Ingrediente
●
Orez prefiert - bob lung
250 g
Am folosit orez la pliculețe, dar merge orice orez preferat de dvs.
●
Ciuperci albe proaspete
1 kg
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
sau ulei de măsline
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Ciupercile se spală, se curăță și se taie subțire.
Pas 2
Apoi se călesc într-o tigaie mai adâncă, cu puțin ulei. Trebuie să scadă bine și să se rumenească ușor.
Pas 3
Ceapa se curăță, se spală și se taie mărunt.
Pas 4
Morcovii se curăță, se spală și se dau prin răzătoarea medie. Apoi se călesc împreună cu ceapa într-o tigaie cu puțin ulei, până se rumenesc ușor.
Pas 5
Se adaugă ciupercile la compoziția de morcovi cu ceapă, se sărează puțin și se amestecă. Lăsați tigaia la foc mic și în acest timp se fierbe orezul.
Pas 6
Eu am fiert orez la pungi, conform instrucțiunilor de pe pachet. Dacă folosiți orez obișnuit, să-l fierbeți într-o cantitate mai mare de apă, aproximativ 1 l de apă la 100g de orez și adăugați sare, aproximativ 1 lingură la 2 l de apă - și aveți grijă să nu răsfiarbă.
Pas 7
Se lasă să se scurgă puțin de apă.
Pas 8
Adăugați orezul la compoziția de legume.
Pas 9
Amestecați bine, potriviți de sare și piper, și lăsați să se pătrundă aproximativ 15-20 de min. Este absolut delicios, chiar vă recomand să-l introduceți în meniul familiei dvs.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(4 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (10 voturi)