Ingrediente
●
Zahar
150 g
sau zahar brun
●
Faina integrala de secara
150 g
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Scortisoara
2 lingurite
+zahar pudra pt ornat, optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Untul moale se mixeaza bine cu zaharul.
Pas 2
Unul cate unul adaugati ouale, mixati bine dupa fiecare.
Pas 3
Adaugati faina de secara si praful de copt, amestecati bine sa nu fie cocoloase.
Daca vreti sa adaugati si nuci maruntite, le puneti acum, impreuna cu faina.
Pas 4
Iese un aluat mai dens, ca smantana groasa.
Il turnati intr-o tava rotunda asternuta cu hartie de copt(tava mea are 28cm) - nivelati bine cu o spatula coca.
Pas 5
Merele se curata si se taie felii mai groase, le adanciti bine in aluat.
Presarati deasupra prajiturii scortisoara si o puneti la cuptor pentru aproximativ 35 de minute la 180 grade.
Eu nu am avut in acel moment scortisoara in casa, am facut fara.
Pas 6
Testati cu o scobitoare daca este gata si lasati sa se raceasca complet.
Pas 7
Cand s-a racit complet, o scoateti din tava si ornati cu zahar pudra, dupa preferinta.
Pas 8
Si o sectiune pufoasa si aromata.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(8 portii)
Timp de preparare:
35 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)