Paine cu dovlecei (zuchini)

Paine cu dovlecei (zuchini)

O paine foarte buna, pufoasa, aerata, cu miezul putin umed - am facut reteta mai mult pentru fetita mea, care nu prea mananca legume, in schimb ii place painea. Am constatat ca este chiar delicioasa, sigur o voi mai face, este nu numai foarte buna dar si sanatoasa - am folosit amestec din mai multe tipuri de faina - secara, neagra, alba, seminte in(sursa de omega-3) si susan(sursa de calciu) macinate.

Ingrediente

Dovlecei
450 g
sau zuchini - cam 2 bucati de marime medie
Sare
1 lingura
Faina
600 g
Am folosit 300g faina alba, restul amestec de diverse faini.
Drojdie proaspata
25 g
Zahar
1 lingurita
Ulei de masline
2 linguri
Apa
200 ml

Pasi de urmat

Pas 1

Dovleceii se dau prin razatoarea mai mare, se amesteca cu sare si se lasa 30 de min.

Paine cu dovlecei (zuchini) - Pas 1
Pas 2

Apa calduta se amesteca cu drojdie si zahar.

Paine cu dovlecei (zuchini) - Pas 2
Pas 3

Dovleceii scursi bine de apa se adauga la amestecul de drojdie. Se adauga faina si se framanta un aluat lipicios si moale.

Paine cu dovlecei (zuchini) - Pas 3
Pas 4

Ca sa-l framantati mai bine il scoateti din bolul unde l-ati amestecat cu faina. Daca este prea lipicios mai adaugati faina alba.

Paine cu dovlecei (zuchini) - Pas 4
Pas 5

Se pune la dospit 1 ora.

Paine cu dovlecei (zuchini) - Pas 5
Pas 6

Tavile de chec se ung cu putin ulei, se pune aluatul in ele, asa ca sa se umple jumatate din tava. Mai lasati sa creasca, pana se umple tava.

Paine cu dovlecei (zuchini) - Pas 6
Pas 7

Le puneti la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc bine.

Paine cu dovlecei (zuchini) - Pas 7
Pas 8

Scoateti painea din forme si lasati sa se raceasca bine.

Pofta Buna!

Paine cu dovlecei (zuchini) - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (2 paini medii)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 70 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

MARIANA19
MARIANA19 15 Nov 2009, 17:45

am facut si eupaine cu doi ea vleac a iesit foarte buna,fetita mea a mancat si ea.

Nota mea pentru reteta:
nina
nina 15 Nov 2009, 23:32

Nota mea pentru reteta:
carmen
carmen 16 Nov 2009, 13:37

hmm, arata grozav! o sa fac si eu neaparat painica aceasta. :)

Nota mea pentru reteta:
katomika
katomika 07 Sep 2010, 17:44

mmm sunt grozave

amalia80
amalia80 16 Sep 2010, 11:06

Pentru ca ne place combinatia dovlecei - masline am pus si rondele de masline prin ea. Le-am adaugat la final, pe mijloc, cand am pus aluatul dospit in tava. A iesit super cu rondelutele de masilne prin ea.

Nota mea pentru reteta:
gabidari
gabriela (gabidari) 04 Apr 2011, 18:35

Lena,daca nu am drojdie proaspata merge si cu uscata???

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) gabriela (gabidari) 04 Apr 2011, 18:54

Cred ca da, calculeaza cat iti trebuie pt 600g de faina si pune putin mai mult, cu rezerva.