Rața Peking (varianta de casă) Rețetă VIDEO

Rața Peking (varianta de casă)

Cea mai populară mâncare chinezească - Rața Peking sau Peking Duck, este practic imposibil sau foarte greu s-o reproduceți în condiții de casă. Rața întreagă se opărește, se zvântează și apoi se coace într-un cuptor special. Sunt bucătari care sunt specializați doar în acest fel de mâncare și vă dați seama că fiecare are secretul lui. Dar ce să facem noi, simplii consumatori care nu ne permitem să mâncăm rața peking gătită exemplar? Ne adaptăm, da, o facem simplu în condiții de casă și vă spun eu, deloc diferită de rața clasică. Înainte să mă apuc de editarea rețetei am insistat să gust Rața Peking într-un restaurant chinezesc din București și vă spun sincer că cea gătită acasă mi s-a părut mult mai bună!

Feliile de carne se servesc neapărat pe Clătite chinezești, unse cu Sos de Prune sau Sos Hoisin, cu felii de ceapă verde și castraveți. Asta e modul clasic și nouă ne-a plăcut mult, am reușit să-mi impresionez soțul, musafirii și acum e una din mâncărurile de efect din ultima perioadă. Rețeta e faină pentru că lucrăm cu cea mai bună parte din rață - pieptul de rață și aici am dat cantități pentru 1 kg, păcat să vă agitați pentru 2 bucățele mici de carne pe care le veți termina cât ai clipi din ochi...

Mulțumiri multe Andreea Chinesefood pentru rețetă, explicații și gusturi noi minunate descoperite!

Pentru a afla mai multe despre ingredientele chinezești și de unde le cumpăr citiți articolul meu aici - Ingrediente pentru rețete chinezești.

Ingrediente

Piept rață
1 kg
aproximativ 4 piepți(acele jumătăți dezosate) de rață
Sare
2 lingurite
de preferat sare mai grunjoasă
Condiment chinezesc 5 arome
2 lingurite
   
Apă
500 ml
   
Ghimbir
40 g
tăiat felii subțiri
Anason stelat
4 buc
   
Portocale
2 buc
sucul de la ele
Oțet de orez
400 ml
   
Miere
100 g
+ încă 1 linguriță
Zahăr
5 linguri
   
Ulei de susan
1 lingurita
   
Sos Hoisin
1 lingurita
+ sos pentru servire carne
Castraveți
4 buc
   
Ceapă verde
4 buc
doar partea verde

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim marinada:

- Într-o cratiță turnați apa, sucul de la cele 2 portocale, oțetul, anasonul stelat și feliile de ghimbir.

Rața Peking (varianta de casă) - Pas 1
Pas 2

- Adăugați mierea și zahărul, amestecați bine.

Rața Peking (varianta de casă) - Pas 2
Pas 3

 - Puneți cratița pe foc și lăsați să fiarbă 10 minute, să se pătrundă bine toate aromele.

Rața Peking (varianta de casă) - Pas 3
Pas 4

Pieptul de rață se curăță și se spală bine, cu o scobitoare înțepați bine pielea cât mai dens.

Rața Peking (varianta de casă) - Pas 4
Pas 5

Puneți carnea în marinada fierbinte și o lăsați acolo 3-5 minute.

Fiindcă pielea a fost înțepată va lăsa și ceva grăsime în marinadă, așa și trebuie.

Rața Peking (varianta de casă) - Pas 5
Pas 6

Apoi o scoateți și lăsați puțin să se scurgă de zeamă.

Rața Peking (varianta de casă) - Pas 6
Pas 7

Cu un cuțit subțire și bine ascuțit faceți niște tăieturi-romburi pe piele, dar cu mare atenție să nu ajungeți la carne!

Rața Peking (varianta de casă) - Pas 7
Pas 8

Presărați carnea cu sare pe ambele părți.

Rața Peking (varianta de casă) - Pas 8
Pas 9

Apoi presărați condimentul chinezesc 5 arome pe partea cu carne, nu pe piele.

Rața Peking (varianta de casă) - Pas 9
Pas 10

Aranjați piepții de rață pe un grătar de bucătărie și puneți la frigider să se zvânteze timp de 10 - 12 ore.

