Rulada cu ciocolata(Buche de Noel) Reteta VIDEO
Demult planificam sa fac reteta de rulada cu ciocolata si acum inainte de Craciun s-au aliniat perfect toate - timpul, inspiratia si reteta - mi-a iesit o rulada minunata, foarte ciocolatoasa si gustoasa. Am ales(si bine am facut) un pandispan simplu, crema de unt recomand sa o pastrati - rulada se taie foarte frumos si este ferma la manevrare. Desi merge inlocuita cu Ganache de Ciocolata, eu totusi o las pe asta cu unt, mi se pare mai potrivitia la aceasta reteta de rulada. La fel si Siropul de Ciocolata, merge insiropata aceasta rulada cu ciocolata cu orice va place, dar acesta mie mi se pare perfect si o face mai completa. Si bineinteles este "Buche de Noel" forma specifica de montare si mai de efect, desertul preferat de Craciun in Franta, dar daca vreti sa faceti o rulada simpla de ciocolata omiteti pasii de montare specifici acestei forme.
Ca si la reteta de rulada simpla si rapida, am folosit planseta de silicon cu borduri de la Tupperware, este minunata si chiar v-o recomand cu mare incredere, imi ies ruladele perfect in ea. La cat de frica imi era sa lucrez cu ele acum merg ca prin minune toate, si asta e abia inceputul :) Pentru comenzi si alte informatii gasiti lista cu distribuitorii Tupperware pe site-ul oficial.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Praf de copt
0.5 lingurite
●
Cacao pudra
40 g
+4 linguri
●
Esenta de vanilie
1 lingurita
●
Unt
220 g
sa fie moale, la temperatura camerei
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pregatim pandispanul pentru rulada:
Intr-un bol mare bateti bine cele 4 oua cu 120g de zahar si esenta de vanilie.
Nu trebuie separat albusurile de galbenusuri, le bateti asa impreuna pana se fac o spuma alba frumoasa.
Pas 2
Apoi adaugati faina, praful de copt si 2 linguri de cacao.
Pas 3
Amestecati atent cu un tel pana obtineti un aluat omogen, fara cocoloase.
Pas 5
Turnati aluatul in tava si il distribuiti uniform cu o spatula sau lingura.
Pas 6
Coaceti rulada la cuptor preincalzit la 200 de grade timp de 10-15 minute.
Imediat cand o scoateti presarati putin zahar pudra deasupra.
Pas 7
Si rulati strans cu tot cu hartie de copt sau planseta de silicon, o lasati asa rulata sa se raceasca complet.
Pas 8
Pana rulada se raceste ne ocupam de crema si sirop de ciocolata.
Pentru crema topiti 150g de ciocolata neagra, la microunde sau pe bain-marie, cum puteti. Lasati sa se racoreasca bine, cam 15-20 de minute.
Pas 9
Facem Siropul de Ciocolata:
Intr-un bol amestecati 90g de zahar cu 40g de cacao, adaugati 125ml apa fierbinte clocotita si amestecati bine, sa nu fie cocoloase.
Pas 10
Pregatim crema de unt cu ciocolata:
Intr-un bol bateti bine 200g de unt moale cu zaharul pudra.
Pas 11
Apoi adaugati ciocolata topita si racorita de la pasul 8, mai puneti si 2 linguri de cacao.
Pas 12
Mixati bine pana compozitia este omogena.
Pas 13
Montam rulada:
Acum cand pandispanul, siropul si crema sunt gata ne apucam de montat rulada.
In primul rand desfaceti rulada si scoateti hartia sau siliconul.
Pas 14
Insiropati(cu sirop de ciocolata) bine blatul cu ajutorul unei pensule.
Pas 15
Puneti si crema, o nivelati uniform pe toata suprafata.
Pas 16
Rulati strans, o puneti pentru 15-20 de minute la frigider, asa va fi sectiunea mai bine taiata si mai curata.
Pas 17
Taiati cam 1 cm din mariginea ruladei, il dati la o parte, nu-l vom folosi deci puteti sa-l dati la degustare la cei care nu au rabdare :)
Pas 18
Apoi taiati o bucata mai mare, cam de 4-5 cm, aceasta va fi o latura de "creanga" sa avem un bustean adevarat, daca e "Bouche de Noel" :)
Puteti omite pasii cu latura si taiatul ruladei daca faceti una simpla, nu neaparat in forma de bouche de noel.
Pas 19
Si acum urmeaza cativa pasi mai specifici, sa va usureze pe urma munca de stergere a farfuriei dupa ce ornati rulada cu glazura.
Deci, puneti rulada de baza, cea mare, pe un platou de servire.
Taiati 2 bucati mari de hartie de copt si le puneti pe margini, un pic mai sub rulada.
Pas 20
Asa puneti si latura cealalta de rulada, vine si ea pe hartia de copt asternuta.
Pas 21
Intr-un bol topiti 150g de ciocolata neagra si 20g de unt - puteti s-o lasati sa se mai raceasca un pic, asa glazura se va ingrosa si glazura va avea un efect mai frumos de "scoarta".
Ungeti aceasta glazura de ciocolata pe toata suprafata ruladei, si cea mica si cea mare.
Pas 22
Cam asa arata a mea, glazura a fost mai lichida desi mi-am dorit o scoarta mai groasa nu aveam rabdare sa se mai raceasca putin glazura in bol.
Pas 23
Cu furculita faceti dungi, ca o "scoarta" de copac.
Pas 24
Tineti atent cu o furculita sau mana rulada si scoateti cu cealalta mana hartia de copt de sub ea.
Pas 25
Asa avem rulada ornata si farfuria curata :)
O puneti la frigider pentru 8-10 ore sa se patrunda bine.
Pas 26
Apoi savurati cu mare placere, este foarte gustoasa, ciocolatoasa si satioasa.
Eu am insiropat-o cam putin, data viitoare nu-mi va fi frica sa pun sirop mai mult :)
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(1 rulada mare)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
2 (1 voturi)