Ingrediente
●
Aluat de pâine
500 g
puneți orice cantitate vreți
●
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
În primul rând faceți aluatul de pâine, puteți folosi orice rețetă - eu o fac întotdeauna cu aluatul pentru pâinea de casă. Îl frământați și lăsați să crească bine.
Pas 2
Apoi după ce ați dat la o parte bucata pentru pâinici, o întindeți sfoară groasă cam cât un deget. Tăiați bucăți de 1.5-2 cm grosime.
Pas 3
Fiecare bucățică o luați și încercați să-i dați cât de cât o formă de bilă.
Pas 4
Toate biluțele astfel formate le aranjați, una lângă alta, într-o tavă de cuptor unsă cu puțin ulei.
Le lăsați 10-15 minute să crească puțin, apoi le dați la cuptor la foc mediu 180-200 grade.
Pas 5
În acest timp pregătim ceapa și usturoiul astfel:
- ceapa se taie julienne și se călește în ulei (ulei să fie puțin mai mult) până se rumenește ușor.
Pas 6
Usturoiul se pisează și se amestecă cu jumătate de pahar de apă, sare și puțin ulei - este un fel de mujdei țărănesc.
Pas 7
Scoateți pâinicile din cuptor când se rumenesc frumos.
Le lăsați 10 minute în tavă să se mai răcorească.
Pas 8
Fiecare biluță o desfaceți din "lanțul" copt și puneți într-un bol mai adânc.
Turnați ceapa cu ulei, mujdeiul de usturoi și amestecați bine toată compoziția, așa ca fiecare pâinică să fie acoperită cu acest amestec aromat.
Pas 9
Sunt bune și calde și reci - ca atare, cu ciorbe sau mâncăruri cu legume/salate.
Delicioase tare, chiar vă recomand să le faceți.
Poftă Bună!
Cantitate:
25 buc
(5-6 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (8 voturi)