Tochitura

Tochitura

Nu stiam sa fac reteta de tochitura, dar fiindca este foarte bine expusa pe multe site-uri am reusit s-o realizez, dar totusi putin adaptata dupa gusturile noastre. Este o mancarica delicioasa, felurile de carne le puteti adapta dupa preferinte, totusi as zice sa nu scoateti carnatii afumati. Puteti sa puneti niste carnati de curcan mai bio daca nu sunteti consumatori de mezeluri, macar pentru mirosul de afumatura pe care il dau mancarii.

O mancarica perfecta pe timpul asta, combinata cu mamaliga si branza este perfecta si tare delicioasa.

Ingrediente

Carne de porc
500 g
alegeti carne mai frageda - muschiulet, ceafa sau file
Piept de pui
500 g
Ficatei de pui
300 g
Carnati afumati
500 g
Ceapa alba
2 buc
Bulion de rosii
200 ml
sau o conserva de rosii cubulete la conserva
Usturoi (catei)
6 buc
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust
Frunza de dafin
2 buc
Ulei de floarea soarelui
50 ml

Pasi de urmat

Pas 1

Pregatiti si spalati carnea.

Se taie toate in cubulete de marime medie - dar aveti grija sa nu le amestecati tipurile de carne intre ele.

Tochitura - Pas 1
Pas 2

Incingem intr-o tigaie mai adanca putin ulei. Mai departe vom adauga carnea pe rand si incepeti intotdeauna cu felul de carne care se gateste mai greu.

Aici am inceput cu carnea de porc, am pus-o in tigaie si am calit-o pana a inceput sa se rumeneasca.

Tochitura - Pas 2
Pas 3

Apoi am adaugati pieptul de pui in tigaie, direct peste carnea de porc.

Am lasat sa se caleasca impreuna pana a inceput sa se rumeneasca si carnea de pui.

Tochitura - Pas 3
Pas 4

Acum puneti si ficateii, acestia ii lasati putin(cam 5 minute), doar cat se intaresc usor - nu trebuie rumeniti.

Tochitura - Pas 4
Pas 5

Puneti si carnatii, amestecati si mai caliti 5-10 minute la foc mediu.

Tochitura - Pas 5
Pas 6

Apoi adaugati ceapa taiata nu foarte marunt  - caliti inca 5 minute.

Tochitura - Pas 6
Pas 7

Turnati bulionul sau rosiile cubulete, faceti focul mare pana incepe sa fiarba.

Apoi adaugati frunza de dafin, faceti focul mic si lasati sa fiarba incet aproximativ 30 minute.

Tochitura - Pas 7
Pas 8

Dupa acest timp potriviti de sare si piper, dupa gust.

Puneti usturoiul pisat, amestecati bine si opriti focul.

Tochitura - Pas 8
Pas 9

Serviti cu mamaliga si savurati :)

Pofta Buna!

Tochitura - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (5-6 portii)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Lubita
Lubita Iancu (Lubita) 01 Feb 2014, 12:21

Tot respectul pentru cine gateste dar nu am inteles si nu voi intelege niciodata,de ce aceasta mancare(la modul general vorbesc) se numeste tochitura,din moment ce are drept ingrediente,ceapa,bulion,rosii e.t.c.??eu o numesc tocanita!! Stiu ca aceste tochituri nu se pregatesc la fel in toate regiunile tarii,dar cea mai apropiata tochitura de reteta adevarata,este tochitura moldoveneasca de aceea este bine ca cine face asemenea tochituri sa specifice din ce zona este facuta;iertati-mi comentariul dar asta este parerea mea despre tochitura,in schimb aceasta mancarica este buna buna de tot!!

lena
Elena (lena) Lubita Iancu (Lubita) 01 Feb 2014, 12:28

Lubita, nici o problema, am incercat si m-am gandit s-o numesc cumva mai specific, dar pe net nu m-am lamurit, asa ca ramane la aprecierea fiecaruia. Cand voi gasi o alta varianta de reteta de tochitura o voi numi cum trebuie.

Katrin
Katrin 03 Feb 2014, 12:04

Uffff ce de-a carne...si porc si carnati si ficat...nu e cam grea mancarica asta? Probabil bulionul de rosii ii mai da ceva "usurinta"...cred ca e o mancare tare indragita de cei care iubesc grasimile...Eu nu m-as baga, mai bine niste peste la cuptor :)) 

Maggy
Maggy 11 Feb 2014, 17:41

Lena, tzucuti inima ta...saru-mana! ptr. tot ce faci pe siteul asta.  Mai, oameni buni , Lena ne descrie reteta ei, ramane la alegerea noastra so modificam ( cu mai multa sau putina carne,...ori sa-i  dam o alta denumire, serios acu...atata bai sa fie) Sa fiti iubiti! 

anamarculescu
anamarculescu 09 Mar 2016, 23:36

A fost foarte buna mancarea! Multumesc, Lena! Zilnic intru pe site-ul tau! 😊

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
CristinaBajenaru257
Cristina Bajenaru (CristinaBajenaru257) 26 Oct 2016, 16:34

Pt ca m.a scoateti din impas de 6ani de cand m.am casatorit si pt ca iubesc atat de mult bucataria din vina dvs dna Lena, nu pot decat sa va multumesc. Multa sanatate :*