Paine cu dovlecei (zuchini)
O paine foarte buna, pufoasa, aerata, cu miezul putin umed - am facut reteta mai mult pentru fetita mea, care nu prea mananca legume, in schimb ii place painea. Am constatat ca este chiar delicioasa, sigur o voi mai face, este nu numai foarte buna dar si sanatoasa - am folosit amestec din mai multe tipuri de faina - secara, neagra, alba, seminte in(sursa de omega-3) si susan(sursa de calciu) macinate.
Ingrediente
●
Dovlecei
450 g
sau zuchini - cam 2 bucati de marime medie
●
Faina
600 g
Am folosit 300g faina alba, restul amestec de diverse faini.
●
Ulei de masline
2 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Dovleceii se dau prin razatoarea mai mare, se amesteca cu sare si se lasa 30 de min.
Pas 2
Apa calduta se amesteca cu drojdie si zahar.
Pas 3
Dovleceii scursi bine de apa se adauga la amestecul de drojdie. Se adauga faina si se framanta un aluat lipicios si moale.
Pas 4
Ca sa-l framantati mai bine il scoateti din bolul unde l-ati amestecat cu faina. Daca este prea lipicios mai adaugati faina alba.
Pas 6
Tavile de chec se ung cu putin ulei, se pune aluatul in ele, asa ca sa se umple jumatate din tava. Mai lasati sa creasca, pana se umple tava.
Pas 7
Le puneti la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc bine.
Pas 8
Scoateti painea din forme si lasati sa se raceasca bine.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(2 paini medii)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
70 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)