Mâncărică de spanac cu năut și smântână

Mâncărică de spanac cu năut și smântână

O mâncărică foarte sănătoasă, pe lângă faptul că toate ingredientele sunt oricum bune și interesante, unite între ele cu smântână dulce obținem așa o mâncărică delicioasă. Puteți s-o combinați cu o garnitură de orez, hrișcă sau s-o serviți ca atare, oricum este foarte gustoasă.

În plus se prepară repede, cu condiția să aveți năutul deja fiert (congelat sau la conservă), spanacul la fel. Recomand să folosiți smântână dulce de gătit, nu cea fermentată, pentru că se va brânzi.

Ingrediente

Spanac
400 g
opărit și bine scurs, sau congelat
Năut fiert
300 g
   
Smântână dulce pentru gătit -25-32%
500 ml
   
Ceapă albă
1 buc
   
Unt
10 g
   
Ulei de floarea-soarelui
2 linguri
   
Sare, piper
0.5 lingurite
după gust

Pași de urmat

Pas 1

Într-o tigaie adâncă încălziți bine uleiul și untul.

Ceapa se toacă mărunt, se adaugă în tigaie și se călește puțin.

Mâncărică de spanac cu năut și smântână - Pas 1
Pas 2

Adăugați spanacul tocat puțin, amestecați și căliți împreună 2-3 minute.

Mâncărică de spanac cu năut și smântână - Pas 2
Pas 3

Apoi adăugați năutul fiert.

Mâncărică de spanac cu năut și smântână - Pas 3
Pas 4

Și smântâna dulce, amestecați bine.

Mâncărică de spanac cu năut și smântână - Pas 4
Pas 5

Lăsați să fiarbă toată compoziția la foc mic timp de 15-20 de minute.

La final potriviți de sare și piper, închideți focul.

Mâncărică de spanac cu năut și smântână - Pas 5
Pas 6

Serviți ca atare, cu o felie de pâinică bună sau pe lângă o garnitură de orez, hrișcă, etc.

Poftă Bună!

Mâncărică de spanac cu năut și smântână - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3-4 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

MDomnicaC
MDomnicaC 27 Feb 2016, 15:57

Chiar acum pregatesc mancarica. Eu in loc de smantana am folosit iaurt cu 10% grasime Pilos, e dulce ca smantana, iar in loc de ulei si unt am folosit grasime de cocos. Am gustat putin si e super buna XD. Multumesc pt reteta. Cu siguranta o voi repeta.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 27 Feb 2016, 16:27

Si iaurtul nu s-a coagulat/branzit?

Interesanta combinatie.

RusuNarcisa119
Narcisa Rusu (RusuNarcisa119) Elena (lena) 28 Apr 2018, 15:18

Daca fac reteta asta si pun mancarea la frigider, cate zile rezista?

lena
Elena (lena) Narcisa Rusu (RusuNarcisa119) 28 Apr 2018, 15:33

4-5 zile.

RusuNarcisa119
Narcisa Rusu (RusuNarcisa119) Elena (lena) 28 Apr 2018, 23:55

Super! Multumesc! 

MDomnicaC
MDomnicaC 27 Feb 2016, 17:35

Un pic s-a branzit, dar per total a iesit bine (nu sunt amatoare de smantana :D)

lara.
lara. 29 Feb 2016, 17:48

se poate folosi si nautul din doza ? merci 

lena
Elena (lena) lara. 29 Feb 2016, 17:49

Adica conserva? Da, se poate.

lara.
lara. 03 Mar 2016, 17:35

da scuze , la conserva ma referam 😉

ella.elena
ella.elena 07 Mar 2016, 17:35

Super reteta! Eu am adaptat-o putin si am pus si un piept de pui, dupa ce am calit ceapa 

Nota mea pentru rețetă:
mihaela cornelia
mihaela cornelia 09 Mar 2016, 13:12

Ce spuneţi şi de un bob - două  de usturoi !!!!