Ingrediente
●
Apa clocotita
0.5 pahare
●
Ulei de floarea soarelui
0.5 pahare
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Dulceata
400 ml
sau gem
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 2
Dupa acest timp mai framntati putin aluatul cu faina pe masa, lasati-l 15 minute sa se odihneasca dupa care il impartiti in 2 bucati - una mai mare si alta mai mica(cam 1 sfert si 3 sferturi de aluat).
Pas 3
Bila mai mare de aluat o intindeti intr-o foaie de marimea tavii de tarta pe care o aveti, asa ca sa ridicati si bordurile. Tava mea are 30cm in diametru, cu degetele mai intindeti si nivelati aluatul ca sa se aranjeze bine in tava si pe pereti.
Peste aluatl presarat grisul si turnati dulceata sau gemul - intindeti atent cu o furculita pe toata suprafata.
Pas 4
Peste gem presarati nucile tocate nu foarte marunt.
Pas 5
Bila mai mica de aluat o intindeti intr-o foaie subtire si taiati dungi subtiri din ea pentru a face modelul de deasupra la tarta.
Pas 6
Le aranjati ca in poza, sau dupa cum va place.
Pas 7
Coaceti tarta la cuptor preincalzit la 200 grade timp de aproximativ 40 minute, pana se rumeneste frumos.
Pas 8
Lasati sa se racoreasca putin si optional puteti s-o decorati cu zahar pudra.
Pas 9
Puteti s-o serviti si calda si rece, este absolut delicioasa in ambele variante.
Pofta Buna!
Cantitate:
700 g
(8-10 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
45 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)