Ingrediente
●
Foi de placinta
8 buc
aproximativ jumatate de pachet
●
Creveti curatati
20 buc
●
Ciuperci shiitake
7 buc
puteti inlocui cu ciuperci simple
●
Sos de soia
5 linguri
plus sos de soia pentru servit pachetele
●
Sare si piper
1 lingurita
●
Oua
1 buc
in varianta de post puteti inlocui cu apa simpla
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Cu 2-3 ore inainte sa va apucati de pachetele, puneti la inmuiat ciupercile shiitake(de obicei se vand uscate). Daca le aveti proaspete, omiteti acest pas.
Si nu uitati sa decongelati foile de placinta!
Pas 2
Curatati crevetii, daca le-ati luat proaspeti si in cochilii. Crevetii congelati doar se decongeleaza din timp si se scurg bine de apa lasata.
Intr-o tigaie incalziti putin ulei, puneti in el cateii de usturoi tocat si caliti 1-2 minute pana incep sa se rumeneasca usor.
Pas 3
Imediat adaugati si crevetii in tigaie, amestecati si caliti repede timp de 2-3 minute, pana incep sa-si schimbe culoarea.
Pas 4
Apoi inchideti focul si folosind spatula scoateti crevetii pe o farfurie, sa se racoreasca putin.
Le tocati felii subtiri sau cubulete, dupa ce s-au mai racit, si lasati la o parte.
Pas 5
Taiati morcovul si varza fideluta cat mai subtire.
Pentru varza v-ar fi mai usor sa folositi o razatoare de tip mandolina, daca aveti.
Pas 6
Incalziti din nou putin ulei intr-o tigaie mai mare, adaugati in el partea alba tocata de la ceapa verde.
Amestecati si caliti la foc iute timp de 2-3 minute.
Pas 7
Apoi adaugati varza si morcovul, amestecati periodic si caliti 3-4 minute la foc iute.
Pas 8
Storceti bine de apa ciupercile shiitake si le taiati felii subtiri. Aveti grija piciorusul lemnos sa-l dati la o parte, nu este comestibil.
Iar ciupercile taiate le adaugati peste varza si morcov, amestecati si mai caliti 2 minute.
Pas 9
Puneti si crevetii tocati, amestecati, caliti inca 1 minut.
Pas 10
La final adaugati putin sos de soia, sare si piper dupa gust. Amestecati bine si inchideti focul.
Lasati umplutura 15-20 de minute sa se raceasca inainte de asamblarea pachetelelor.
Pas 11
Pentru a modela pachetele puneti pe masa 2 foi de placinta suprapuse.
Le taiati in 6 patrate aproximativ egale ca dimensiuni.
Pas 12
Ungeti marginile fiecarui patrat cu putin ou batut.
In varianta de post puteti unge marginile cu putina apa.
Pas 13
Puneti in coltul fiecarui patrat cate 1-2 linguri din umplutura de legume si creveti.
Pas 14
Rulati, formati pachetelele si nu uitati sa puneti inauntru marginile laterale.
Pas 15
Eu am decongelat un pachet intreg de foi de placinta, iar umplutura mi-a ajuns doar pentru jumatate din ele adica - 19-20 buc.
Restul de foi le puteti pune inapoi la congelator, sau formati niste pachetele cu telemea sarata sfaramata simplu cu mainile. Ne-a placut mult si aceasta varianta, mai ales copiilor, doar ca mai curge branza la prajire.
Pas 16
Incingeti putin ulei intr-o tigaie si puneti la prajit rulourile.
Pas 17
Le rumeniti frumos pe toate partile.
Pas 18
Dupa prajire le scoateti pe niste servetele de hartie, sa absoarba excesul de ulei.
Pas 19
Cele mai bune sunt calde, crocante si aromate cu putin sos de soia si eventual niste ulei picant chinezesc.
Pofta Buna!
Cantitate:
20 buc
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)