Ingrediente
●
Drojdie uscata
0.5 lingurite
sau 10g proaspata
●
Praf de copt
1 lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Apa calda se amesteca cu drojdia si 1 lingura de zahar, lasati 5 minute.
Pas 2
Intr-un bol turnati laptele, amestecul de drojdie si faina amestecata cu praful de copt.
Pas 3
Amestecati bine cu un tel sa nu fie cocoloase si lasati 20 minute sa se odihneasca.
Pas 4
Intr-o tigaie sau tuci caliti merele taiate cubulete cu untul si cele 3 linguri de zahar, pana se inmoaie si nu mai au zeama. Cantitatea de zahar se regleaza dupa gust.
Pas 5
Incingeti bine o tigaie, o ungeti putin cu pensula de ulei. Se unge doar la prima clatita, in continuare nu am mai dat cu ulei.
Turnati aluatul cu o lingura mai mare sau un polonic mai mic pe jumate. Dupa prima clatita turnata va veti da seama cam cat trebuie exact, ca sa aveti clatitele de dimensiune medie, nu gigante da nici prea mici.
Diametrul ideal ar fi de 7-8cm.
Pas 6
Faceti focul mediu-mic si observati cum suprafata clatitei incepe sa se prinda.
Cand nu mai este deloc lichida la suprafata, e gata.
Se coace doar pe o singura parte!
Pas 7
O mutati cu spatula din tigaie pe o farfurie.
Turnati o alta clatita in tigaie si pana se coace noi o vom asambla cu mere pe prima.
Pas 8
Deci, punem cam o lingura de umplutura pe clatita fierbinte.
Pas 9
Presati marginele dintr-o parte, cam pana la jumatatea cercului.
Le prindeti bine si apasati pe toata lungimea, observati ca se lipeste foarte usor.
Pas 10
Marginea opusa am adus-o la mijloc si s-au format celelalte 2 laturi a triunghiului, observati in poza.
Le lipiti bine si pe ele, presand marginile cu degetele.
Pas 11
Obtinem asa un triunghi frumos. Primele s-ar putea sa nu va iasa chiar perfecte dar va prindeti cam dupa a 2-3-a clatita :)
Pas 12
Clatitele astfel formate le aranjati pe o tava de cuptor.
Pas 13
Cand terminati de facut toate clatitele se pune tava la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 10 minute.
Veti observa dupa ce le scoateti ca sunt un pic mai ferme si crocante la exterior. Initial ma gandeam sa nu le mai pun la cuptor - dar sa stiti ca au ele un farmec asa, crocante la exterior, moi si aromate pe interior.
In plus sunt foarte usor de mancat cu mainile, isi tin bine forma dupa copt.
Pas 14
Le puteti servi asa simple, frumos aranjate pe un platou.
Pas 15
Sau ornate putin cu zahar pudra, oricum sunt delicioase.
Pofta Buna!
Cantitate:
15 buc
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)