Salata de rosii cu crutoane (Panzanella)

Salata de rosii cu crutoane (Panzanella)

Daca v-ati plictisit de salata de rosii clasica, va recomand sa incercati "sora" ei italiana - Panzanella. Cateva mici modificari si veti avea o super salata delicioasa si interesanta, ai mei au apreciat-o foarte mult - preferatele au fost bineinteles crutoanele.

Ingrediente

Rosii
4 buc
alegeti rosii de diferite culori, pt ornat puteti folosi rosii cherry
Castraveti
2 buc
sau puteti sa-i inlocuiti cu ardei
Ceapa rosie
1 buc
Paine
200 g
3-4 felii
Busuioc
2 buc
adica 2 ramuri de busuioc proaspat
Ulei de masline extravirgin
50 ml
Sare
0.5 lingurite
Mozzarella
100 g

Pasi de urmat

Pas 1

Pregatim mai intai crutoanele:

- Turnati putin ulei de masline intr-o tigaie, adaugati paine taiata cubulete mai mari si presarati putina sare peste ea.

Salata de rosii cu crutoane (Panzanella) - Pas 1
Pas 2

- Mai amestecati periodic cubulete de paine, sa se rumeneasca bine pe toate partile. La urma, cand sunt crocante si rumene, le stropiti cu inca putin ulei de masline si opriti focul sub tigaie.

Lasati sa se racoreasca.

Salata de rosii cu crutoane (Panzanella) - Pas 2
Pas 3

Rosiile se taie bucatele, nu prea mici.

Salata de rosii cu crutoane (Panzanella) - Pas 3
Pas 4

Peste ele adaugati castravetii taiati rondele.

Salata de rosii cu crutoane (Panzanella) - Pas 4
Pas 5

Si la urma adaugati ceapa taiata julien si o ramura de busuioc tocata marunt.

Salata de rosii cu crutoane (Panzanella) - Pas 5
Pas 6

Chiar inainte de servire adaugati crutoanele, inca 2-3 linguri de ulei de masline, sare dupa gust si amestecati.

Daca adaugati crutoanele prea devreme, se vor inmuia prea tare si nu vor avea acelasi farmec in salata.

Salata de rosii cu crutoane (Panzanella) - Pas 6
Pas 7

Ornati cu mozzarella si rosii cherry deasupra, nu uitati sa puneti si cealalta ramura de busuioc pe farfurie - la fel pt decor.

Serviti imediat si cu mare placere :)

Pofta Buna!

Salata de rosii cu crutoane (Panzanella) - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4 portii)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 12

tiki
tiki 11 Mar 2016, 10:57

De ce vi se pare ca n-ar fi de post?  Din cauza mozzarellei ? Depinde. Pentru mine e de post. Sunt catolica si la noi numai CARNEA nu e de post, asa ca...nu generalizati.

lena
Elena (lena) tiki 11 Mar 2016, 11:04

Daca nu puneti mozzarela sau o inlocuiti cu tofu, este de post. Pierdeti timpul aiurea cand nu cititi atent reteta si comentati rautacios.

Bunica mea spunea ca nu e pacat ce pui in gura da ce iti iese din ea(in cazul nostru din tastatura).

Nu mai cautati retete de post daca aveti asa atitudine.

podolodo
Podo (podolodo) 11 Mar 2016, 10:37

Aceasta reteta nu este de post.

Toate retetele din categoria Post nu sunt de post? Sa stiu macar sa nu pierd timpul aiurea..

  

tiki
tiki 09 Sep 2014, 18:48

Buna. Anul acesta am mancat legume cat nu am mancat in viata mea pana acuma. Si sambata am facut zacusca, care mi-a scos peri albi de am spus ca o luna nu mai pun in gura nici o leguma asa m-am saturat. Si iata ca am facut aceasta reteta. Hahaha. F.buna. La inceput am vrut sa fac crutoanele aromate ca mi se pareau prea simple acestea,cand colo au fost nemaipomenite. Simplu si bun.  Multumesc.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
anhelik
anhelik 31 Aug 2014, 13:36

Din nou panzanella. :)

Poza mea pentru reteta:
anhelik
anhelik 31 Aug 2014, 13:35

Astazi m-am intors cu fotografiile de la panzanella facuta cu cealalta reteta, am inlocuit castravetii cu tulpina de telina. Abia am pus-o in frigider. Este pentru prima oara ca am ceapa de Tropea direct de la sursa originala. Se gaseste peste tot, dar cand ti-o aduce colega de birou din vacanta la Tropea, are alt gust. 

Sa aveti o duminica frumoasa!

Poza mea pentru reteta:
anhelik
anhelik 30 Aug 2014, 19:53

 

anhelik
anhelik 30 Aug 2014, 19:41

Multumesc mult. 

lena
Elena (lena) 30 Aug 2014, 19:34

Anhelik, comentariul dumnealui a fost sters, explicatia am trimis-o pe mail. Din pacate nu putem sa restrictionam accesul persoanelor curioase si carcotase, dar imi asum dreptul sa nu le pastrez discursurile si eseurile-sa le discute cu vecinii din bloc.

Nu lua in cap, lume si lume se gaseste peste tot, chiar si aici - dar nu jnseamna ca si le toleram.

anhelik
anhelik 30 Aug 2014, 19:26

Eu sunt mereu cu dieta in buzunar, dar asta nu inseamna ca mananc la nesfarsit salata verde fara condimente si pui fiert nesarat. Se vede ca nea' Gheo are putina fantazie. Mancam de toate, importante sunt cantitatile si bunul simt. Acestea sunt retete inventate in modul in care sa dai un sens la tot ceea ce iti ramane prin camara. Painea uscata nu se da la cosul de gunoi si nici hrana pentru pui. Iata, iti inventezi cum sa o reutilizezi.

Scuza-ma Lena, credeam ca aici suntem persoane civilizate. 

anhelik
anhelik 29 Aug 2014, 23:53

Seara buna,

Panzanella este o mancare saraca, ingredientele de baza in reteta originala sunt putine: paine, rosii prospete, castraveti, ceapa(eventula cea rosie, de Tropea) ulei, otet si sare. Painea trebuie sa fie fara sare, nu proaspata, veche de cateva zile, se inmoaie in apa, eu o fac felii subtiri si apoi le stopesc cu apa rece de la frigider si otet. Fac straturi alternate cu paine, rosii feliate, castraveti si ceapa in prelabil tinuta un pic in apa, ulei de masline, sare si un pic de otet. Secretul sau este ca inainte de-a fi consumata sa se tina cca 30 de minute in frigider. Pentru cine nu are probleme de silueta, se recomanda uleiul in abundanta. Un coleg de servici ne-a dus in aceasta vara de mai multe ori panzanella facuta de mamica sa, ingredientele un pic diverse, paine, rosii taitate cuburi, tulpina de telina cuburi, ceapa, ulei si sare(fara otet). Nu stiu cum face  cu painea (este foarte important sa ai paine buna(eu inca nu am gasit-o), este faramitita, dar nu este ca o papa moale. 

Lena, panzanella voastra este foarte invitanta. 

O seara buna!

Arata toate comentariile