Ingrediente
●
Esenta de vanilie
1 lingurita
●
Unt
30 g
sa fie topit si racit
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Facem mai intai aluatul - intr-un bol puneti 2 oua, 70g de zahar, esenta de vanilie si un pic de sare. Bateti bine cu un mixer pana compozitia devine spuma mai alba.
Optional puteti sa mai adaugati putina coaja rasa de lamaie, eu nu am pus, am vrut prajitura sa aiba gust fin de vanilie si nu de lamaie.
Pas 2
Adaugati apoi laptele si untul topit, amestecati.
Pas 3
La final puneti faina si praful de copt, iarasi amestecati bine sa nu fie cocoloase.
Pas 4
Merele spalate bine, se curata de coaja si cotor. Apoi le taiati felii cat mai subtiri, cu un cutit sau o razatoare mandolina.
Pe parcurs ce le taiati, adaugati-le in aluat si amestecati sa se incorporeze.
Pas 5
Cam asa arata dupa ce am pus toate merele in aluat - observati ca acesta doar le unge, merele nu trebuie sa fie complet acoperite de aluat.
Pas 6
Mutati compozitia intr-o tava de 26-28cm in diametru, acoperita cu hartie de copt. Neaparat neteziti, presati si scuturati prajitura cand este in tava, ca sa se aseze cat mai bine, sa nu fie merele prea rasfirate.
O coaceti timp de 40-45 de minute la 200 de grade.
Pas 7
Lasati in tava pana se raceste complet, apoi o serviti si incercati sa va opriti la timp, este prea spornica la mancat(mai ales cand este calda).
Pofta Buna!
Cantitate:
1300 g
(8-10 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (8 voturi)