Initial am pornit sa fac unt de nuci, dar am ajuns pana la urma sa va arat reteta de nutella de casa - de fapt tot este unt de nuci, dar cu adaugire de cacao si putin mai mult indulcitor, dupa preferinte. Are un gust ceva mai intens de nuci decat nutella din comert, bineinteles, si textura usor mai grunjoasa(asta depinde de care blender aveti). Dar este foarte buna - de post, mai sanatoasa, si adaptabila regimului low-carb(daca folositi indulcitor cu indice glicemic scazut).
Aici in poze vedeti varianta mea cu indulcitor pulbere, dar oricat de fin este acesta, tot scartaie putin in nutella. As recomanda sa folositi indulcitor lichid, miere, siropul preferat(de agave sau artar). Referitor la nuci, in varianta exemplara este sa o faceti cu alune de padure, dar incercasem si o varianta cu nuci romanesti. Iese usor mai aromata si cu un gust mai specific usor amar, dar tot foarte buna - deci daca vreti sa o incercati, puteti folosi orice nuci aveti la indemana.
In plus, veti observa mai jos in pasi, ca pentru a face nutella de casa folosesc 2 roboti. Asta numai pentru a scuti robotul mic de un plus de efort, pentru ca untul de nuci solicita mult orice blender. Al meu are o siguranta care opreste atunci cand robotelul este supraincalzit, deci am asteptat 2-3 ore pentru a continua. Aveti grija sa nu va stricati blenderele si sa le folositi pe cele cu rezistenta si putere mai mare.