Rața Peking (varianta de casă) - Pas 10
Pas 11

După 10 ore, aranjați carnea cu pielea în jos într-o tigaie rece, asta ca să lase cât mai multă grăsime din piele.

Rața Peking (varianta de casă) - Pas 11
Pas 12

Puneți pe foc și rumeniți pe ambele părți.

Rața Peking (varianta de casă) - Pas 12
Pas 13

Până carnea se rumenește să puneți cuptorul să se încălzească la 200 de grade.

Bucățile de piept rumenit le mutați din tigaie într-o tavă de cuptor.

Amestecați 1 linguriță de miere + 1 linguriță ulei de susan + 1 linguriță Sos Hoisin și cu această compoziție ungeți partea cu romburi.

Rața Peking (varianta de casă) - Pas 13
Pas 14

Puneți în cuptorul încins pentru 10 minute.

Rața Peking (varianta de casă) - Pas 14
Pas 15

După acest timp lăsați carnea să se răcorească 10-15 minute.

Rața Peking (varianta de casă) - Pas 15
Pas 16

Apoi o feliați bucățele subțiri și aranjați frumos pe un platou.

Rața Peking (varianta de casă) - Pas 16
Pas 17

Fiindcă rața peking se servește cu Clătite Chinezești, sunt un fel de lipii specifice - trebuie să vă apucați să le faceți cu 2-3 ore înainte să prăjiți carnea pe tigaie. Rețeta o aveți aici!

La servire fiecare lipie-clătită se desface în alte 2 lipii mai subțiri și se împarte cu vecinii la masă :)

Rața Peking (varianta de casă) - Pas 17
Pas 18

Ungeți lipia cu Sos Hoisin sau și mai bine cu Sos de Prune - aveți reteta aici.

Bineînțeles să nu uitați să tăiați felii subțiri castraveții și ceapa bucățele mai mari.

Rața Peking (varianta de casă) - Pas 18
Pas 19

Puneți felii de carne, nu vă fie milă, să fie măcar 3-4 bucățele bune.

Rața Peking (varianta de casă) - Pas 19
Pas 20

La urmă puneți felii 1-2 felii de castraveți și la fel ceapă verde.

Rața Peking (varianta de casă) - Pas 20
Pas 21

Rulați bine.

Rața Peking (varianta de casă) - Pas 21
Pas 22

Mușcați din rulou, savurați și vă gândiți că a meritat efortul!

Poftă Bună!

Rața Peking (varianta de casă) - Pas 22

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

tiki
tiki 29 Jul 2017, 00:49

Buna. Am urmarit filmuletul si am citit atenta tot ce ai scris. In loc sa raman cu impresia minunatei  retete, am ramas cu gandul la efortul pe care-l depui tu, impartasind cu noi aceste minunatii. Aceasta este o reteta grea, de durata, asa normal, dar sa mai faci si video. O reteta postata pas cu pas e grea, d-apoi aceasta !!! Of, of. Nu pot decat sa-ti multumesc, desi se spune :de multumesc mi-e plin podul, dar mai mult nu pot face. Va sarut pe toti si pe Igor care este in spate si totusi in fata. Noapte buna si pupici,

lena
Elena (lena) tiki 29 Jul 2017, 10:25

Multumesc Sanda! Intr-adevar nu este usor, dar mie imi place mult procesul si nu simt efortul chiar asa mare, ma bucura mult astfel de aprecieri. Te pup!

tiki
tiki 29 Jul 2017, 14:12

Ooo, pai si mie imi place sa piculesc tot. Dar stii ca acuma nu mai am ptr. cine. cand merg la Marius, duc totul  facut, ca nu am acolo timp din cauza nepotelului, poreclit din burtica Baiazid, si chiar asa e, si nu ne dezvatam sa-i spune,pe nume:,dupa mama.  Si ptr. mine aici, nu fac..Parca as incerca cu piept de pui asa de curiozitate putin ptr. mine. O sa vad si precis o sa vezi si tu. (dar vreau sa am tot restul, daca rata nu e, cel putin ingredientele sa fie. Asa la o prima ochire cele 5 condim.imi lipsesc, restul as avea.). Pupici, si odihna placuta cu fetele (ca nu mai sunt  fetite).