Nu este chiar o reteta, pentru ca e banal sa amesteci catina cu miere si obtii produsul final. Dar sa va arat experienta mea si poate mai aflati si voi ceva nou, sau imi sugerati si ce alte retete simple si bune faceti voi cu aceste bobitze miraculoase.
De cativa ani tot treceam prin piata in acest sezon si observam catina de vanzare, ei, nu am avut curajul sa ma apuc de ea pana nu am citit cate beneficii are. Este o sursa foarte importanta de vitamina C si A, plus multe altele(acid folic, potasiu, calciu, etc), un foarte puternic antioxidant si stimulator de imunitate, ajuta digestia si tranzitul. Si lista poate continua...googliti un pic si cititi mai multe.
Eu nu am vrut sa o prelucrez termic si mi-a placut enorm aceasta idee cu mierea, in asa fel catina isi pastreaza la maxim din nutrienti, se face repede si a devenit preferata mea. Am pus 1 cantitatea miere la 1 de catina si o tin la frigider, sa vedem daca nu fermenteaza pana in iarna. Gustul putin astringent, acrisor si combinat cu mierea aromata este perfect pentru mine - chiar si Maria a mancat vreo 3 bobitze din astea dulci si i-au placut, ce poate fi mai bine pentru un copil, cu conditia sa nu faca alergie. Aveti grija sa testati cate putin la copii, nu le dati sa manance mult deodata din catina si miere.
In plus am descoperit intr-o discutie pe un forum, o mamica spunea ca ea face sirop din 1 cantitate suc de catina+2 cantitati miere, dar nu face mult pt ca posibil sa fermenteze, cantitatea in plus de suc o congeleaza si la nevoie amesteca atunci iarna. Asa ca am facut si eu suc de catina, presat la rece, si am congelat pt sirop si pt limonada(da, iese delicioasa daca adaugati un pic de suc de catina in ea).