Inca o reteta de sarmale dar de data asta cu arome orientale si o prezentare eu zic foarte interesanta. Cea mai tare chestie aici este faptul ca se pot umple diferite legume cu umplutura de sarmale, si anume pe acest aspect am pus accentul si in Video, sa vedeti cum le pregatim si umplem pe fiecare. Umplutura nu este cu mult diferita de cea pe care o stiti, de la sarmalele simple, dar totusi o multitudine de arome si singurul condiment pe care s-ar putea sa nu-l aveti la indemana - amestec de 7 condimente(dar si acesta e deja disponibil, mai ales in magazinele arabesti sau cele online de condimente) - se poate omite sau inlocuiti cu putin turmeric daca aveti. O mare descoperire pentru mine au fost sarmalele din ceapa, si chiar merita facute pentru ca sunt cele mai bune din toate. De fiecare data se cauta si se termina primele :).
Si desi reteta am adaptat-o cumva putin la ce gasim aici in piata, totusi am fost ghidata foarte bine de prietenii nostri Geea si Felah, care gatesc aceste sarmale cu ochii inchisi si sunt experti adevarati in sarmalele arabesti. Deci pot sa spun ca sunt destul de apropiate de variantele originale - pentru ca si gospodinele arabe si cele din Turcia, gatesc cu mici diferente de la casa la casa.
Asa se pot umple multe legume, dar mai ales cele de mai jos, se mai pot adauga cartofii umpluti, mai multe frunze de vita de vie, dar sa fie din aceea frageda, verificata.
"Dolma" este umplutura si in ce o inveliti deja depinde de gustul fiecaruia, preferinte, indemanare si pofte :) Sunt extraordinar de bune, servite cu mult iaurt si nu te poti abtine sa mai vezi si cum e aia cu vinete, sau aia cu dovlecel, dar si ceapa, si iar ceapa....