Crumble cu prune

Un desert clasic englezesc, foarte simplu si repede de preparat, cu un rezultat absolut excelent. As spune ca varianta cu prune este una din cele mai bune, dar puteti sa le combinati cu mere, sau inlocui cu alte fructe preferate. Prunele parca se caramelizeaza, devin si mai aromate de o culoare mov intensa - perfect, nici nu m-am asteptat. Multi prefera varianta calda, mie mi-a placut foarte mult si rece, oricum este delicios.

As spune acum, ca pe langa preferatul gem de prune/mere si placinta cu prune, va fi si acesta in sezonul de toamna, si nu numai.

Atentie! Ingredientele sunt pt o tava mica - de 10x20cm.

Ingrediente

Prune
600 g
Zahar
140 g
70g in fructe + 70g in aluat
Faina alba
70 g
Fulgi de ovaz
70 g
de preferat marunti
Unt
70 g
+ 1 lingurita de unt pt uns tava
Scortisoara
1 lingurite
Cardamon macinat
0.5 lingurite
optional
Esenta de vanilie
1 buc
Zeama de lamaie
2 linguri
Sare
0.5 lingurite

Pasi de urmat

1

Prunele se curata de samburi si se taie jumatati sau sferturi.

Se amesteca cu 70g de zahar(puteti sa-l inlocuiti cu zahar brun), scortisoara, vanilie, cardamon, un varf de cutit de sare.

2

Ungeti cu unt tava de cuptor, treceti in ea amestecul de prune si il stropiti cu zeama de lamaie.

3

Intr-un bol dati prin razatoare untul rece.

4

Adaugati 70g zahar, fulgii de ovaz, faina si un varf de lingurita de sare.

5

Cu o lingura amestecati bine, ca sa se lipeasca putin ingredientele intre ele.

6

Presarati acest amestec peste prune si puneti tava la cuptor preincalzit la 180 grade pentru 35-40 de minute.

7

Dupa cuptor lasati sa se racoreasca vreo ora.

8

Serviti rece sau cald, ca atare sau cu inghetata pe langa.

Pofta Buna!

Cantitate: 700 grame (4-5 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:
Nota: 5 (7 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 16

CatiaSvet995
Catia Svet (CatiaSvet995) 10 aug 2017, 08:42

o receta geniala, se face usor si se maninca cu pofta

Emy.raileanu
Emy Raileanu (Emy.raileanu) 25 sep 2015, 20:42

Nici timpul ploios de afara nu m-a oprit sa fac acest desert. I-am zis prietenului meu ca fac desert englez, bine zis si facut, el nici nu s-a uitat, cand la sfarsit cand am scos din rola, a zis da ce nu-i chec? el o sa manance numai magiun.... i-am zis ca o sa-l mananc eu daca nu-i place. Cat era inca fierbinte l-am gustat, nu ne puteam opri ambii de mancat :D :D  foarte mult ne-a placut desertu si prietenul meu mi-a zis sa-i mai fac ca e chiar gustos gustos :) , multumesc de reteta! 
PS: poza din pacate nu am reusit sa fac, data viitoare ca acuma am fost prea ocupati de bunatatea asta :)

 

Emy.raileanu
Emy Raileanu (Emy.raileanu) 25 sep 2015, 14:15

mersi mult de rapuns rapid, anume aceasta reteta o vreau nu alta :) .Dar dau o fuga dupa unt, tare mare pofta am de acest crumble. O zi frumoasa in continuare!

Mitza
Mitza 04 sep 2015, 19:38

Mmmm,ce-mi place!!

Nota mea pentru reteta:
MashaL
MashaL 02 sep 2015, 22:12

Si nota ii corespunde ;) 

Nota mea pentru reteta:
MashaL
MashaL 02 sep 2015, 22:11

Gustos si sanatos!!! Obișnuim să-l fac mulți ani in urma cu mere la munca. Dar asta cu prune e deosebit mai aromat, numai ca data viitoare i-l voi face fără cardamon cred ca se va simți mai bine prunele. Bravo Lena pu ideie si staruinta !!! Recomand la toti cu încredere. :) 

Poza mea pentru reteta:
denilu
denilu 07 ian 2015, 15:45

Buna. Imi place acest desert deoarece este cu fulgi de ovaz si fructe. Am facut si cu prune, dar atunci nu ma inregistrasem, nu indrazneam sa intru si sa las comment. Aseara am facut crumble cu mere si a fost foarte apreciat si acesta, desi nu se compara cu cel de prune. O reteta super buna! Mersi, Lena.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 03 nov 2014, 21:24

Buna. In sfarsit am gasit poza facuta "dincolo". Tava imi apartine, mi-am adus-o. Hahaha. Va arat si cardamomul care-mi place ca sunt semintele in coaja (subtire) si cred ca e mai ok, ca cel de aici la plic. Acolo in tava sunt si prune si mere. A iesit f. buna desi fructele nu au absolut nici un gust si scumpe al naibi (6 prune mari plus 3 mere, 2 lire deci cam 12 lei ). Pupici.

Poza mea pentru reteta:
vasileveronica
vasileveronica 01 nov 2014, 15:44

Deosebit de gustos! Am amestecat si seminte de dovleac si floarea soarelui in compozitia se deasupra.A avut succes la fel ca toate deserturile tale, Lena.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 28 sep 2014, 23:01

Buna. Aceasta am facut-o aici, dar fara cardamon. Am facut-o si "dincolo" cu cardamom (cu m.la sfarsit la ei), si a avut un succes grozav, mai ales ca acolo se gaseste si in comert. Nu stiu daca si la noi. Poza de acolo mai tarziu ca nu o gasesc. Deci ne-a placut teribil. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile