Ingrediente
●
Unt
100 g
untul sa fie topit
●
Zahar
150 g
+zahar pudra pt ornat
●
Mere
1 kg
sa mai aveti in rezerva cateva mere
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol amestecati oul, smantana si 1 lingura de unt topit.
Pas 2
Adaugati faina si framantati aluatul.
Pas 3
Aluatul trebuie sa fie moale dar nelipicios. Il inveliti intr-o folie de plastic si lasati 30 de minute sa se odihneasca.
Pas 4
In acest timp spalati merele si curatati de cotor.
Se taie felii foarte subtiri si le puneti intr-un bol, eventual/optional stropite cu putina zeama de lamaie sa nu se oxideze.
Pas 5
Aluatul se imparte in 6 bucati.
Pas 6
Fiecare bucata se intinde intr-un cerc cam de 28cm diametru, exact cat este dimensiunea tavii de cuptor rotunde.
Pas 7
Asterneti o tava rotunda de 28cm cu hartie de copt, a mea este de silicon, nu am asternut-o cu nimic.
Si incepem sa montam placinta - se pune o foaie de aluat in tava, se unge cu putin unt, se presara cu putin zahar si se aranjeaza un strat de mere. La fel faceti cu urmatoarele 4 foi - deci veti avea 5 randuri de foi cu mere.
Pas 8
Ultima foaie se unge doar cu putin unt, nu puneti mere si zahar peste ea.
Pas 9
Coaceti placinta la cuptor preincalzit la 200 grade timp de 35-40 de minute.
Lasati sa se raceasca acoperita cu un prosop, apoi scoateti din tava pe un platou.
Pas 10
Ornati cu zahar pudra deasupra.
Pas 11
Este buna si calda si rece, o puteti servi ca atare sau cu putina inghetata/crema de vanilie pe langa.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(6-8 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)