Paine cu dovlecei (zuchini)

Paine cu dovlecei (zuchini)

O paine foarte buna, pufoasa, aerata, cu miezul putin umed - am facut reteta mai mult pentru fetita mea, care nu prea mananca legume, in schimb ii place painea. Am constatat ca este chiar delicioasa, sigur o voi mai face, este nu numai foarte buna dar si sanatoasa - am folosit amestec din mai multe tipuri de faina - secara, neagra, alba, seminte in(sursa de omega-3) si susan(sursa de calciu) macinate.

Ingrediente

Dovlecei
450 g
sau zuchini - cam 2 bucati de marime medie
Sare
1 linguri
Faina
600 g
Am folosit 300g faina alba, restul amestec de diverse faini.
Drojdie proaspata
25 g
Zahar
1 lingurite
Ulei de masline
2 linguri
Apa
200 ml

Pasi de urmat

1

Dovleceii se dau prin razatoarea mai mare, se amesteca cu sare si se lasa 30 de min.

2

Apa calduta se amesteca cu drojdie si zahar.

3

Dovleceii scursi bine de apa se adauga la amestecul de drojdie. Se adauga faina si se framanta un aluat lipicios si moale.

4

Ca sa-l framantati mai bine il scoateti din bolul unde l-ati amestecat cu faina. Daca este prea lipicios mai adaugati faina alba.

5

Se pune la dospit 1 ora.

6

Tavile de chec se ung cu putin ulei, se pune aluatul in ele, asa ca sa se umple jumatate din tava. Mai lasati sa creasca, pana se umple tava.

7

Le puneti la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc bine.

8

Scoateti painea din forme si lasati sa se raceasca bine.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme (2 paini medii)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 70 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Comentarii

MARIANA19
MARIANA19 15 nov 2009, 17:45

am facut si eupaine cu doi ea vleac a iesit foarte buna,fetita mea a mancat si ea.

Nota mea pentru reteta:
nina
nina 15 nov 2009, 23:32

Nota mea pentru reteta:
carmen
carmen 16 nov 2009, 13:37

hmm, arata grozav! o sa fac si eu neaparat painica aceasta. :)

Nota mea pentru reteta:
katomika
katomika 07 sep 2010, 17:44

mmm sunt grozave

amalia80
amalia80 16 sep 2010, 11:06

Pentru ca ne place combinatia dovlecei - masline am pus si rondele de masline prin ea. Le-am adaugat la final, pe mijloc, cand am pus aluatul dospit in tava. A iesit super cu rondelutele de masilne prin ea.

Nota mea pentru reteta:
gabidari
gabriela (gabidari) 04 apr 2011, 18:35

Lena,daca nu am drojdie proaspata merge si cu uscata???

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) gabriela (gabidari) 04 apr 2011, 18:54

Cred ca da, calculeaza cat iti trebuie pt 600g de faina si pune putin mai mult, cu rezerva.