Frunze de vita de vie la congelator, metoda rapida si simpla

Frunze de vita de vie la congelator, metoda rapida si simpla

A venit sezonul si timpul perfect sa conservati repede niste frunza de vita de vie frageda si aromata pentru cele mai bune sarmale, de post, moldovenesti sau arabesti. Eu ador retetele simple, tot ce este genial de repede si util - aceasta metoda de congelare a frunzei de vita de vie este exact asa. Si recomand s-o aplicati anume acum, in luna mai, cand frunzele sunt de cea mai buna calitate si fragede, nu atzoase.

De la socul termic frunzele crude se inmoaie in congelator si nu mai trebuie sa le opariti inainte de a le pune in congelator. Prefer totusi congelarea ca metoda de baza pentru a conserva frunzele de vita de vita, nu ocupa mult loc pentru ca se pot presa bine si chiar ma veti pomeni de bine la iarna.

Ingrediente

Frunze de vita
10 buc

Pasi de urmat

1

Bineinteles ar fi perfect sa culegeti frunza de vita de vie acasa sau dintr-un loc cunoscut.

Eu o cumpar din piata anume acum, in mai, pentru tot sezonul. Am luat pentru prima tura 10 legaturi a cate 10 frunze in fiecare.

2

Le aleg neaparat, se mai strecoara pe acolo cate o frunza mai urata, le spal bine si las sa se scurga bine de apa pe uscatorul de vase.

3

Apoi le tai coditzele, daca sunt, si le pun una peste alta - fac pachete a cate 10 frunze in fiecare. Asa e mai simplu sa le folosesc si stiu exact cate sunt.

4

Apoi toate aceste 10 frunze le fac un rulou mai gros, si cat mai bine strans.

5

Le pun in pungi mici si la fel strang bine punga, sa fie cat mai compacta si sa nu ocupe mult loc in congelator.

6

Acum le puneti direct in congelator si la nevoie decongelati cate va trebuie. De la socul termic frunzele devin moi si usor de manevrat, deci e simplu si frumos.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 10 bucati
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: La CONGELATOR, Conserve

Comentarii

adishores
adishores 23 mai 2017, 19:52

cand le scot din congelator, nu le mai oparesc cu bors?

ButucElena922
Butuc Elena (ButucElena922) adishores 24 mai 2017, 10:57

Nu trebuie, sunt deja moi si bune de format sarmale.

adishores
adishores Butuc Elena (ButucElena922) 24 mai 2017, 11:56

Multumesc.

Spor la treaba, si in tot ce faci.

IonelaPatrunjel113
Ionela Patrunjel (IonelaPatrunjel113) 23 mai 2017, 20:05

Cand le decongelam pentru a le folosi mai trebuie sa le oparim sau impachetam sarmalele cu ele ? Oricum ador retetele de pe acest site si imi ies mereu. Daca caut o reteta si o gasesc aici, am curajul sa ma apuc de ea.

ButucElena922
Butuc Elena (ButucElena922) Ionela Patrunjel (IonelaPatrunjel113) 24 mai 2017, 10:58

Multumesc Ionela!

Le decongelam si folosim direct, nu mai trebuie oparite ca se inmoaie bine de la socul termic din congelator.

timotei
timotei 24 mai 2017, 17:17

Eu inghet si varza , foarte usor se lucreaza cu ea la sarmale.

CristinaCroitoru436
Cristina Croitoru (CristinaCroitoru436) 22 sep 2017, 19:59

Am si impletit sarmale.Multumim de reteta

Nota mea pentru reteta: