Ingrediente
●
Orez prefiert - bob lung
250 g
Am folosit orez la pliculete, dar merge orice orez preferat de dvs.
●
Ciuperci albe proaspete
1 kg
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
sau ulei de masline
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Ciupercile se spala, se curata si se taie subtire.
Pas 2
Apoi se calesc intr-o tigaie mai adanca, cu putin ulei. Trebuie sa scada bine si sa se rumeneasca usor.
Pas 3
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.
Pas 4
Morcovii se curata, se spala si se dau prin razatoarea medie. Apoi se calesc impreuna cu ceapa intr-o tigaie cu putin ulei, pana se rumenesc usor.
Pas 5
Se adauga ciupercile la compozitia de morcovi cu ceapa, se sareaza putin si se amesteca. LAsati tigaia la foc mic si in acest timp se fierbe orezul.
Pas 6
Eu am fiert orez la pungi, conform instructiunilor de pe pachet. Daca folositi orez obisnuit, sa-l fierbeti intr-o cantitatea mai mare de apa, aproximativ 1 l de apa la 100g de orez si adaugati sare, aproximativ 1 lingura la 2 l de apa - si aveti grija sa nu rasfiarba.
Pas 7
Se lasa sa se scurga putin de apa.
Pas 8
Adaugati orezul la compozitia de legume.
Pas 9
Amestecati bine, potriviti de sare si piper, si lasati sa se patrunda aproximativ 15-20 de min. Este absolut delicios, chiar va recomand sa-l introduceti in meniul familiei dvs.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(4 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (10 voturi)