Crumble cu prune
Un desert clasic englezesc, foarte simplu si repede de preparat, cu un rezultat absolut excelent. As spune ca varianta cu prune este una din cele mai bune, dar puteti sa le combinati cu mere, sau inlocui cu alte fructe preferate. Prunele parca se caramelizeaza, devin si mai aromate de o culoare mov intensa - perfect, nici nu m-am asteptat. Multi prefera varianta calda, mie mi-a placut foarte mult si rece, oricum este delicios.
As spune acum, ca pe langa preferatul gem de prune/mere si placinta cu prune, va fi si acesta in sezonul de toamna, si nu numai.
Atentie! Ingredientele sunt pt o tava mica - de 10x20cm.
Ingrediente
●
Zahar
140 g
70g in fructe + 70g in aluat
●
Fulgi de ovaz
70 g
de preferat marunti
●
Unt
70 g
+ 1 lingurita de unt pt uns tava
●
Scortisoara
1 lingurita
●
Cardamon macinat
0.5 lingurite
optional
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Zeama de lamaie
2 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Prunele se curata de samburi si se taie jumatati sau sferturi.
Se amesteca cu 70g de zahar(puteti sa-l inlocuiti cu zahar brun), scortisoara, vanilie, cardamon, un varf de cutit de sare.
Pas 2
Ungeti cu unt tava de cuptor, treceti in ea amestecul de prune si il stropiti cu zeama de lamaie.
Pas 3
Intr-un bol dati prin razatoare untul rece.
Pas 4
Adaugati 70g zahar, fulgii de ovaz, faina si un varf de lingurita de sare.
Pas 5
Cu o lingura amestecati bine, ca sa se lipeasca putin ingredientele intre ele.
Pas 6
Presarati acest amestec peste prune si puneti tava la cuptor preincalzit la 180 grade pentru 35-40 de minute.
Pas 7
Dupa cuptor lasati sa se racoreasca vreo ora.
Pas 8
Serviti rece sau cald, ca atare sau cu inghetata pe langa.
Pofta Buna!
Cantitate:
700 g
(4-5 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (8 voturi)