Ingrediente
●
Aluat de paine
500 g
puneti orice cantitate vreti
●
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
In primul rand faceti aluatul de paine, puteti folosi orice reteta - eu o fac intotdeauna cu aluatul pentru painea de casa. Il framantati si lasati sa creasca bine.
Pas 2
Apoi dupa ce ati dat la o parte bucata pentru painici, o intindeti sfoara groasa cam cat un deget. Taiati bucati de 1.5-2 cm grosime.
Pas 3
Fiecare bucatica o luati si incercati sa-i dati cat de cat o forma de bila.
Pas 4
Toate bilutele astfel formate le aranjati, una linga alta, intr-o tava de cuptor unsa cu putin ulei.
Le lasati 10-15 minute sa creasca putin, apoi le dati la cuptor la foc mediu 180-200 grade.
Pas 5
In acest timp pregatim ceapa si usturoiul astfel:
- ceapa se taie juliene si se caleste in ulei (ulei sa fie putin mai mult) pana se rumeneste usor.
Pas 6
Usturoiul se piseaza si se amesteca cu jumate de pahar de apa, sare si putin ulei - este un fel de mujdei taranesc.
Pas 7
Scoateti painicile din cuptor cand se rumenesc frumos.
Le lasati 10 mnute in tava sa se mai racoreasca.
Pas 8
Fiecare biluta o desfaceti din "lantul" copt si puneti intr-un bol mai adanc.
Turnati ceapa cu ulei, mujdeiul de usturoi si amestecati bine toata compozitia, asa ca fiecare painica sa fie acoperita cu acest amestec aromat.
Pas 9
Sunt bune si calde si reci - ca atare, cu ciorbe sau mancaruri cu legume/salate.
Delicioase tare, chiar va recomand sa le faceti.
Pofta Buna!
Cantitate:
25 buc
(5-6 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (8 voturi)