Daca va plac deserturile de tipul cremei de zahar ars, atunci astazi va propun o reteta ceva mai fina, as zice "sora" mai eleganta a ei - Creme Brulee. Este un desert foarte fin, foarte simplu si usor de pregatit, dar cu mici nuante care s-ar putea sa va sperie, dar nu tare.
Creme brulee este intr-adevar o crema fina, dar are o crusta crocanta deasupra din zahar ars repede cu un arzator sau la grill. Contrastul dintre crema racoroasa/cremoasa si stratul crocant este efectul de "Oau!" si cel care da nota deosebita acestei prajituri.
Eu multi ani m-am "impiedicat" in acest strat crocant, adica mai mult in arzatorul de bucatarie cu gaz, cel de flambat diverse chestii in bucatarie. Nu se gaseste chiar la primul magazin de la colt, dar il puteti gasi online usor si la diverse preturi, la mine este unul foarte basic si ieftin, dar isi face treaba. Pe de alta parte, puteti incerca sa carmelizati zaharul la un grill puternic - de la cuptor, sau cuptorul cu microunde. Trebuie sa fie un proces foarte rapid, ca sa nu reuseasca crema sa se incalzeasca, doar zaharul.
Ma gandesc si la o alta varianta mai simpla - puneti deasupra niste zahar brun mai grunjos si il mancati chiar atunci imediat. Tot este crocant si nu reuseste sa se topeasca daca il serviti repede. Deci asta ar fi varianta rapida si fara flambat, daca vreti neaparat sa gustati Creme Brulee, dar nu aveti ustensilele necesare.