aveti, asa ca sa ridicati si bordurile. Tava mea are 30cm in diametru, cu degetele mai intindeti si nivelati aluatul ca sa se aranjeze bine in tava si pe pereti.

Peste aluatl presarat grisul si turnati dulceata sau gemul - intindeti atent cu o furculita pe toata suprafata.

4

Peste gem presarati nucile tocate nu foarte marunt.

5

Bila mai mica de aluat o intindeti intr-o foaie subtire si taiati dungi subtiri din ea pentru a face modelul de deasupra la tarta.

6

Le aranjati ca in poza, sau dupa cum va place.

7

Coaceti tarta la cuptor preincalzit la 200 grade timp de aproximativ 40 minute, pana se rumeneste frumos.

8

Lasati sa se racoreasca putin si optional puteti s-o decorati cu zahar pudra.

9

Puteti s-o serviti si calda si rece, este absolut delicioasa in ambele variante.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 700 grame (8-10 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 45 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 28

Carmen Silvia
Carmen Silvia 06 oct 2018, 13:56

Si mini tartele ! imi plac chiar mai mult, doar ca trebuie sa mesteresti ceva mai mult, dar rezultatul e pe masura !

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Carmen Silvia 06 oct 2018, 14:29

Ce frumoase! Multumesc si sa le mancati cu pofta, chiar buna ideea cu mini-tarte 😉😘

Carmen Silvia
Carmen Silvia 06 oct 2018, 13:55

Ai dreptate cu acest aluat foar bun si usor de facut ! Ieri am facut tarta iar astazi am facut mini tarte pentru a le lua in deplasare . Foarte bune si fara prea mult zahar, doar cel din gem. Multumesc de minunatele retete!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
eduardu
Eduardu (eduardu) 13 mar 2018, 22:12

A iesit foarte buna,dar cred ca in varianta cu unt si lapte aluatul ar fi mult mai fraged si pufos! Oricum ne multumim ca savuram ceva bun si in post. Urmeaza sa testez si celelante retete de post,sunt puse acolo ca o provocare! Multumim!

Poza mea pentru reteta:
Emanuela0809
Emanuela (Emanuela0809) 02 feb 2017, 15:38

O rețetă ft delicioasa. Multumesc de rețetă!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
NaTa07
NaTa07 26 apr 2016, 13:13

foarte gustos nici nu mai stiu ce sa zic toate recetele se primesc super delicioase in toata ziua fac cite ceva de aici Lena iti multumesc !! 

Poza mea pentru reteta:
Egen
Egen 13 mai 2015, 22:02

In loc de ulei de floare soarelui i-am adaugat ulei de cocos si unt de cacao. A iesit efectul ala de foietaj. A iesit foarte gustoasa. 

Poza mea pentru reteta:
LORINDA
LORINDA 31 ian 2014, 00:18

Buna Lena. Am refacut aceasta reteta de data asta cu dulceata de prune. Mi-a iesit mai bine decat prima data Data trecuta a fost gustoasa dar nu am fost multumita de aspect Oricum reteta este super iar tu meriti nota

P.S.: ieri am gatit reteta ta de pilaf cu carne de porc (pun o poza martor si acolo)

Poza mea pentru reteta:
natinati
natinati 12 dec 2013, 17:33

Am incercat si eu reteta, nu ca tin post ci pentru ca era frigiderul gol, iar ingredientele de aici sint foarte simple. Numai ca ulei aveam numai de la mama de la tara, facut proaspat la oloinita, deci cu un miros specific care si s-a simtit la produsul final. Dar a iesit buna si crocanta. Merci de reteta!

Poza mea pentru reteta:
LORINDA
LORINDA 10 dec 2013, 21:14

Am revenit cu poza. eu am pus alune maruntite in loc de nuci si dulceata de cirese amare in loc de dulceata de capsuni

Poza mea pentru reteta:
Nelly.Bo
Nelly.Bo 10 dec 2013, 16:07

Multumesc! Aceasta este a doua cu dulceata de afine si coacaze cu nuci! Incep sa devin profesionista! 

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile