Ingrediente
●
Zahar
250 g
+175g pentru glazura
●
Smantana
250 g
cred ca merge inlocuita si cu un iaurt/kefir
●
Faina alba calitate superioara
300 g
●
Visine fara samburi
800 g
●
Fulgi de porumb
150 g
eu am amestecat fulgi de porumb cu cei de tarate
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Amestecati bine ouale cu zaharul si sarea.
Pas 2
Puneti smantana, amestecati.
Pas 3
Si la urma se adauga faina cu praful de copt - amestecati bine cu un tel sa nu fie cocoloase.
Iese un aluat mai dens, ca smantana groasa.
Pas 4
Il turnati si distribuiti uniform intr-o tava de aragaz asternuta cu hartie de copt.
Deasupra puneti visinele fara samburi si dati tava la cuptor preincalzit la 180 grade pentru 15-20 minute.
Pas 5
In acest timp facem glazura crocanta:
- se pun intr-o cratita untul, 175g de zahar si laptele - cand incepe sa fiarba luati de pe foc.
Pas 6
-adaugati fulgii de porum si amestecati bine, lasati la o parte sa se racoreasca putin.
Pas 7
Scoateti din cuptor prajitura semi-coapta si puneti deasupra glazura de fulgi.
Pas 8
Distribuiti uniform sa acopere toata prajitura si puneti tava la loc in cuptor pentru inca 15 minute.
Pas 9
Cam asa arata cand este gata - o scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet.
Pas 10
Portionati si serviti cu placere.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(10-12 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)