Rața Peking (varianta de casă) Rețetă VIDEO
Cea mai populară mâncare chinezească - Rața Peking sau Peking Duck, este practic imposibil sau foarte greu s-o reproduceți în condiții de casă. Rața întreagă se opărește, se zvântează și apoi se coace într-un cuptor special. Sunt bucătari care sunt specializați doar în acest fel de mâncare și vă dați seama că fiecare are secretul lui. Dar ce să facem noi, simplii consumatori care nu ne permitem să mâncăm rața peking gătită exemplar? Ne adaptăm, da, o facem simplu în condiții de casă și vă spun eu, deloc diferită de rața clasică. Înainte să mă apuc de editarea rețetei am insistat să gust Rața Peking într-un restaurant chinezesc din București și vă spun sincer că cea gătită acasă mi s-a părut mult mai bună!
Feliile de carne se servesc neapărat pe Clătite chinezești, unse cu Sos de Prune sau Sos Hoisin, cu felii de ceapă verde și castraveți. Asta e modul clasic și nouă ne-a plăcut mult, am reușit să-mi impresionez soțul, musafirii și acum e una din mâncărurile de efect din ultima perioadă. Rețeta e faină pentru că lucrăm cu cea mai bună parte din rață - pieptul de rață și aici am dat cantități pentru 1 kg, păcat să vă agitați pentru 2 bucățele mici de carne pe care le veți termina cât ai clipi din ochi...
Mulțumiri multe Andreea Chinesefood pentru rețetă, explicații și gusturi noi minunate descoperite!
Pentru a afla mai multe despre ingredientele chinezești și de unde le cumpăr citiți articolul meu aici - Ingrediente pentru rețete chinezești.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Piept rață
1 kg
aproximativ 4 piepți(acele jumătăți dezosate) de rață
●
Sare
2 lingurite
de preferat sare mai grunjoasă
●
Condiment chinezesc 5 arome
2 lingurite
●
Ghimbir
40 g
tăiat felii subțiri
●
Portocale
2 buc
sucul de la ele
●
Miere
100 g
+ încă 1 linguriță
●
Ulei de susan
1 lingurita
●
Sos Hoisin
1 lingurita
+ sos pentru servire carne
●
Ceapă verde
4 buc
doar partea verde
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătim marinada:
- Într-o cratiță turnați apa, sucul de la cele 2 portocale, oțetul, anasonul stelat și feliile de ghimbir.
Pas 2
- Adăugați mierea și zahărul, amestecați bine.
Pas 3
- Puneți cratița pe foc și lăsați să fiarbă 10 minute, să se pătrundă bine toate aromele.
Pas 4
Pieptul de rață se curăță și se spală bine, cu o scobitoare înțepați bine pielea cât mai dens.
Pas 5
Puneți carnea în marinada fierbinte și o lăsați acolo 3-5 minute.
Fiindcă pielea a fost înțepată va lăsa și ceva grăsime în marinadă, așa și trebuie.
Pas 6
Apoi o scoateți și lăsați puțin să se scurgă de zeamă.
Pas 7
Cu un cuțit subțire și bine ascuțit faceți niște tăieturi-romburi pe piele, dar cu mare atenție să nu ajungeți la carne!
Pas 8
Presărați carnea cu sare pe ambele părți.
Pas 9
Apoi presărați condimentul chinezesc 5 arome pe partea cu carne, nu pe piele.
Pas 10
Aranjați piepții de rață pe un grătar de bucătărie și puneți la frigider să se zvânteze timp de 10 - 12 ore.
Pas 11
După 10 ore, aranjați carnea cu pielea în jos într-o tigaie rece, asta ca să lase cât mai multă grăsime din piele.
Pas 12
Puneți pe foc și rumeniți pe ambele părți.
Pas 13
Până carnea se rumenește să puneți cuptorul să se încălzească la 200 de grade.
Bucățile de piept rumenit le mutați din tigaie într-o tavă de cuptor.
Amestecați 1 linguriță de miere + 1 linguriță ulei de susan + 1 linguriță Sos Hoisin și cu această compoziție ungeți partea cu romburi.
Pas 14
Puneți în cuptorul încins pentru 10 minute.
Pas 15
După acest timp lăsați carnea să se răcorească 10-15 minute.
Pas 16
Apoi o feliați bucățele subțiri și aranjați frumos pe un platou.
Pas 17
Fiindcă rața peking se servește cu Clătite Chinezești, sunt un fel de lipii specifice - trebuie să vă apucați să le faceți cu 2-3 ore înainte să prăjiți carnea pe tigaie. Rețeta o aveți aici!
La servire fiecare lipie-clătită se desface în alte 2 lipii mai subțiri și se împarte cu vecinii la masă :)
Pas 18
Ungeți lipia cu Sos Hoisin sau și mai bine cu Sos de Prune - aveți reteta aici.
Bineînțeles să nu uitați să tăiați felii subțiri castraveții și ceapa bucățele mai mari.
Pas 19
Puneți felii de carne, nu vă fie milă, să fie măcar 3-4 bucățele bune.
Pas 20
La urmă puneți felii 1-2 felii de castraveți și la fel ceapă verde.
Pas 22
Mușcați din rulou, savurați și vă gândiți că a meritat efortul!
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării: